16/4/13

Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου 16/04/2013

Αναφορικά με το κατά πόσο θα τεθεί το Μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων προς έγκριση, η Κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι θα πράξει οτιδήποτε εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Απάντηση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και ΄Εργων σε δημοσίευμα για τα επιδόματα σε ωρομίσθιους 16/04/2013

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων απαντώντας σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Σκανδαλώδη Επιδόματα» αναφέρει τα ακόλουθα:

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων θα συμμετάσχει στο 12ο Συνέδριο του Ευρωμεσογειακού Μηχανισμού Επενδύσεων και Εταιρικής Σχέσης (FEMIP), στην Αθήνα 16/04/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος αναχωρεί αύριο για την Αθήνα, όπου θα συμμετάσχει στο 12ο Συνέδριο του Ευρωμεσογειακού Μηχανισμού Επενδύσεων και Εταιρικής Σχέσης (FEMIR) με θέμα «Γαλάζια Οικονομία της Μεσογείου: ενισχύοντας τη θαλάσσια και ναυτιλιακή συνεργασία», που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής στις 18 και 19 Απριλίου. Διοργανωτές του Συνεδρίου είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Λιμένων Κύπρου 16/04/2013

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο κ. Χρύση Πρέντζα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο Ομπάμα 16/04/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε σήμερα συλλυπητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Μπαράκ Ομπάμα για τις θανατηφόρες εκρήξεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη σχετικά με τη βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη 16/04/2013

Θα ήθελα να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου αναφορικά με τη βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη, η οποία προκάλεσε την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τραυματισμούς. Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τα θύματα και τις οικογένειες τους, και ολόψυχα ευχόμαστε τη γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.

Απάντηση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. José Manuel Barroso σε επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη 16/04/2013

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Ευχαριστώ για την επιστολή σας με ημερομηνία 9 Απριλίου που ζητά τη στήριξη της Κομισιόν ώστε να εξευρεθούν τρόποι να βοηθηθεί η Κύπρος σε αυτή τη δύσκολη περίοδο οικονομικής και κοινωνικής προσαρμογής. Σας διαβεβαιώνω ότι για την προσωπική μου δέσμευση να γίνει ότι μπορεί να γίνει από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να βοηθηθεί η Κύπρος να επιστρέψει σε μια βιώσιμη κατάσταση και να απαμβλυνθεί η επίδραση της παρούσας κρίσης.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπία του Συνδέσμου Ομογενών AHEPA 16/04/2013

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα πολυμελή αντιπροσωπία του Συνδέσμου Ομογενών AHEPA, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο. Της αντιπροσωπίας ηγείτο ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Συνδέσμου κ. Basil Mossaidis.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τα ευρωπαϊκά κονδύλια 16/04/2013

Αποδίδουν οι προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης για εξασφάλιση αύξησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη 16/04/2013

Η Κυβέρνηση επιμένει στη θέση της ότι πρέπει το συντομότερο δυνατόν η Τράπεζα Κύπρου να αποκτήσει ηγεσία είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW
                                                        

Επίδοση διαπιστευτηρίων της νέας Υπάτου Αρμοστή της Κύπρου στην Δημοκρατία των Μαλδίβων 16/04/2013

Η νέα Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Δημοκρατία των Μαλδίβων κα Μαρία Μιχαήλ επέδωσε στις 10 Απριλίου τα διαπιστευτήρια της στον Πρόεδρο της χώρας δρα Mohamed Waheed, σε επίσημη τελετή που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο στο Μάλε.

ΚΥΠΕ - Θωμάς Κεττένης - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 16/04/2013 09:56




1. Τρεις νεκροί και 141 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των εκρήξεων που σημειώθηκαν χθες στο Μαραθώνιο της Βοστόνης. Οι αμερικανικές Αρχές έχουν επιδοθεί σε εξονυχιστικές έρευνες για εντοπισμό των δραστών της δίδυμης τρομοκρατικής βομβιστικής επίθεσης και τα κίνητρά τους. Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στις 2:45 μμ τοπική ώρα (9:45 μμ ώρα Κύπρου) σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων η μία από την άλλη, και κοντά στο τέρμα του Μαραθωνίου. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα απευθύνει σήμερα διάγγελμα στον αμερικανικό λαό.