30/10/12

Ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου 30/10/2012

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) επαναλαμβάνει ότι ο τρόπος υπολογισμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων, για σκοπούς υπογραφής μνημονίου, καθορίζεται στη βάση της διεθνούς πρακτικής όπως έχει ζητήσει η ίδια η Τρόικα. Συγκεκριμένα, στο προσχέδιο μνημονίου στήριξης για την Κύπρο που έχει δημοσιευθεί και στον Τύπο γίνεται η ακόλουθη αναφορά:

Απάντηση του Υπουργού Γεωργίας σε δημοσίευμα σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας μερικής γενικής προσέγγισης για την Πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Νέο Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας 30/10/2012


Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο: «Μαύρα μαντάτα για τις θάλασσες», ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών 30/10/2012


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Σουηδίας 30/10/2012


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Σουηδίας (Riksdagen), η οποία επισκέπτεται την Κύπρο στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρουμανίας 30/10/2012


O Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρουμανίας κ. Titus Corlăţean, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο μετά από πρόσκληση της Κύπριας ομολόγου του δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή. Τον Ρουμάνο Υπουργό συνόδευαν ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Κύπρο κ. Ion Pascu, η Πρέσβης της Κύπρου στη Ρουμανία κα Καλλιόπη Αβραάμ, καθώς και άλλοι υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης με τη διαπραγματευτική ομάδα της Κυβέρνησης για την Οικονομία και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας 30/10/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κ. Πανίκο Δημητριάδη και τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας της Κυβέρνησης για την Οικονομία, Υπουργό Οικονομικών κ. Βάσο Σιαρλή, Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους, Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέφανο Στεφάνου, Υφυπουργό παρά τω Προέδρω κ. Τίτο Χριστοφίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των Πεπραγμένων της ΑΗΚ για το 2011, στη Λευκωσία 30/10/2012

Σας ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας να παρευρεθώ και να χαιρετίσω τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των Πεπραγμένων της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ). Είμαι σίγουρος πως τα όσα θα ακούσουμε για τα πεπραγμένα της ΑΗΚ τη χρονιά που μας πέρασε θα μας εκπλήξουν ευχάριστα. Ιδιαίτερα, όλους εμάς που υπερασπιζόμαστε με σθένος τη στήριξη και ενδυνάμωση του οργανισμού γιατί αποτελεί σημαντικό εθνικό πλούτο του λαού μας που οφείλουμε να διαφυλάξουμε.