25/11/13

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Ζ. Αιμιλιανίδου σε εκδήλωση έναρξης έργου για τις κυπριακές επιχειρήσεις





Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση έναρξης του έργου «Μέτρηση της παραγωγικότητας και συγκριτική αξιολόγηση (benchmarking) των κυπριακών επιχειρήσεων» που έλαβε χώρα σήμερα στο Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ).

Press release by the Ministry of Finance - Global Forum on Tax Transparency and Exchange of Information for tax purposes and Cyprus




The Global Forum on Tax Transparency and Exchange of Information for tax purposes is the leading international body for ensuring the implementation of the internationally agreed standard on transparency and exchange of information in the tax area.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την αγγελία προς ναυτιλλομένους που εξέδωσε η Τουρκία




Με έκδοση Αγγελίας προς Ναυτιλλομένους, της 22ας Νοεμβρίου 2013, η Τουρκία δέσμευσε παράνομα θαλάσσιες περιοχές που περιλαμβάνουν τμήμα των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, πλησίον των ακτών της Καρπασίας και του κόλπου της Αμμοχώστου, και τμήμα της παρακείμενης κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Χαιρετισμός του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στο Συνέδριο του Economist




Να μου επιτραπεί να ξεκινήσω ευχαριστώντας θερμά τους διοργανωτές του ενδιαφέροντος αυτού συνεδρίου του Economist για την ευγενική σας πρόσκληση να παραστώ και να απευθύνω χαιρετισμό με θέμα τις ενέργειες του Υπουργείου μας για οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη.

Speech by the Minister of Finance, Mr Harris Georgiades, at the Economist 9th Cyprus Summit, Lefkosia






The Minister of Finance, Mr Harris Georgiades, gave a speech today at the 9th Cyprus Summit of the Economist entitled “Cyprus on the mend? An open discussion with Government, the Troika and business”. In his speech the Minister of Finance stated the following:

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Εκδήλωση για τις προοπτικές των νέων στην εργασία







Τις αγωνίες των νέων για την επαγγελματική τους αποκατάσταση και εξέλιξη καθώς και την ανάγκη τους για νέο προσανατολισμό στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον ανέδειξε η δημόσια συζήτηση με τίτλο «Εργασία: Εσείς Ρωτάτε, Εμείς Απαντάμε» που διεξήχθη το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών 2013.

Ο Υπουργός Γεωργίας συμμετείχε σε Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή και για το Πρωτόκολλο του Κιότο, στη Βαρσοβία




Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης συμμετείχε, στις 20-22 Νοεμβρίου, στο υπουργικό μέρος της 19ης Διάσκεψης των Συμβαλλόμενων Μερών (COP19) της Σύμβασης-Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Αλλαγή του Κλίματος (UNFCCC) και καθώς και στην 9η Διάσκεψη των Συμβαλλόμενων Μερών του Πρωτοκόλλου του Κιότο (CMP 9), στην Βαρσοβία της Πολωνίας.

Τα πιστοποιητικά επιτυχίας στις εξετάσεις ελληνομάθειας έτοιμα για παραλαβή από τα επιμορφωτικά κέντρα




Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ενημερώνει τους επιτυχόντες στις εξετάσεις ελληνομάθειας ότι τα πιστοποιητικά επιτυχίας στις εξετάσεις για τα επίπεδα ελληνομάθειας (Α1, Α2, Β1), οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τις 13 και 20 Απριλίου 2013 από την Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, βρίσκονται στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία των Επιμορφωτικών Κέντρων από όπου μπορούν να τα παραλάβουν.

Greek language certificates ready for collection from the Adult Education Centers





The Ministry of Education and Culture programme “Greek Language Courses for Immigrants and other Foreign Language Speaking Residents of Cyprus” is informing all students that the Certificates of Success in examinations, regarding the levels of knowledge of Greek Language (A1,A2,B1), which were conducted on the 13th and 20th of April 2013, by the Examinations Service of the Ministry, can be collected from the local offices of Adult Education Centers.

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων





Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Ιωνάς Νικολάου, παρευρέθηκε σήμερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Βία κατά των Γυναικών.

Η Βουλευτής κα Σκεύη Κουκουμά θα έχει επαφές στις Βρυξέλλες






Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων - Εγκλωβισμένων - Αγνοουμένων – Παθόντων  κα Σκεύη Κούτρα Κουκουμά αναχωρεί αύριο για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά στο θέμα των αγνοουμένων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της επαρχίας Λεμεσού, στο Τραχώνι




 

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε, σήμερα, περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της επαρχίας Λεμεσού στο Τραχώνι. Η σύσκεψη αφορούσε τις κοινότητες: Ακρωτήρι, Ασώματος, Επισκοπή, Ερήμη, Καντού, Κολόσσι–Ενορία Απ. Λουκά, Πάνω Πολεμίδια, Σούνι-Ζανατζιά, Σωτήρα, Τραχώνι.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη



 
Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη

Τρίτη, 26/11/2013

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ





ΕΚΤΑΚΤΕΣ  ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 
ΣΧΟΛΕΙΩΝ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Speech by the President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, at the Economist 9th Cyprus Summit, Lefkosia




The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, gave a speech this morning at the 9th Cyprus Summit of the Economist entitled “Cyprus on the mend? An open discussion with Government, the Troika and business”. In his opening speech on “Achieving stability, growth and prosperity”, the President of the Republic stated the following:

Εγκαίνια του Νέου Περιφερειακού Ταχυδρομικού Γραφείου στον Ύψωνα






Πραγματοποιήθηκαν, στις 23 Νοεμβρίου 2013,  από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσο Μητσόπουλο, στην παρουσία του Δημάρχου Ύψωνα κ. Άριστου Αριστείδου, του Αν. Διευθυντή των Κυπριακών Ταχυδρομείων κ. Ανδρέα Γρηγορίου, φίλων, συνεργατών και προσωπικού των Κυπριακών Ταχυδρομείων, τα εγκαίνια του Νέου Περιφεριακού Ταχυδρομικού Γραφείου Ύψωνα.

