6/12/13

O Υπουργός Δικαιοσύνης συμμετείχε στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες




O Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Ιωνάς Νικολάου, συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη





Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη

Δευτέρα, 9/12/2013

Δραστηριότητες της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κας Ζέτας Αιμιλιανίδου




Δραστηριότητες της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,
 κας Ζέτας Αιμιλιανίδου 

Σάββατο, 7/12/2013

Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της Βουλής προς τον ομόλογό του της Νοτίου Αφρικής για τον θάνατο του Νέλσον Μαντέλα





Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου απέστειλε σήμερα το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της Νοτίου Αφρικής κ. Max Vuyisile Sisulu για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της χώρας Νέλσον Μαντέλα:

Opening statement by the Minister of Energy, Mr Y. Lakkotrypis, at the Press Conference for the Energy Charter Conference





On behalf of the hosting country of Cyprus, I would like to welcome you all to this Press Conference for the 24th Meeting of the Energy Charter Conference, co-organised in Nicosia by the Ministry of Energy, Commerce, Industry and Tourism and the Energy Charter Secretariat. It has truly been a great honour for our small island to be hosting this year’s Meeting, welcoming in Cyprus more than 140 representatives of 89 members and observers of the Energy Charter, that include, amongst others, the European Union, the Organisation for Economic Cooperation and Development and the United Nations Economic Commission for Europe.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη





Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων
 και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη
Δευτέρα, 9/12/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας κ. Κουγιάλης μετείχε στη 18η Σύνοδο για τη Σύμβαση της Βαρκελώνης για την Προστασία της Μεσογείου





Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης εκπροσώπησε την Κύπρο στη 18η Σύνοδο των Συμβαλλομένων Μερών της Σύμβασης της Βαρκελώνης για την προστασία της Μεσογείου, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τις 3 μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2013.

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ





Οι αποκρατικοποιήσεις είναι δέσμευση που έχει αναληφθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση στο μνημόνιο του Νοεμβρίου 2012. Η σημερινή Κυβέρνηση διαχειρίζεται τις αποφάσεις της προηγούμενης, τόσο σε ό,τι αφορά τη δεινή κατάσταση της οικονομίας όσο και στο συγκεκριμένο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων.

Παρέμβαση της βουλευτή κας Αθηνάς Κυριακίδου στην Επιτροπή Ισότητας της ΚΣΣΕ






Ολοκληρώθηκε χθες στο Παρίσι η συνεδρία της Επιτροπής Ισότητας και Κατά των Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), στην οποία μετείχε η βουλευτής και μέλος της Επιτροπής κα Αθηνά Κυριακίδου.

Οδικός Χάρτης Αποκρατικοποιήσεων Ημικρατικών Οργανισμών




ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πολιτική Μετοχοποιήσεων/Αποκρατικοποιήσεων

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW





TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε ελληνική φρεγάτα στο Λιμάνι της Λεμεσού





Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την ελληνική φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ», η οποία έχει ελλιμενιστεί στο Λιμάνι της Λεμεσού χθες και αποπλέει το Σάββατο το απόγευμα.

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ



  


Οι αποκρατικοποιήσεις είναι δέσμευση που έχει αναληφθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση στο μνημόνιο του Νοεμβρίου 2012. Η σημερινή Κυβέρνηση διαχειρίζεται τις αποφάσεις της προηγούμενης, τόσο σε ό,τι αφορά τη δεινή κατάσταση της οικονομίας όσο και στο συγκεκριμένο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής για τον θάνατο του Νέλσον Μαντέλα





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε σήμερα συλλυπητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Νοτίου Αφρικής κ. Jacob Zuma για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Νοτίου Αφρικής και κάτοχο βραβείο Νόμπελ Ειρήνης Νέλσον Μαντέλα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διόρισε Ειδικό Προεδρικό Απεσταλμένο για τη Ρωσία






Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης διόρισε τον πρώην Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου  Εξωτερικών, Πρέσβη κ. Σώτο Ζακχαίο, ως Ειδικό Προεδρικό Απεσταλμένο για τη Ρωσία.

