10/1/14

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Τ. Μητσόπουλου σε εκδήλωση του Συνδέσμου ΠA.Σ.Ι.ΜΙ.Σ.


Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι απόψε στην ετήσια εκδήλωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Μικρών Σκαφών (ΠΑ.Σ.Ι.ΜΙ.Σ.) και σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση και την τιμή που μου κάνετε να ξεκινήσουμε συμβολικά μαζί τη νέα χρονιά. Εύχομαι σε όλους από καρδιάς Χρόνια Πολλά, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και πρόοδο και η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και σίγουρα καλύτερη από αυτήν που έφυγε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τους Προέδρους και τα Μέλη των νεοδιορισθέντων Δ. Σ. των ημικρατικών οργανισμών


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε απόψε με τους Προέδρους και τα Μέλη των νεοδιορισθέντων Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δραστηριότητες του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη


Δραστηριότητες του Υπουργού Εξωτερικών
κ. Ιωάννη Κασουλίδη

Κυριακή, 12/1/2014

Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον επικεφαλής αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, συναντήθηκε χθες με τον επικεφαλής αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ECON) κ. Othmar Karas, o οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, στο πλαίσιο περιοδείας της ECON σε χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται σε προγράμματα χρηματοδοτικής στήριξης.

Εντοπίστηκαν στην κυπριακή αγορά προϊόντα με παραποιημένη τη χρονική ένδειξη



Το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να πληροφορήσει το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν εντοπίσει να διακινούνται στην κυπριακή αγορά τα πιο κάτω προϊόντα με παραποιημένη τη χρονική ένδειξη στη συσκευασία

Δραστηριότητες του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου

 

Δραστηριότητες του Υπουργού Εσωτερικών
κ. Σωκράτη Χάσικου

Δευτέρα, 13/1/2014

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στη Συμμαχία Πολιτών και στο Κίνημα Οικολόγων για τις περιουσίες Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα αναφορικά με σημερινές ανακοινώσεις της Συμμαχίας Πολιτών και του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών για τις ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε αντιπροσωπεία της ECON






Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα, στο γραφείο του, αντιπροσωπεία μελών της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, από 9 ως 11 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο περιοδείας της σε χώρες της ευρωζώνης

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη



Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη

Σάββατο, 11/1/2014

Τριμερής συνάντηση στη Λευκωσία των Υπουργών Κύπρου, Ελλάδας και Μάλτας για τη ναυτιλία


Με πρωτοβουλία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία την προσεχή Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, η δεύτερη τριμερής συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου της Ελλάδας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών της Μάλτας κ. Joseph Hon Mizzi και του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου με στόχο την ενίσχυση και την ανάπτυξη των δεσμών συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών σε θέματα ναυτιλίας.

LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT

DAILY SCHEDULE ARRIVALS
Sunday 12/01/2014
A/A FLIGHT ORIGIN/DESTINATION ICAO TIME AIRCRAFT HANDLER

LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Προϊόντα που περιέχουν Επικίνδυνες Χημικές Ουσίες






Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Ασφάλεια Προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κυκλοφορήσει στην Κοινοτική Αγορά τα πιο κάτω προϊόντα τα οποία θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους:

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό







«Αναμένω αντικειμενικότητα και ενεργό δράση αναφορικά με την υλοποίηση των όσων το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει αποφασίσει», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη




 

Απόλυτη ικανοποίηση για την αξιόλογη δουλειά που επιτελείται στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επισκέφθηκε τα Γραφεία της Διεύθυνσης (πρώην Γραφείο Προγραμματισμού), συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Χρήστο Στυλιανίδη, τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη και τον Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο Υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον Επίτροπο Πολιτικής Καταναλωτών της ΕΕ






Συνάντηση με τον Επίτροπο για την Πολιτική Καταναλωτών της ΕΕΚαταναλωττην Πολιτικ κ. Neven Mimica είχε σήμερα στο γραφείο του ο Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης.

Ομιλία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Προέδρου του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας κ. Τ. Μητσόπουλου στο πρόγευμα εργασίας για την οδική ασφάλεια





Αγαπητοί συνεργάτες και σύμμαχοι στον αγώνα κατά της μεγάλης μάστιγας των οδικών συγκρούσεων, σας καλωσορίζω κι εγώ με τη σειρά μου σε αυτή την πρώτη συνάντηση της Κυπριακής Κοινωνικής Συμμαχίας Οδικής Ασφάλειας, για το 2014. Ευχαριστώ θερμά τον αγαπητό φίλο και συνεργάτη Μάριο Σταύρου και ολόκληρο το επιτελείο του Οργανισμού Νέων για την Οδική Ασφάλεια REACTION, για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με τη Συντονιστική Επιτροπή Σχολικών Εφορειών






Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ (Π.Ε.Π.)




Κλιμάκιο της Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ε.Π. στα πλαίσια επαφών της για προώθηση και επίλυση των διαφόρων προσφυγικών προβλημάτων, θα έχει συνάντηση με τον έντιμο Υπουργό Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικο στις 15/1/2014 και ώρα 10.00π.μ.

Πρώτη συνεδρία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ




Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, 09/01/2014, η πρώτη συνεδρία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.
Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Πρόεδρος του Διοικητικού του ΚΟΤ  κ. Κώστας Καδής ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν καταξιωμένοι άνθρωποι, οι οποίοι είναι πρόθυμοι και μπορούν να συνεισφέρουν στην αναβάθμιση του Οργανισμού και στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Κύπρο, προς όφελος της οικονομίας του τόπου μας».

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων



 

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων

1. Εργασίες στη σήραγγα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Πάφου

Χαιρετισμός της Αν. Υπουργού Εμπορίου κας Ζ. Αιμιλιανίδου στην παρουσίαση της εκστρατείας για τα δικαιώματα των δανειοληπτών






Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Πολιτική των Καταναλωτών κ. Neven Mimica στην Κύπρο. Σκοπός της παρουσίας του είναι η ενημέρωση των Κυπρίων καταναλωτών σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την Οδηγία για την Καταναλωτική Πίστη, δηλαδή για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν οι καταναλωτές

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης μετά το πέρας της συνεδρίας με τη Συμβουλευτική Επιτροπή Κρατικού Αρχείου





Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου, προήδρευσε σήμερα της πρώτης συνεδρίας με τη Συμβουλευτική Επιτροπή Κρατικού Αρχείου και έκανε την εξής δήλωση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ:

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Tάσου Μητσόπουλου





Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών
και Έργων κ. Tάσου Μητσόπουλου

Παρασκευή, 10/1/2014