12/4/13

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών 12/04/2013

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής τέλεσε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Έφεδρου Ανθυπασπιστή Μηχανικού Άνθη Ελευθέριου 12/04/2013

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Κέρκυρας κ. Γιάννη Τρεπεκλή, τέλεσε σήμερα τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Έφεδρου Ανθυπασπιστή Μηχανικού της ΕΛΔΥΚ Άνθη Ελευθέριου, ο οποίος αγωνίστηκε ηρωϊκά στην περιοχή Κιόνελι, κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής στις 15 Αυγούστου και από τότε αγνοείται η τύχη του.

Υποβολή αιτήσεων για το επίδομα σε νοικοκυριά συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα και το Πασχαλινό επίδομα 2013 12/04/2013

Η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Οικονομικών πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους ότι θα δέχεται αιτήσεις για το Επίδομα σε συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα καθώς και για το Πασχαλινό επίδομα 2013, τα οποία παραχωρούνται σε νοικοκυριά συνταξιούχων που πληρούν τα σχετικά εισοδηματικά κριτήρια.

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής 12/04/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. John M. Koenig.

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Αυστρίας 12/04/2013


Εθιμοτυπική συνάντηση είχε σήμερα, στο γραφείο του, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης με τον Πρέσβη της Αυστρίας στην Κύπρο δρα Karl Mueller.

Το Υπουργείο Εμπορίου συγχαίρει την ΑΗΚ και την ΡΑΕΚ για τη σημερινή απόφαση για μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος 12/04/2013

Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού συγχαίρει και ευχαριστεί την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) και την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), για την ανταπόκριση τους στις εκκλήσεις της Κυβέρνησης και τη σημερινή απόφαση για επιβολή έκτακτης προσωρινής μείωσης ύψους 5% επί όλων των βασικών διατιμήσεων της ΑΗΚ.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την οικονομία 12/04/2013

Η εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανεβάζει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Κύπρου από 17,5 δις σε 23,5 δις, σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι επιβάλλει εκ των πραγμάτων νέες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών ή οποιεσδήποτε νέες επιβαρύνσεις στους καταθέτες, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας * Η σύνθεση του Συμβουλίου είναι η εξής: Χριστόφορος Πισσαρίδης, Πρόεδρος Συμβουλίου, Νομπελίστας και Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου Σταύρος Ζένιος, Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου Λούης Χριστοφίδης, Καθηγητής Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου Αλέκος Μιχαηλίδης, Καθηγητής Χρηματοοικονομικών, του Πανεπιστημίου Κύπρου Σωφρόνης Κληρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου Μάριος Κληρίδης, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής Διεύθυνσης Διαχείρισης Κινδύνων και Στρατηγικής, Ομίλου Ελληνικής Τράπεζας Μάριος Ζαχαριάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Πανεπιστημίου Κύπρου Αλέξανδρος Αποστολίδης, Λέκτορας Οικονομικών και Οικονομικής Ιστορίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Μαριάννα Παντελίδου, Σύμβουλος Υπουργείου Οικονομικών Παναγιώτης Θεοδοσίου, Καθηγητής Χρηματοοικονομικών και Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στο ΤΕΠΑΚ. *

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ολοκλήρωσε της διορισμούς των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας.
Η σύνθεση του Συμβουλίου είναι η εξής:

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τις Κυπριακές Αερογραμμές 12/04/2013

Επιβάλλεται να γίνουν οι αναγκαίες και άμεσες αναπροσαρμογές στις Κυπριακές Αερογραμμές είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως σχετικά με την Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία 12/04/2013

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου απάντησε σήμερα σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που αφορούσαν στην Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία, στο περιθώριο του 1ου Συνεδρίου Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφάλειας.

