8/9/13

Δημήτρης Χριστόφιας Τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας




Ανακοίνωση
O τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μετέβη στα κατεχόμενα και είχε θερμή συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος ΙζέτΙζτζιάνκαι άλλα στελέχη του κόμματος,  με τους οποίους συζήτησαν εν έκταση το κυπριακό,

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εξερράγη στην περιοχή της κοινότητας Λαζανιάς


Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα γύρω στις 2.15 μ.μ. εξερράγη πυρκαγιά σε δύσβατη δασώδη περιοχή της κοινότητας Λαζανιάς.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου στην εκδήλωση «Ημέρα Μνήμης Λύσης»

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος απηύθυνε χθες χαιρετισμό στην εκδήλωση με τίτλο: «Ημέρα Μνήμης Λύσης», που διοργάνωσε ο Δήμος Λύσης, στο αμφιθέατρο του Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού, στη Δρομολαξιά. Στο χαιρετισμό του ο κ. Υπουργός ανέφερε τα ακόλουθα: «Με αφορμή τον εορτασμό του Γενεθλίου της Θεοτόκου, ημέρα που γιορτάζει η Παναγία της Λύσης, και με αισθήματα συγκίνησης, θρησκευτικής ευλάβειας αλλά και πόνου για το συνεχιζόμενο δράμα που βιώνει η πατρίδα μας, συγκεντρωθήκαμε απόψε εδώ για να αναβιώσουμε μνήμες από την κατεχόμενη Λύση και να ζητήσουμε ταπεινά τη μεσιτεία της Θεοτόκου ώστε να μπορέσουμε με πίστη, δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη λύτρωση της πατρίδας μας.

Επιμνημόσυνος λόγος του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου προς τιμή των πεσόντων του 336 ΤΕ κατά την τουρκική εισβολή

«Ού πόσοι, αλλά πού». Οι Σπαρτιάτες ποτέ δεν ρωτούσαν πόσες είναι οι δυνάμεις του εχθρού. Νοιάζονταν μόνο για το πού θα τον συναντήσουν και αδημονούσαν για την ώρα της μάχης. Αυτό το ρητό ανάβλυζε και από τις ψυχές των τιμημένων Αξιωματικών και Οπλιτών του ένδοξου 336 Τάγματος Εθνοφυλακής, το προδομένο καλοκαίρι του 1974.

Επιμνημόσυνος λόγος του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου σε εθνικό μνημόσυνο, στους Καπέδες

Αισθάνομαι μεγάλη τιμή για το γεγονός ότι τα Εθνικόφρονα Σωματεία «Θ.Ο.Ι. Άγιος Γεώργιος Καπέδων», που διοργανώνουν αυτό το ετήσιο εθνικό μνημόσυνο, θέλησαν να με καλέσουν για να εκφωνήσω τον επιμνημόσυνο λόγο και να αποτίσω μαζί τους τον οφειλόμενο φόρο τιμής, ευλάβειας και σεβασμού απέναντι στη θυσία των τεσσάρων ηρώων του Σωματείου: Γεώργιου Ζαχαρίου, Ανδρέα Προδρόμου, Κυριάκου Νεοκλέους και Κώστα Καψάλη. Ιδιαίτερα συγκινητική η σημερινή ημέρα μνήμης και τιμής για όλους τους ντόπιους, για όλους όσοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους τέσσερις προμνημονευθέντες ήρωες

Επιμνημόσυνος λόγος του Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Λ. Ομήρου στο μνημόσυνο του Δημοσθένη Γεωργίου, στην Πάφο

Η τιμή στους ήρωες σε καιρούς ειρηνικούς αποτελεί επιβαλλόμενη εθνική ανάγκη. Σε καιρούς δύσκολους και πικρούς, όταν η πατρίδα, όπως σήμερα, αντιμετωπίζει άμεσους εθνικούς κινδύνους, τα μνημόσυνα και η απόδοση τιμών σε ήρωες του λαού μας έχουν ως στόχο την άντληση διδαγμάτων για τη συνέχιση και καταξίωση ενός αγώνα που δεν έχει ακόμη δικαιωθεί.

Απάντηση του Υπουργείου Εργασίας σε ανακοίνωση της ΠΕΟ για την ανεργία

Με αφορμή ανακοίνωση της ΠΕΟ στις 6/9/2013, σύμφωνα με την οποία επιχειρείται από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου δήθεν ωραιοποίηση της κατάστασης γύρω από το θέμα της ανεργίας, και προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διευκρινίζει ξανά τα ακόλουθα:

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Βίλνιους

Ολοκληρώθηκαν χθες, 7 Σεπτεμβρίου, οι διήμερες εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (GYMNICH) στο Βίλνιους, στο οποίο συμμετείχε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης. Κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών του Άτυπου Συμβουλίου, στις οποίες συμμετείχε και ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. John Kerry, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν κατά κύριο λόγο στις εξελίξεις στη Συρία αλλά και στην Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου

Η Κυβέρνηση θα συνεχίζει να βαδίζει στον ίδιο υπεύθυνο και όχι λαϊκιστικό δρόμο για ανάκαμψη της οικονομίας και ευρύτερα του χρηματοπιστωτικού τομέα. Η κοινωνία είδε και έκρινε προχθές το βράδυ στη Βουλή ποιος συμπεριφέρεται υπεύθυνα και ποιος δημαγωγεί ασύστολα. Η διαφύλαξη της δημοκρατίας, του πολιτικού διαλόγου και της ευρείας κοινωνικής συναίνεσης είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Το ποιος με την υπεύθυνη στάση του διαφύλαξε τα συμφέροντα του Συνεργατισμού το γνωρίζει ο κάθε Κύπριος.

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στα αποκαλυπτήρια ανδριάντα στο Πελένδρι

Με ευλάβεια και σεμνότητα προσήλθαμε στον ιερό τούτο χώρο, για να τιμήσουμε έναν ήρωα και να εκφράσουμε, απλά και ανθρώπινα, τα αισθήματα της εκτίμησης και της ευγνωμοσύνης μας για τη θυσία της ζωής του στον βωμό της ελευθερίας της πατρίδας.

Συνάντηση Επίτροπου Περιβάλλοντος με Δημάρχους Αγίας Νάπας και Δερύνειας




Η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Ιωάννα Παναγιώτου στα πλαίσια των συναντήσεων της με τις Τοπικές Αρχές θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου , την Ελεύθερη Περιοχή Αμμοχώστου.

Στις 9.30πμ η κ. Παναγιώτου θα έχει συνάντηση στο Δημαρχείο  Αγίας Νάπας με τον Δήμαρχο κ. Γιάννης Καρούσος  και το Δημοτικό Συμβούλιο.