9/4/13

Ο βουλευτής κ. Γεώργιος Προκοπίου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο, στις Βρυξέλλες


Ο βουλευτής κ. Γεώργιος Προκοπίου αναχωρεί αύριο για τις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες της 9ης Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Απριλίου. Τον κ. Προκοπίου συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Λουκία Μούγη.



Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως προήδρευσε σύσκεψης για τη βία στα γήπεδα 09/04/2013

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου προήδρευσε σήμερα σύσκεψης με την ηγεσία της Αστυνομίας αναφορικά με τη βία στα γήπεδα. Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Υπουργός προέβη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, ως ακολούθως:

Εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη 09/04/2013

Η Ομογένεια της Αμερικής τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με εκδηλώσεις που άρχισαν από την Παρασκευή, 5 Απριλίου και κορυφώθηκαν την Κυριακή, 7 Απριλίου με τη μεγάλη παρέλαση στην Πέμπτη Λεωφόρο στην οποία συμμετείχαν όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας, περιλαμβανομένων και των κυπριακών οργανώσεων από όλη την Αμερική. Τελετάρχης στη φετινή παρέλαση ήταν ο Βοηθός Διευθυντής του FBI στη Νέα Υόρκη κ. Γιώργος Βενιζέλος ενώ παρέστησαν σύσσωμες οι Διπλωματικές Αποστολές Ελλάδας και Κύπρου καθώς και πλήθος ομογενών.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη 09/04/2013

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με αντιπροσωπεία της εταιρείας Noble Energy, η ανάκληση της πράξης διορισμού του Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και ο διορισμός νέου μέλους της Ερευνητικής Επιτροπής για διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την κατάσταση στην οικονομία ήταν μερικά από τα θέματα για τα οποία προέβη σε δηλώσεις σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας 09/04/2013


Αναφορικά με δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με τις προσλήψεις στην Προεδρία της Δημοκρατίας και σχολιάζοντας αναφορές για δήθεν σπατάλες, η Προεδρία της Δημοκρατίας διευκρινίζει ότι σε καμιά περίπτωση δεν τίθεται θέμα αύξησης των εξόδων του Προεδρικού.

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με την Πρέσβειρα της Δανίας 09/04/2013

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του με την Πρέσβειρα του Βασιλείου της Δανίας κα Kirsten Rosenvolt Geelan.

Ο Υπουργός Υγείας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού 09/04/2013

Θέματα που αφορούν την προσαρμογή των δημόσιων νοσηλευτηρίων στις πρόνοιες που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο που συμφωνήθηκε με την Τρόικα, ήταν στο επίκεντρο της σημερινής επίσκεψης του Υπουργού Υγείας δρα Πέτρου Πετρίδη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

υμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην 9η Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Συνάντηση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας 09/04/2013

Η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει με τριμερή αντιπροσωπεία (Κυβέρνηση, εργοδότες και συνδικαλιστικές Οργανώσεις) στην 9η Περιφερειακή Ευρωπαϊκή Συνάντηση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας η οποία πραγματοποιείται στο Όσλο.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (Εν. ΔΤΚ) για τον μήνα Μάρτιο 2013

1,3% ο ρυθμός πληθωρισμού της Κύπρου με βάση τον Εν. ΔΤΚ
Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι η εξέλιξη του Εν. ΔΤΚ για τον μήνα Μάρτιο 2013, έχει ως εξής:

Η κυπριακή παροικία Αυστραλίας τίμησε την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου

Μέσα σε ατμόσφαιρα δέους και συγκίνησης, η κυπριακή παροικία Αυστραλίας τίμησε με αριθμό εκδηλώσεων την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου ΄55, ημέρας έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59. Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν η ηγεσία και μέλη των κυπριακών κοινοτήτων και οργανώσεων, η Υπάτη Αρμοστεία της Κύπρου, εκπρόσωποι ελλαδικών φορέων και πλήθος ομογενών.

Ο Πρέσβης της Κύπρου στο Παρίσι πραγματοποίησε πολιτιστική επίσκεψη στη Λυών


Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Πρεσβείας της Κύπρου στο Παρίσι και των επαφών με αξιωματούχους των περιφερειών, ο Πρέσβης κ. Μάριος Λυσιώτης επισκέφθηκε τη Λυών, στις 4-5 Απριλίου.

(Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - Μαρία Αντούνα - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 9/4/2013 08:01

(Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

ΚΥΠΕ - Μαρία Αντούνα - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 9/4/2013 08:01




ΚΥΠΕ - Μαρία Κονιώτου - Γιώργος Μιχαήλ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 09/04/2013 09:59

ΚΥΠΕ - Μαρία Κονιώτου - Γιώργος Μιχαήλ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 09/04/2013 09:59


1. Η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, έχοντας και τη συνεργασία του υπόλοιπου πολιτικού συστήματος, έτσι ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα, διαβεβαίωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης. Από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα υπάρξει στάση πληρωμών εάν δεν επικυρωθεί το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση και δεν εκταμιευθεί η πρώτη δόση.