Διάλεξη του Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Λ. Ομήρου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου με θέμα «Νομοθετική Εξουσία»



Κυρίες και κύριοι,


Είναι με μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σήμερα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ανάμεσα σε πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Νομικής, ανάμεσα σε νέους ανθρώπους, για να αναπτύξω ένα θέμα καίριο και πρωταρχικό για τα πολιτειακά θέσμια της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη Νομοθετική Εξουσία, τις λειτουργίες και τις αρμοδιότητές της.

Πώληση Χριστουγεννιάτικων δέντρων


Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος πληροφορεί το κοινό ότι από την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, θα πωλούνται στο κοινό Χριστουγεννιάτικα δέντρα  στα ακόλουθα κέντρα πώλησης:

Ο Υπουργός Γεωργίας συμμετείχε στην 19η Διάσκεψη των Συμβαλλόμενων Μερών της Σύμβασης-Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών



Ο Υπουργός Γεωργίας συμμετείχε στην 19η Διάσκεψη των Συμβαλλόμενων Μερών της Σύμβασης-Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Αλλαγή του Κλίματος και στην 9η Διάσκεψη των Συμβαλλόμενων Μερών του Πρωτοκόλλου του Κιότο στην Βαρσοβία

Χαιρετισμός Υπουργού Εργασίας κας Ζ. Αιμιλιανίδου σε ημερίδα έργου συγχρηματοδοτούμενου από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE+






Χαιρετισμό απηύθυνε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου στην τελική ημερίδα του έργου «Παρακολούθηση, Μοντελοποίηση και Διαχείριση των Αιωρούμενων Σωματιδίων» (“Particulates Monitoring, Modeling and Management”) (LIFE+09 ENV/CY/000252) συγχρηματοδοτούμενου από το πρόγραμμα LIFE+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Σεμέλη στη Λευκωσία.

Επικίνδυνα καλλυντικά προϊόντα στην κοινοτική αγορά






Το Δίκτυο Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX), στην τελευταία γνωστοποίησή του, ενημερώνει τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι στην κοινοτική αγορά έχουν εντοπισθεί και αποσυρθεί τα πιο κάτω καλλυντικά προϊόντα:

Mη ασφαλή προϊόντα εντοπίστηκαν στην κοινοτική αγορά και στην Κύπρο





Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών (Υ.Α.&Π.Κ.) του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως αρμόδια αρχή στην Κύπρο για τη λειτουργία και διαχείριση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για επικίνδυνα προϊόντα

Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου



 
Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης
κ. Ιωνά Νικολάου

Δευτέρα, 25/11/2013

Δραστηριότητες του Υπουργού Υγείας δρος Πέτρου Πετρίδη





Δραστηριότητες του Υπουργού Υγείας δρος Πέτρου Πετρίδη

Τρίτη, 26/11/2013

Επιμνημόσυνος Λόγος του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στο Εθνικό Μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ 1955-59, Σάββα Ροτσίδη







Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου εκφώνησε χθες τον επιμνημόσυνο λόγο στο Εθνικό Μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ 1955-59, Σάββα Ροτσίδη. Μιλώντας για το νόημα και το μήνυμα της θυσίας του ήρωα, ο κ. Νικολάου ανέφερε:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής






Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου,

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στο 9ο Συνέδριο του Economist, στη Λευκωσία



« Επιτυγχάνοντας τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και ευημερία»


Κυρίες και Κύριοι,

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που χαιρετίζω σήμερα τις εργασίες του 9ου Συνεδρίου του Economist στην Κύπρο.

Ομιλία του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Νικολάου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων





«Η ανάγκη υπογραφής και κύρωσης της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης»

Ευχαριστώ για την πρόσκληση να παρευρεθώ και να μιλήσω στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που πραγματοποιείται σήμερα, 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τη Βία κατά των Γυναικών.

Το Ινστιτούτο Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου ανακοινώνει σύντομα την ίδρυση και λειτουργία του.





Η επίσημη εξαγγελία της ίδρυσης του θα γίνει σε δημοσιογραφική διάσκεψη την προσεχή Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 19:00 στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία.

Θα ακολουθήσει ημερίδα με θέμα «Το Δημογραφικό και Μεταναστευτικό Πρόβλημα στην Κύπρο» στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες και στη Λιθουανία


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί νωρίς το πρωί της 26ης Νοεμβρίου για τις Βρυξέλλες, συνοδευόμενος από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, για να συμμετάσχει σε συνάντηση με το Κολέγιο Επιτρόπων, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manuel Barroso.