10/10/13

Εγκρίθηκε νομοσχέδιο για τροποποίηση νόμων σχετικά με απολαβές και συντάξεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα


Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα νομοσχέδιο για την τροποποίηση των περί της Μείωσης των Απολαβών και των Συντάξεων των Αξιωματούχων και Συνταξιούχων της Κρατικής Υπηρεσίας και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα Νόμων του 2012 και 2013.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη θεσμοθέτηση και την ετήσια παραχώρηση χορηγιών για προώθηση της επιχειρηματικότητας

Με απόφαση του το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε, σήμερα, την πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για τη διαχρονική θεσμοθέτηση και ετήσια παραχώρηση Χορηγίας με μέγιστο ποσό ύψους €25.000 προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου, για κάλυψη μέρους των εξόδων της διοργάνωσης του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας.

Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου


Τα δημόσια οικονομικά θα διορθωθούν με τρόπο οριστικό όταν επανακτήσουμε την αναπτυξιακή δυναμική και όταν η οικονομία επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς και είναι σε αυτά που επικεντρώνονται όλες οι προσπάθειες της Κυβέρνησης, είπε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή απονομής του βραβείου του Ιδρύματος Τ&Λ Νέμιτσα

Αισθάνομαι μεγάλη χαρά αλλά και ιδιαίτερη τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ για τη βράβευση ενός καταξιωμένου τέκνου της πατρίδα μας, ενός σημαντικού Κύπριου επιστήμονα του οποίου η συνεισφορά στην παγκόσμια επιστήμη τιμά τη χώρα μας και αναγνωρίζεται από τα πιο σημαντικά επιστημονικά κέντρα του κόσμου.

Έκθεση φωτογραφίας Κύπριας δημοσιογράφου στα Ηνωμένα Έθνη

Στην παρουσία Μονίμων Αντιπροσώπων πολλών κρατών στα Ηνωμένα Έθνη, υψηλόβαθμων αξιωματούχων των Ηνωμένων Εθνών, διπλωματών και ανταποκριτών του ΟΗΕ, καθώς και επίλεκτων μελών της κυπριακής και ελληνικής παροικίας Αμερικής, τελέστηκαν την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, στην έδρα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας “Cyprus Figures: Cultural Diversity – Convergence and Coexistence” (Κυπριακές Φιγούρες: πολιτιστική πολυμορφία – σύγκλιση και συνύπαρξη) της βραβευμένης Κύπριας δημοσιογράφου και φωτογράφου Αντιγόνης Σολωμονίδου Δρουσιώτη.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου στην Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄

Τιμούμε σήμερα τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο και Εθνάρχη Μακάριο Γ΄ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννησή του. Αποτελεί, η σημερινή εκδήλωση, μια οφειλόμενη τιμή χρέους προς τον οραματιστή μιας ελεύθερης Κύπρου, τον φλογερό πατριώτη που ευλόγησε την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ,

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το Κυπριακό και την οικονομία

Εάν δεν συμφωνηθεί το κοινό ανακοινωθέν που θα ακολουθήσει τη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, τότε η συνάντηση αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου για το θέμα του διορισμού ποινικών ανακριτών


Επειδή γίνεται πολύς λόaγος γύρω από το θέμα διορισμού ποινικών ανακριτών, η Κυβέρνηση δηλώνει με ιδιαίτερη έκπληξη ότι φαίνεται να υπάρχει άγνοια για πληροφορίες που είναι ήδη δημοσιοποιημένες.

Ο διορισμός ποινικών ανακριτών από μέλη της αστυνομικής δύναμης έγινε ήδη από τη Νομική Υπηρεσία στις 8 Ιουλίου και η εντολή αφορούσε πεπραγμένα τραπεζών και τον ρόλο και τυχόν ευθύνες εποπτικών οργάνων για την όλη οικονομική τραγωδία του τόπου.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος





Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος επιθυμεί να συγχαρεί και να ευχαριστήσει δημόσια την Εταιρεία Ayia Napa «Nisi» Beach Developments Ltd, η οποία εντός του καλοκαιριού του 2013, προπλήρωσε στο κράτος το ποσό των 800.000 ευρώ που αντιπροσωπεύει μέρος του ετήσιου ενοικίου της κρατικής δασικής γης, στην οποία είναι κτισμένο το ξενοδοχείο που της ανήκει, για το έτος 2014

Δραστηριότητες Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου






Δραστηριότητες Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

Παρασκευή, 11/10/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στην Αθήνα


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά, θα έχει αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος μεταβαίνει αύριο το πρωί για μονοήμερη επίσκεψη στην Αθήνα.