Μείωση των απολαβών και των συντάξεων στην Κρατική Υπηρεσία 12/04/2013


Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών

Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο ημερομηνίας 12 Απριλίου που αναφέρονται στη μείωση των απολαβών και των συντάξεων στην κρατική υπηρεσία ως νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί στα πλαίσια του Μνημονίου Συναντίληψης που συμφωνήθηκε πρόσφατα με την Τρόικα, το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει τα ακόλουθα:

Δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου σχετικά με το Διάταγμα για τα Ενοίκια 12/04/2013

Το Διάταγμα του Υπουργικού Συμβουλίου περί παγώματος των ενοικίων εκδόθηκε έχοντας αξιολογήσει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και με γνώμονα τη διαφύλαξη και προστασία των πολιτών. Το εκδοθέν Διάταγμα εξυπηρετεί στο να εμποδίσει ορισμένους ιδιοκτήτες ακινήτων από το να διεκδικήσουν ψηλότερο ενοίκιο, πράγμα που, παρά την κατάσταση στην οποία περιήλθε η οικονομία του τόπου, σε μεμονωμένες περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί.

Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη μετά το πέρας των εργασιών του Eurogroup στο Δουβλίνο 12/04/2013


Η σημερινή απόφαση του Eurogroup αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο. Η πολιτική επικύρωση του προγράμματος, χωρίς καμιά διαφοροποίηση ή πρόσθετη απαίτηση, στέλνει ένα ισχυρό σταθεροποιητικό μήνυμα, αλλά και ένα μήνυμα αναγνώρισης για τις προσπάθειες της Κύπρου και των συμπολιτών μας.

Ο Υπουργός Άμυνας μίλησε στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατιωτικών Συνδέσμων 12/04/2013

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου μίλησε σήμερα στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατιωτικών Συνδέσμων (EUROMIL). Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία και σε αυτό παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του EUROMIL κ. Emmanuel Jacobs και Flemming Vinther, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, Βουλευτές της Επιτροπής Άμυνας, και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας.

Παρέμβαση του Βουλευτή κ. Γ. Προκοπίου στις εργασίες της 9ης Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο, στις Βρυξέλλες 12/04/2013


Συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες της 9ης Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο (Κ.Σ.ΕγΜ). Τη Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσωπεί στη Συνέλευση ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Προκοπίου.

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου στο 10 Παγκύπριο Συνέδριο Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφάλειας, στη Λευκωσία 12/04/2013


Είναι με ιδιαίτερη ευχαρίστηση που παρευρίσκομαι σήμερα εδώ και που μου δίνεται η ευκαιρία να αφουγκραστώ τους προβληματισμούς σας και να συζητήσω μαζί σας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας. Το θέμα του σημερινού συνεδρίου με απασχόλησε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και θα συνεχίσει να με απασχολεί, υπό τη νέα μου ιδιότητα, ως Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Έβδομο Διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών περί επιβολής προσωρινών περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές 12/04/2013

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης εξέδωσε σήμερα νέο διάταγμα, το έβδομο, περί επιβολής προσωρινών περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης το οποίο επιφέρει μικρές αλλαγές σε σχέση με το χθεσινό, έκτο διάταγμα:

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη 12/04/2013


Η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια υπό το Μνημόνιο με την Τρόικα.

Αυτό το οποίο συζητεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης με Ευρωπαίους αξιωματούχους είναι το ενδεχόμενο αύξησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, με στόχο την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, στο 16ο Συνέδριο της ΔΕΟΚ, στη Λευκωσία 12/04/2013

Αγαπητοί Σύνεδροι,
Αγαπητέ Γενικέ Γραμματέα της ΔΕΟΚ,

Κάτω από πρωτόγνωρα δύσκολες μέρες για την πατρίδα μας, προσφωνώ σήμερα το 16ο Συνέδριο της συνδικαλιστικής οργάνωσής σας, της ΔΕΟΚ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο της πρώην Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Margaret Thatcher 11/04/2013

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης υπέγραψε σήμερα, στην Ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου, στη Λευκωσία, το βιβλίο Συλλυπητηρίων για τον θάνατο της πρώην Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Βαρόνης Margaret Thatcher.

