6/6/12

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια για το θάνατο του Ανδρέα Χριστοδουλίδη 06/06/2012



Θλίψη και πόνο ψυχής αισθανόμαστε για τον αδόκητο θάνατο σήμερα το πρωί στην Αθήνα ενός πολύ δικού μας ανθρώπου, του Ανδρέα Χριστοδουλίδη.

Παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στις Βρυξέλλες 06/06/2012

Ενώπιον ακροατηρίου 300 και πλέον ατόμων, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην ΕΕ, Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, παρουσίασε σήμερα στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο εκδήλωσης Breakfast Policy Briefing που διοργάνωσε η γνωστή δεξαμενή σκέψης European Policy Centre (EPC), τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην πολιτικοκαλλιτεχνική εκδήλωση της ΕΔΟΝ αφιερωμένη στους ποιητές Χικμέτ, Βάρναλη και Πιερίδη, στη Δερύνεια

Να μην μεταδοθεί πριν τις 7:30 μ.μ.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Μαζευτήκαμε σήμερα με πρωτοβουλία της ΕΔΟΝ για να τιμήσουμε τρεις κορυφαίες μορφές της ποίησης του 20ου αιώνα: Τους Θεοδόση Πιερίδη, Κώστα Βάρναλη και Ναζίμ Χικμέτ. Ποιητές που συνέδεσαν τη δημιουργία με τον αγώνα για πρόοδο της κοινωνίας, με την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και με τον αγώνα για ελευθερία. Πολλοί ήταν οι ποιητές που τραγούδησαν την ελευθερία, μα λίγοι σαν αυτούς τους τρεις που την έκαναν βίωμά τους.

Ομιλία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στο Υπουργείο Γεωργίας 06/06/2012

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία καθιερώθηκε από το 1972, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως. Αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς περιβαλλοντικούς θεσμούς και ένα από τα κύρια μέσα του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών και ενίσχυση της πολιτικής δράσης στα περιβαλλοντικά θέματα.

Ομιλία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου στο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), στην Ουάσιγκτον 06/06/2012

Να μην μεταδοθεί πριν τις 9 μ.μ.

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

Κυρίες και κύριοι,
Είναι μεγάλη η χαρά μου που για τέταρτη φορά έχω την ευκαιρία να παρευρίσκομαι, εκ μέρους της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο Ετήσιο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ).


Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στην τελετή λήξης του Σχεδίου Προώθησης της Κατανάλωσης Φρούτων και Λαχανικών στα Σχολεία, στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας 06/06/2012

Είναι πραγματικά ευχάριστο να συμμετέχεις σε εκδηλώσεις που διανθίζονται με την παρουσία τόσων παιδιών. Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ για να χαιρετίσω την τελετή λήξης του Σχεδίου Προώθησης της Κατανάλωσης Φρούτων και Λαχανικών στα Σχολεία, ένα Σχέδιο που συμπληρώνει σε λίγες μέρες τον κύκλο του για τρίτη συνεχή χρονιά.

Χαιρετισμός εκπροσώπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως σε εκδήλωση του Ερευνητικού Κέντρου Ισότητας Φύλου για παρουσίαση των αποτελεσμάτων της παγκύπριας έρευνας «Χαρτογράφηση του κυπριακού ερευνητικού χώρου με την έμφυλη διάσταση» 06/06/2012


Ευχαριστώ για την πρόσκληση να απευθύνω χαιρετισμό στη σημερινή εκδήλωση εκ μέρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως. Συγχαίρω το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο που για άλλη μια φορά αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τα θέματα ισότητας, και βέβαια το Ερευνητικό Κέντρο Ισότητας Φύλου που είχε την πρωτοβουλία διεξαγωγής της έρευνας για τη χαρτογράφηση του κυπριακού ερευνητικού χώρου με την έμφυλη διάσταση.

Κύπρος: ρεκόρ ανεργίας τον Μάιο


Από τη Νεφέλη Αστερινού
Κύπρος: ρεκόρ ανεργίας τον Μάιο

Ξεπέρασε τα όριά της η Κύπρος όσον αφορά στην ανεργία, τον Μάιο του σημειώνοντας ένα αρνητικό ρεκόρ, ίσως το πλέον αρνητικό. Το ζήτημα, όμως που παραμένει και τίθεται στο τραπέζι είναι: Aυτή η κατάσταση, θα σταματήσει εδώ, εφόσον η κυπριακή πολιτεία θα λάβει τα μέτρα της από νωρίς, ή θα ακολουθήσουν την πτωτική πορεία της Ελλάδας; ερώτημα που βασανίζει τους Κύπριους και Κύπριες πολίτες.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στο 4ο Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Infocom 2012 06/06/2012

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση να απευθύνω σύντομο χαιρετισμό στο συνέδριο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Infocom 2012 το οποίο έχει πλέον καταστεί θεσμός. Είναι το 4ο κατά σειρά συνέδριο που οργανώνεται στην Κύπρο, πάντα με ιδιαίτερη επιτυχία όσον αφορά την προσέλκυση ενδιαφέροντος και τα έμπρακτα αποτελέσματα του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Μάλτα 06/06/2012

Διήμερη επίσκεψη εργασίας θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας στη Βαλέτα της Μάλτας στις 7 και 8 Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος θα συνοδεύεται κατά την επίσκεψη εργασίας από την Υπουργό Εξωτερικών δρα Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βάσο Σιαρλή και τον Υφυπουργό Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, αναχωρεί αύριο το μεσημέρι για τη Μάλτα, όπου το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της χώρας δρα George Abela.