27/9/12

Ομιλία της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στα εγκαίνια των Κοινοτικών Κτηρίων Μοσφιλωτής 27/09/2012

Ευχαριστώ το Κοινοτικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ.Γιώργο Παμπαρή για την πρόσκλησή του να παρευρεθώ στα εγκαίνια των Κοινοτικών Κτηρίων Μοσφιλωτής. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ θερμά το Κοινοτικό Συμβούλιο Μοσφιλωτής και όλους εσάς για τις αξιέπαινες πρωτοβουλίες και τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλετε για την πρόοδο και ευημερία των κατοίκων της κοινότητάς σας.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στο Συμπόσιο του Μουσείου - Εργαστηρίου Αρτοδημιουργίας «Το Πλουμιστό ψωμί», στη Λευκωσία 27/09/2012


Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση για τη σημερινή εκδήλωση που διοργανώνεται από το Μουσείο Αρτοδημιουργίας «Το πλουμιστό ψωμί», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσα από πρωτοβουλίες όπως η σημερινή δίνεται η ευκαιρία σε όλους μας να γνωρίσουμε από κοντά και να αναδείξουμε σημαντικά και συνάμα όμορφα κομμάτια της κυπριακής παράδοσης και πολιτισμού που μέχρι τώρα δεν είχαμε αγγίξει. Επίσης, το Συμπόσιο αυτό δίνει την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να γνωρίσουν τη θέση του ψωμιού στη διατροφή μας αλλά και στη θεολογία.

Κοινή συνεδρία Κοινοβουλευτικών Επιτροπών με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 27/09/2012


Στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιπροσωπία της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πραγματοποιήσει αύριο επίσκεψη εργασίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Συνάντηση της Υπουργού Εσωτερικών με την Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη 27/09/2012

Η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου είχε σήμερα συνάντηση με την Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις στην εσωτερική αγορά και τρίτες χώρες σύμφωνα με το «Σχέδιο Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας (De minimis) προς Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Μεταποίησης ή/και Εμπορίας Γεωργικών Προϊόντων» 27/09/2012

Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει ότι από τις 27/9/2012 αρχίζει η παραλαβή αιτήσεων για ιδιωτική συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν την περίοδο 1/1/2013 – 31/12/2013, στο πλαίσιο του «Σχεδίου Eνισχύσεων Ήσσονος Σημασίας (De minimis) προς Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Μεταποίησης ή/και Εμπορίας Γεωργικών Προϊόντων, για Συμμετοχή σε Εμπορικές Εκθέσεις στην Ενιαία Αγορά και Τρίτες Χώρες».

Υπογραφή Συμβολαίου για τη Σύμβαση «Ετοιμασίας τεχνοοικονομικής μελέτης και εξεύρεσης κινήτρων/αντισταθμίσματος για στρατηγικό επενδυτή που αφορά στο έργο της ανάπλασης του χώρου του παλαιού ΓΣΠ» 27/09/2012

Υπογράφηκε σήμερα, στο Υπουργείο Εσωτερικών, η Σύμβαση για την «Ετοιμασία τεχνοοικονομικής μελέτης και εξεύρεση κινήτρων/αντισταθμίσματος για στρατηγικό επενδυτή που αφορά το έργο της ανάπλασης του χώρου του παλαιού ΓΣΠ».

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στα Ηνωμένα Έθνη 27/09/2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας παραχώρησε χθες το πρωί συνέντευξη Τύπου στα Ηνωμένα Έθνη, στη Νέα Υόρκη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρουσίασε στους δημοσιογράφους ο Διευθυντής Ειδήσεων του Τμήματος Δημοσίων Πληροφοριών των Ηνωμένων Έθνων κ. Stephane Dujarric.

Μετά την εισαγωγική του δήλωση
(βλ. χθεσινό ανακοινωθέν αρ. 7), ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ως ακολούθως:

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στην εκδήλωση για παραχώρηση σε δικαιούχους εκτοπισθέντες 20 οικοπέδων αυτοστέγασης στην κοινότητα Αλάμπρας και 17 οικοπέδων αυτοστέγασης στην κοινότητα Αγίας Βαρβάρας 27/09/2012

Να μην μεταδοθεί πριν τις 8 μ.μ.
 
Φίλες - φίλοι,

Καλησπέρα σας,
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία αυτής της εκδήλωσης που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών για την παραχώρηση 37 οικοπέδων αυτοστέγασης σε ισάριθμες δικαιούχες οικογένειες προσφύγων στις κοινότητες Αλάμπρας και Αγίας Βαρβάρας.

Επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη 27/09/2012


Στο πλαίσιο των εργασιών της 67ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας είχε χθες το πρωί στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Sergei Lavrov.

Συνάντηση της Υπουργού Εξωτερικών με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ 27/09/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή είχε χθες το μεσημέρι συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Φίλιπ Γκόρτον. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσιγκτον κ. Παύλος Αναστασιάδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Επαφές της Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη 27/09/2012


Συνεχίζοντας τις επαφές της στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή είχε χθες χωριστές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής και την Υπουργό Εξωτερικών του Λιχτενστάιν, κ.κ. Eduardo Zuain και Aurelia Frick, αντίστοιχα.