15/11/10

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Δεν πάω στη Νέα Υόρκη για να δώσω

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Δεν πάω στη Νέα Υόρκη για να δώσω
 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας μετέβη χθες στην Αρχιεπισκοπή, όπου ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ για την ονομαστική του εορτή
 

Ανακοίνωση για την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στην Κύπρο (Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2010)

15 Νοεμβρίου 2010)
Η σημερινή μαύρη επέτειος από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα από τον τουρκικό στρατό εδάφη της Κύπρου έχει μόνο μία και μοναδική σημασία για την παγκόσμια κοινότητα: θυμίζει ότι ένα ανεξάρτητο κράτος μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ εξακολουθεί να τελεί υπό στρατιωτική κατοχή, θυμίζει ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια κατάσταση απαράδεκτη, παράνομη και διχαστική.

Τιμήθηκαν οι Αχαιοί που πολέμησαν στην Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή το 1974

15/11/2010
Οι 150 αξιωματικοί και οπλίτες από τον Νομό Αχαΐας που πολέμησαν κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, τιμήθηκαν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου , στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, με κύριους ομιλητές τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ και τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο. Έξι από τους Αχαιούς αγωνιστές σκοτώθηκαν και δύο είναι αγνοούμενοι.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

15/11/2010
Η πραγματοποίηση πανηγυρικών γιορτασμών για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, με πρωταγωνιστή μάλιστα τον διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής κοινότητας και με την παράνομη παρουσία Τούρκων αξιωματούχων σ’ αυτούς, δείχνει ότι η τουρκική πλευρά έχει έλλειψη καλής θέλησης και δεν πείθει ότι θέλει λύση είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.