18/10/13

Υπογράφηκε συμφωνία για τη μέτρηση της παραγωγικότητας των κυπριακών επιχειρήσεων

Υπογράφηκε σήμερα, στην παρουσία της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου, συμφωνία μεταξύ του Κέντρου Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ) και του βρετανικού οίκου Winning Moves Ltd, για την προώθηση της μέτρησης της παραγωγικότητας και της συγκριτικής αξιολόγησης (benchmarking) επιχειρήσεων, ως εργαλείου βελτίωσης της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Παραγωγικότητας.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζ. Αιμιλιανίδου στο 7ο Διεθνές Συνέδριο SFESE στην Κύπρο

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω το 7ο Διεθνές Συνέδριο SFESE (Safety – Fire – Ergonomics – Safety & Health – Environment), το οποίο διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ασφάλειας και Υγείας και στο όποιο το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσω του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, συμμετέχει ως συνδιοργανωτής.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Κυριάκου Κενεβέζου σε εκδήλωση στo πλαίσιο του φεστιβάλ «Λεμέσια 2013»

Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.30 μ.μ.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στα πλαίσια των ευρωπαϊκών οδηγιών για ανάπτυξη του κοινοτικού αθλητισμού, χαιρετίζει με μεγάλη ικανοποίηση και θέτει υπό την αιγίδα του την αποψινή τελετή βράβευσης άριστων αθλητών και σωματείων της πόλης της Λεμεσού.

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας στη χοροεσπερίδα του Συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών διαμερίσματος Μόρφου, στην Κακοπετριά


Να μη μεταδοθεί πριν τις 8.15 μ.μ.
Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι απόψε μαζί σας στην όμορφη αυτή εκδήλωση του Συνδέσμου σας.
Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την ευγενή πρόσκληση που μου απευθύνατε, δίνοντάς μου την ευκαιρία να βρεθώ ανάμεσα σε ανθρώπους που όχι μόνον υπηρέτησαν ή και υπηρετούν την Εθνική Φρουρά, αλλά, κυρίως, διότι βρίσκομαι ανάμεσα σε Αξιωματικούς οι οποίοι με τη δράση τους, πιστοποιούν ότι ο προσανατολισμός των Ενόπλων μας Δυνάμεων ήταν, είναι και θα παραμείνει η διασφάλιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, καθώς και η υποστήριξη, προώθηση και προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στο συνέδριο «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013, είναι για σένα»


Με ιδιαίτερα αισθήματα χαράς δέχθηκα την πρόσκληση του Προέδρου του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού κ. Σταύρου Ολύμπιου και του Προέδρου του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λάρνακας κ. Ανδρέα Σεργίου, να χαιρετίσω και να θέσω υπό την αιγίδα μου το 22ο Παγκύπριο Ετήσιο Συνέδριο του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβούλιου Εθελοντισμού. Εκφράζω τα θερμά συγχαρητήριά μου στους εθελοντές και το προσωπικό που εργάστηκαν σκληρά για τη διοργάνωσή του.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Κυριάκου Κενεβέζου σε συνέδριο του Πανεπιστημίου Κύπρου

Να μη μεταδοθεί πριν τις 6 μ.μ.


Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που παρευρίσκομαι σήμερα εδώ και απευθύνω χαιρετισμό στο συνέδριο που διοργανώνει το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, με τίτλο «Όψεις και πτυχές της ιστορίας του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και την Κύπρο». Πρόκειται για μια θεματική που εκπλήττει ευχάριστα, αφού εξετάζει την εξέλιξη του πιο αγαπημένου, ίσως, αθλήματος στον κόσμο, του ποδοσφαίρου, μέσα από μια ιστορική προοπτική.