President of the Republic sends message of condolence to the President of South Africa for the passing of Nelson Mandela







The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, sent today a message of condolence to the President of South Africa, Mr Jacob Zuma, for the passing away of former President of South Africa and Nobel Peace Prize laureate, Nelson Mandela.

«Ευκαιρία στη Γνώση, Δράση και Συμμετοχή» Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013


ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
 

«Ευκαιρία στη Γνώση, Δράση και Συμμετοχή»
την Εκπαίδευση Ενηλίκων

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στους εορτασμούς του Προστάτη του Ναυτικού, Αγίου Νικολάου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στους εορτασμούς
του Προστάτη του Ναυτικού, Αγίου Νικολάου

Δήλωση του Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου για τον θάνατο του Νέλσον Μαντέλα





Μία από τις μεγαλύτερες μορφές της ιστορίας της ανθρωπότητας ο Νέλσον Μαντέλα, ο ιστορικός ηγέτης της Νοτίου Αφρικής πέρασε στην αθανασία.

Δημόσια ακρόαση Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων





Το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων ανακοινώνει ότι θα διεξαχθεί Δημόσια Ακρόαση για σκοπούς εξέτασης της αίτησης της Εταιρείας Demstar Automotive Ltd, με αρ. φακ. ΛΕΥ/257 & ΛΕΥ/258/2013), η οποία αφορά τη χορήγηση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας, για προσθηκομετατροπές σε εγκριμένο μηχανουργείο συντήρησης αυτοκινήτων και ανέγερση βαφείου αυτοκινήτων, στην Έγκωμη

Δραστηριότητες του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας και Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου






Δραστηριότητες του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας

και Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου  



Σάββατο, 7/12/2013

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Tάσου Μητσόπουλου





Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών
και Έργων κ. Tάσου Μητσόπουλου

Σάββατο, 7/12/2013

Το προσωπικό του Προεδρικού Μεγάρου ευχήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ονομαστική του εορτή






Το προσωπικό του Προεδρικού Μεγάρου ευχήθηκε σήμερα κάθε καλό στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη με την ευκαιρία της ονομαστικής του γιορτής, σε μια σεμνή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μήνυμα Γενικού Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών, 2013






On International Volunteer Day (IVD) we recognize the contribution of volunteers to peace and development worldwide. Today, we are highlighting the millions of young volunteers around the world who are acting globally for social change.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού απηύθυνε χαιρετισμό στο Συνέδριο για την Ευρωπαϊκή Χάρτα Ενέργειας

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης απηύθυνε χαιρετισμό στο 24ο Συνέδριο για την Ευρωπαϊκή Χάρτα Ενέργειας, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία.

Ο Υπουργός Εσωτερικών συμμετείχε στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στις Βρυξέλλες



Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος συμμετείχε στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες. Η ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλάμβανε σειρά θεμάτων που αφορούσαν τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών, με κυριότερα αυτά της μετανάστευσης, του ασύλου και της διαχείρισης συνόρων.

Δραστηριότητες του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Λακκοτρύπη





Δραστηριότητες του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου,
Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Λακκοτρύπη

Παρασκευή, 6/12/2013

Αναφορά του Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Λ. Ομήρου στην 65η επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων






Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου σε σημερινή συνεδρία της ολομέλειας του Σώματος έκανε την ακόλουθη αναφορά στην 65η επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου σε υβριστική ανακοίνωση του ΕΡΑΣ



Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος επιθυμεί να ανακοινώσει τα ακόλουθα σε σχέση με ανακοίνωση με υβριστικό περιεχόμενο την οποία εξέδωσε σήμερα η λεγόμενη «Επιτροπή για μια Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση» (ΕΡΑΣ), με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγορεί για ρατσισμό και ως «ηθικό αυτουργό των κρουσμάτων αστυνομικής βίας».