25/3/13

ΥΠΕΞ: Η Κύπρος θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της




Δραματικές υπήρξαν οι πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τις προσπάθειες  μας για αποφυγή της οικονομικής κατάρρευσης και απόλυτα δικαιολογημένες ήταν οι ανησυχίες, οι πικρίες και οι απογοητεύσεις του λαού μας από συμπεριφορές και αντιδράσεις εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης στον πανηγυρικό του λόγο για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου  στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στην Λευκωσία. Σημείωσε ότι «ανήκουμε σε αυτή την ΄Ενωση ως ισότιμο μέλος.

Δηλώσεις του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου


Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα το χαιρετισμό της παρέλασης που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Πανηγυρικός Λόγος του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου για τις εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στα Λατσιά 25/03/2013

Ξεφυλλίζοντας κανείς το βιβλίο της παγκόσμιας ιστορίας, βρίσκει πολλές σελίδες και μακροσκελείς αναφορές για τους Έλληνες και τους αγώνες που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν ως λαός και ως έθνος.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει από τις Βρυξέλλες 25/03/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και η αποστολή που τον συνόδευσε στις διαπραγματεύσεις με το Eurogroup, στις Βρυξέλλες, για την ταμειακή σύμβαση της Κύπρου με την Τρόικα αναχωρούν γύρω στο μεσημέρι για τη Λάρνακα.

ΚΥΠΕ - Μαρία Φιλή - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 25/03/2013 10:04

ΚΥΠΕ - Μαρία Φιλή - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 25/03/2013 10:04

1."Εχουμε συμφωνία πος το συμφέρον του κυπριακού λαού και της ΕΕ", δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπρου Νίκος Αναστασιάδης αποχωρώντας από το Συμβούλιο της ΕΕ. Γύρω στις 3.00 τα ξημερώματα, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις και αλλεπάλληλες αναβολές της συνόδου Υπουργών Οικονομικών των της Ευρωζώνης, οι Υπουργοί των 17 κρατών μελών της ευρωζώνης ενέκριναν  τη συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση της Κύπρου, που είχε συμφωνηθεί ι ενωρίτερα σε πολιτικό επίπεδο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασίαδη στις Βρυξέλλες. Ο επικεφαλής του Ευρωπαικού Μηχανισμού Σταθερότητας είπε ότι η πρώτη δόση της στήριξης στην Κύπρο θα δοθεί στις αρχές Μαίου.

 

(Κ) Συμφωνία στις Βρυξέλλες, 30% κούρεμα στην Τρ. Κύπρου, αναμένεται επικύρωση από το Eurogroup ΚΥΠΕ - Μαρία Αντούνα - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 25/3/2013 01:56