Τελετή ορκωμοσίας του δικαστή Α. Κραμβή ως μέλους της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάσταση της οικονομίας 12/04/2013

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή ορκωμοσίας του νέου μέλους της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάσταση της οικονομίας, δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Ανδρέα Κραμβή, ο οποίος διορίστηκε σε αντικατάσταση του κ. Γιαννάκη Κωνσταντινίδη που αποχώρησε για λόγους υγείας.

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Λακκοτρύπη στην ημερίδα της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ-ΑΗΚ με θέμα «Ενέργεια: Εμπόρευμα ή Κοινωνικό Αγαθό;», στη Λευκωσία 12/04/2013

Με τιμά πραγματικά η πρόσκληση της συντεχνίας ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ-ΑΗΚ να παρευρεθώ και να χαιρετίσω τη σημερινή σας ημερίδα. Θεωρώ ότι στις δύσκολες ώρες που διανύει ο τόπος μας οι απόψεις όλων είναι και απαραίτητες, είναι και καλοδεχούμενες, με γνώμονα πάντοτε τη λήψη εκείνων των συλλογικών αποφάσεων που θα μας βγάλουν από τα αδιέξοδα.

Έρευνα για τις Αλλοδαπές Θυγατρικές Επιχειρήσεις στην Κύπρο για το 2011 12/04/2013


Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι από τις 15 Απριλίου, 2013 θα αρχίσει τη διεξαγωγή της Έρευνας για τις Αλλοδαπές Θυγατρικές επιχειρήσεις στην Κύπρο για το έτος 2011. Σκοπός της έρευνας είναι η συλλογή βασικών στατιστικών στοιχείων για τη δομή και τη δραστηριότητα των αλλοδαπών θυγατρικών επιχειρήσεων στην Κύπρο.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη 12/04/2013


Στην ανάγκη αλλαγής της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Κύπρου με την παραχώρηση επιπλέον βοήθειας θα αναφερθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε επιστολές που θα αποστείλει στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ενώ θα απαντήσει και στην επιστολή Ντράγκι, όπως ο ίδιος ανέφερε σήμερα.

Ο Υπουργός Υγείας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου 12/04/2013


«Η αναβάθμιση και κτιριακή επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου αποτελεί άμεση αναγκαιότητα, παρά τις οικονομικές δυσκολίες». Αυτό επεσήμανε με δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Έφεδρου Ανθυπασπιστή Μηχανικού Άνθη Ελευθερίου 12/04/2013

Με απέραντο σεβασμό και αισθήματα συγκίνησης, τιμής και ευγνωμοσύνης προσήλθαμε σήμερα εδώ στο ιστορικό νησί των Φαιάκων, ευλαβικοί προσκυνητές της θυσίας του αγωνιστή της ελευθερίας, Έφεδρου Ανθυπασπιστή Άνθη Ελευθέριου, για να τελέσουμε εθνοπρεπώς και σεμνοπρεπώς τα αποκαλυπτήρια της προτομής του.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη 12/04/2013


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης εργασίας, που πραγματοποιεί στην Ελλάδα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες.

Έκτο Διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών περί επιβολής προσωρινών περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές 12/04/2013

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης εξέδωσε χθες βράδυ νέο διάταγμα, το έκτο, περί επιβολής προσωρινών περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης το οποίο επιφέρει τις ακόλουθες διαφοροποιήσεις στο διάταγμα της 5ης Απριλίου 2013:

ΚΥΠΕ - Κυριακή Χριστοδούλου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 12/04/2013 09:52




1.Σε πολιτική συμφωνία για το μνημόνιο της Κύπρου αναμένεται να καταλήξουν σήμερα στο Δουβλίνο, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά τη διάρκεια της άτυπης συνεδρίασης του Eurogroup, που προηγείται της διήμερης συνεδρίας του ECOFIN. Οριστική απόφαση αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα και η εκταμίευση της πρώτης δόσης το πρώτο 15νθήμερο του Μάιου.