5/6/10

Ομιλία της Αυτού Αγιότητας Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ κατά τη συνάντηση με τις Πολιτικές Αρχές και το Διπλωματικό Σώμα, στο Προεδρικό Μέγαρο

05/06/2010
Είμαι ευγνώμων που στο πλαίσιο του Αποστολικού ταξιδιού μου στην Κύπρο έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τις πολιτικές Αρχές της Δημοκρατίας καθώς και τα μέλη του Διπλωματικού Σώματος. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Χριστόφια για τον ευγενικό χαιρετισμό που απηύθυνε εκ μέρους σας και πρόθυμα ανταποδίδω με τις δικές μου καλές ευχές για το σημαντικό σας έργο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’

05/06/2010

Με τις δέουσες τιμές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας υποδέχθηκε σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

Άγιε Πατέρα, Είναι μεγάλη τιμή για την Κυπριακή Κυβέρνηση, τον κυπριακό λαό και εμένα προσωπικά, να Σας υποδεχθούμε στο Προεδρικό Μέγαρο, στο σπίτι όλων των Κυπρίων. Η Κύπρος, νησί φιλόξενο, Σας καλωσορίζει και Σας αγκαλιάζει ζεστά.

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια κατά την τελετή υποδοχής της Α.Α. Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ στο Προεδρικό Μέγαρο
05/06/2010

Να μη μεταδοθεί πριν τις 9.45 π.μ.

Ομιλία της Α.Α. Πάπα Βενέδικτου ΧVI στην ορθόδοξη εκκλησία Αγίας Κυριακής Χρυσοπολίτισσας, στην Πάφο

04/06/2010
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

«Η χάρις και η ειρήνη ας είναι πλούσια μαζί σας» (Πέτρου Α, 1:2). Με μεγάλη μου χαρά χαιρετώ εσάς που αντιπροσωπεύετε τις διάφορες χριστιανικές κοινότητες παρούσες στην Κύπρο.

Ευχαριστώ την Αυτού Μακαριότητα του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β για το ευγενικό του καλωσόρισμα, τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου, τον οικοδεσπότη μας, και όλους όσοι βοήθησαν για να καταστεί δυνατή αυτή η συνάντηση. Χαιρετίζω επίσης εγκάρδια τους παρόντες χριστιανούς άλλων ομολογιών, συμπεριλαμβανομένων των Αρμενίων, Λουθεριανών και Αγγλικανών.

Ομιλία της Αυτού Αγιότητας Πάπα Βενέδικτου XVI κατά την τελετή υποδοχής του στο Αεροδρόμιο Πάφου

04/06/2010

Χαίρετε! Ειρήνη μαζί σας! Είναι μεγάλη η χαρά μου που είμαι σήμερα μαζί σας.

Κύριε Πρόεδρε είμαι ευγνώμων για την ευγενή σας πρόσκληση να επισκεφθώ την Κυπριακή Δημοκρατία. Εκφράζω τις θερμές μου ευχές σε εσάς, στην Κυβέρνηση και στο λαό αυτού του κράτους και ευχαριστώ για τη θερμή σας υποδοχή. Επίσης θυμάμαι με ευγνωμοσύνη την πρόσφατη επίσκεψή σας στο Βατικανό και προσβλέπω στη συνάντηση μας αύριο στη Λευκωσία.