Επίδοση διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Δημοκρατίας στην Ουγγαρία

Ο νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ουγγαρία, κ. Αντώνιος Θεοχάρους, επέδωσε στις 16 Οκτωβρίου τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας, Δρ. János Áder.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Απαντήσεις του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη συνέντευξη Τύπου



Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου   έδωσε σήμερα συνέντευξη Τύπου για το έργο του Υπουργείου Άμυνας  κατά το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. Μετά το πέρας της εισαγωγικής του ομιλίας απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Οικονομική και Δημοσιονομική Διακυβέρνηση της ΕΕ


Ολοκληρώθηκαν χθες στο Βίλνιους, οι εργασίες της ιδρυτικής Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για θέματα Οικονομικής και Δημοσιονομικής Διακυβέρνησης της ΕΕ. Η Διάσκεψη διοργανώθηκε από την τρέχουσα Λιθουανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και συνιστά μέρος των συμπερασμάτων της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ

Το ποιος έβαλε την οικονομία και τον χρηματοπιστωτικό τομέα του τόπου σε ασύλληπτες περιπέτειες, ο Κύπριος πολίτης το γνωρίζει πάρα πολύ καλά.
Η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη καμιά θεσμική υπονόμευση δεν έχει κάνει σε κανέναν και πόσω μάλλον στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Αντιθέτως, προσπαθεί να ανυψώσει τους καταρρακωμένους, από τη διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ, θεσμούς.

Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος



Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης θα δώσει συνέντευξη Τύπου, την Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, όπου θα παρουσιάσει το συνολικό έργο του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κατά τους μήνες της διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 π.μ., στην Αίθουσα Τύπου του Υπουργείου Γεωργίας (οδός Λουκή Ακρίτα 1411).



Χαιρετισμός Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Τ. Μητσόπουλου στα εγκαίνια Νέου Κέντρου Επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου Κιτίου

Να μη μεταδοθεί πριν τις 5.30 μ.μ.

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, για να παραδώσουμε στην πόλη και στο κοινό της Λάρνακας, αλλά και στους ξένους επισκέπτες, ένα νέο έργο πολιτισμού. Η δημιουργία νέας εισόδου και η οργάνωση ενός Νέου Κέντρου Επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο Κιτίου αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν της Λάρνακας, δημιουργώντας ανάπτυξη και αξιόλογη υποδομή που τόσο χρειάζονται στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο τόπος μας.

Απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή»


Αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή», ημερομηνίας 18/10/2013, με τίτλο «Όμηροι του Υπουργείου Υγείας κατεψυγμένα ωάρια», το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να διευκρινίσει ότι προβαίνει σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες για να διασφαλίσει την νομιμότητα των όποιων μελλοντικών του αποφάσεων, σε ότι αφορά το εν λόγω ζήτημα.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για φοιτητές των ΑΑΕΙ της Ελλάδας


Λόγω των πρόσφατων προβλημάτων που προέκυψαν με τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπ
αιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ενημερώνει τους φοιτητές των επηρεαζόμενων ΑΑΕΙ της Ελλάδας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με τις ημερομηνίες έναρξης των μαθημάτων
. Προτρέπονται οι φοιτητές να παρακολουθούν τις ιστοσελίδες των αντίστοιχων ΑΑΕΙ και τα ΜΜΕ.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων σε ημερίδα για την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρίες

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος απηύθυνε σήμερα τον ακόλουθο χαιρετισμό στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης και η Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων με θέμα «Προσβασιμότητα και ποιότητα ζωής ατόμων με αναπηρίες, ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα», στη Λευκωσία.

Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΤΗΚ κ. Στάθη Κιττή. Ο κ. Κιττής επέδωσε την έκθεση πεπραγμένων της ΑΤΗΚ και υπέβαλε την παραίτηση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Κιττή. -18.10.2013

Ο Υπουργός Εξωτερικών μίλησε στην 16η Σύνοδο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τον Διαθρησκευτικό Διάλογο

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, απύηθυνε σήμερα χαιρετισμό στην 16η ετήσια Σύνοδο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τον Διαθρησκευτικό Διάλογο που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη αναφορικά με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου


Το Υπουργικό Συμβούλιο σε έκτακτη σημερινή του συνεδρία, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, επικύρωσε τη συμφωνία ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) για την εγκαθίδρυση υποστηρικτικής βάσης της Κοινής Αποστολής ΟΗΕ – ΟΑΧΟ στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και την παροχή διευκολύνσεων για την ασφαλή παρουσία και διεξαγωγή των δραστηριοτήτων της Κοινής Αποστολής.

Εναρκτήρια Δήλωση Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου



Εναρκτήρια Δήλωση Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου
στη δημοσιογραφική διάσκεψη για παρουσίαση του συνολικού έργου του Υπουργείου Άμυνας κατά το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης
(Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, στις 10:00, Αίθουσα Συσκέψεων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Λευκωσία)