10/10/12

Ανακοίνωση: Χτύπημα από hackers στο www.vouli.net, η ιστοσελίδα δεν λειτουργεί προσωρινά. Ποιος παρεμποδίζει τη λειτουργία του και γιατί; Σύντομα θα αποκατασταθεί η βλάβη και επιστρέφουμε ακόμα πιο δυναμικοί, κόντρα στα εμπόδια...Ευχαριστούμε!

Ανακοίνωση: Χτύπημα από hackers στο www.vouli.net,
η ιστοσελίδα δεν λειτουργεί προσωρινά. Ποιος παρεμποδίζει τη λειτουργία του και γιατί; Σύντομα θα αποκατασταθεί η βλάβη και επιστρέφουμε ακόμα πιο δυναμικοί, κόντρα στα εμπόδια...Ευχαριστούμε!

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τους εμβολιασμούς κατά της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου 10/10/2012

 

Το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να πληροφορήσει το κοινό τα ακόλουθα:

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στην εκδήλωση της ΕΚΑ Πάφου στην Πέγεια για την Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας 10/10/2012

Αγαπητοί φίλοι,


Η εκτίμηση που τρέφω για την οργάνωση σας είναι μεγάλη γιατί η ΕΚΑ είναι μια καταξιωμένη οργάνωση που έχει ως αποκλειστικό μέλημα της τη στήριξη του Κύπριου αγρότη και την ανάπτυξη του γεωργικού τομέα. Μια οργάνωση που αφουγκράστηκε τις ελπίδες και τα οράματα του γεωργού και στέκεται στο πλευρό του τόσο για την επίλυση των προβλημάτων του όσο και για τη διεκδίκηση των αιτημάτων του.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου 10/10/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου δήλωσε στους δημοσιογράφους τα ακόλουθα: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει διευθετήσει συνάντηση με τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις για την ερχόμενη Παρασκευή στις 10 το πρωί. Το θέμα θα είναι τα ζητήματα που αφορούν την οικονομία εν όψει της διαμόρφωσης από μέρους της Κυβέρνησης του πακέτου μέτρων και εν όψει της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα.

Ο Βουλευτής κ. Ιωνάς Νικολάου συμμετείχε στη Διακοινοβουλευτική Συνάντηση Επιτροπών 10/10/2012

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Συνάντησης Επιτροπών, την οποία διοργάνωσε η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα τη μεταρρύθμιση του πλαισίου προστασίας δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τη Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσώπησε στη συνάντηση ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών κ. Ιωνάς Νικολάου.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και ΄Εργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου θα υπογράψει τη διακρατική συμφωνία BLUE MED FAB 10/10/2012

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων διοργανώνει, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την τελετή υπογραφής της Διακρατικής Συμφωνίας για την εγκαθίδρυση του Λειτουργικού Τμήματος Εναέριου Χώρου (Functional Airspace Block) BLUE MED, στις 12 Οκτωβρίου στη Λεμεσό. Η τελετή θα γίνει στο περιθώριο του συνεδρίου Single European Sky “A Time for Action”.

Δεξίωση της Υπάτης Αρμοστείας της Κύπρου στην Πρετόρια για την 52η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας 10/10/2012


Ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Πρετόρια κ. Πέτρος Τ. Νακούζης και η σύζυγός του παρέθεσαν δεξίωση στις 5 Οκτωβρίου, στην οικία τους, για την 52η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. H εκδήλωση περιλάμβανε ομιλίες από τον Ύπατο Αρμοστή και από την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μεσογειακής Ευρώπης της Πολιτικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών, κα Selly Ramokgopa, η οποία εκπροσώπησε την Κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής, και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων θα εκπροσωπήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε συνέδριο στρογγυλής τραπέζης στις Βρυξέλλες 10/10/2012


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες όπου θα εκπροσωπήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε συνέδριο στρογγυλής τραπέζης, με θέμα «Η κατάσταση της Ευρώπης: Ξεφεύγοντας από την Ύφεση». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου και συνδιοργανώνεται από την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), τον μη κυβερνητικό Οργανισμό «Φίλοι της Ευρώπης», διεθνή ΜΜΕ και άλλους μη κυβερνητικούς φορείς, που εδρεύουν στις Βρυξέλλες.

Αντιπροσωπία της Υπεπιτροπής Ασφάλειας και ΄Αμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα επισκεφθεί την Κύπρο 10/10/2012

Αντιπροσωπία της Υπεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας (SEDE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, από τις 10 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά την επίσκεψη οι Ευρωβουλευτές θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου, και θα παρακαθίσουν σε δείπνο εργασίας που θα παραθέσουν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας κ. Γιώργος Βαρνάβα και τα μέλη της Επιτροπής.

Ο Υπουργός Γεωργίας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες 10/10/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης θα μεταβεί απόψε στις Βρυξέλλες, όπου θα μιλήσει σε Άτυπο Τρίλογο στον οποίο συμμετέχουν τα τρία θεσμικά όργανα που εμπλέκονται άμεσα στη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αντιπροσωπία της Βουλής θα συμμετάσχει στην 7η Σύνοδο της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου 10/10/2012



Τετραμελής αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές κ.κ. Τάσο Μητσόπουλο, Άριστο Δαμιανού, Άγγελο Βότση και κα Ρούλα Μαυρονικόλα, αναχωρεί αύριο για τη Μάλτα, για να συμμετάσχει στην 7η Σύνοδο της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (ΚΣΜ), η οποία θα διεξαχθεί στη Βαλέτα στις 12 και 13 Οκτωβρίου. Την αντιπροσωπία συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Γεωργία Νεοφύτου.

Αντιπροσωπία της Βουλής θα συμμετάσχει στην 7η Σύνοδο της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου 10/10/2012

Τετραμελής αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές κ.κ. Τάσο Μητσόπουλο, Άριστο Δαμιανού, Άγγελο Βότση και κα Ρούλα Μαυρονικόλα, αναχωρεί αύριο για τη Μάλτα, για να συμμετάσχει στην 7η Σύνοδο της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (ΚΣΜ), η οποία θα διεξαχθεί στη Βαλέτα στις 12 και 13 Οκτωβρίου. Την αντιπροσωπία συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Γεωργία Νεοφύτου.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού δρος Γιώργου Δημοσθένους στην ημερίδα της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με θέμα «Παιδεία για τα Μέσα» 10/10/2012

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζω τη σημερινή ημερίδα που διοργανώνει η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με θέμα την «Παιδεία για τα Μέσα».

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στην έναρξη της 3ης φάσης της άσκησης «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ – 2012» 10/10/2012

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης χαιρέτισε σήμερα το πρωί την έναρξη της 3ης φάσης της άσκησης «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ – 2012» η οποία περιλαμβάνει επιχείρηση μαζικής διάσωσης μετά από θαλάσσιο επεισόδιο. Στην άσκηση συμμετέχουν αεροναυτικές δυνάμεις από έξι συνολικά κράτη.

Ο Υπουργός Εμπορίου θα προεδρεύσει του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας, στο Λουξεμβούργο 10/10/2012


Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης αναχωρεί σήμερα για το Λουξεμβούργο, όπου θα προεδρεύσει της αυριανής συνόδου του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας για τα θέματα βιομηχανίας και εσωτερικής αγοράς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο Συνέδριο του Economist, στη Λευκωσία 10/10/2012

Την πεποίθηση ότι οι θυσίες μας σε ό,τι αφορά την οικονομία θα είναι προσωρινές, εξέφρασε ψες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία είναι αναγκαίες για να λειτουργήσει το κράτος πιο αποδοτικά.