17/4/14

Remarks by the President of the Republic on his visit to the United Arab Emirates

Remarks by the President of the Republic
on his visit to the United Arab Emirates

The Minister of Foreign Affairs participated in the Informal Ministerial Meeting of the Mediterranean Group “Med Group”

The Minister of Foreign Affairs participated in the Informal
Ministerial Meeting of the Mediterranean Group “Med Group”

LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT

Printed on: 17/04/2014
DAILY SCHEDULE ARRIVALS
Saturday 19/04/2014
A/A FLIGHT ORIGIN/DESTINATION ICAO TIME AIRCRAFT HANDLER
LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT

Announcement of the Ministry of Foreign Affairs



Cyprus deplores the continued atrocities taking place in Syria as a result of the three- year-old civil war and unequivocally condemns the brutal attacks carried out by extremist groups, like the recent incidents of violence in the Syrian town of Kessab, forcing hundreds of Armenian families to flee. In this regard, we express our grave concern about the future of the religious minorities in Syria, in particular the Christian community, which has been targeted solely for their religious beliefs.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Καταδίκες για παραβάσεις της Νομοθεσίας για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου το 2013

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στα πλαίσια της αρμοδιότητας του, προώθησε την ποινική δίωξη εργοδοτών που παρέβηκαν τις διατάξεις της Νομοθεσίας η οποία αφορά θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Από τις 10 Απριλίου 2014, η Τουρκία εφάρμοσε νέα διαδικασία έκδοσης θεωρήσεων εισόδου στη χώρα (για σκοπούς τουρισμού και εμπορίου). Σύμφωνα με το νέο σύστημα, τα απαιτούμενα έντυπα αιτήσεων συμπληρώνονται και υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους, μέσω ιστοσελίδας της Τουρκικής Κυβέρνησης

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε στρατόπεδα και φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, επισκέφτηκε Στρατόπεδα της ΕΛΔΥΚ και της Εθνικής Φρουράς, καθώς και Φυλάκιο στην Προκεχωρημένη Γραμμή Άμυνας για ανταλλαγή ευχών, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγο Στυλιανό Nάση.

Παρατηρητήριο Τιμών Πασχαλινών Εδεσμάτων 14.4.2014

το πλαίσιο της παρακολούθησης της λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και της πληροφόρησης των καταναλωτών ενόψει των εορτών του Πάσχα, η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού έχει ολοκληρώσει νέα έρευνα για συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης πασχαλινών εδεσμάτων σε μεγάλες και μικρές υπεραγορές και αρτοποιεία, στις 14.4.2014.

Εκλογές μελών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2014 Έτοιμα τα εκλογικά βιβλιάρια των νέων εκλογέων

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών επιθυμεί να ανακοινώσει ότι τα εκλογικά βιβλιάρια των νέων εκλογέων, που εγγράφηκαν στον συμπληρωματικό εκλογικό κατάλογο της 2ας Απριλίου 2014, ετοιμάστηκαν και έχουν ήδη διαβιβαστεί στους οικείους Κοινοτάρχες. Γι΄ αυτό, καλούνται οι νέοι εκλογείς να φροντίσουν να τα παραλάβουν από τον Κοινοτάρχη της κοινότητας ή της ενορίας τους.

Προκήρυξη εκλογών Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Η Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών ανακοινώνει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος με Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στη σημερινή έκδοση της Επίσημης Εφημερίδας της Δημοκρατίας, προκήρυξε τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διορισμοί του Υπουργού Εσωτερικών για σκοπούς των εκλογών Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Η Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών ανακοινώνει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, με Διατάγματα που δημοσιεύτηκαν στη σημερινή έκδοση της Επίσημης Εφημερίδας της Δημοκρατίας διόρισε, για σκοπούς των εκλογών για την ανάδειξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα πιο κάτω πρόσωπα:

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας μετά το πέρας των επισκέψεων σε υποστατικά

“Η προστασία του καταναλωτή βρίσκεται υψηλά στις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας και γι’ αυτό έχω ήδη δώσει οδηγίες για τροποποίηση της νομοθεσίας που διέπει την ασφάλεια και υγιεινή των τροφίμων, ώστε εκεί και όπου εντοπίζεται παράβαση της νομοθεσίας, οι ποινές που προβλέπονται να είναι ανάλογες και αποτρεπτικές,” δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, κ. Φίλιππος Πατσαλή.

Μήνυμα του Υπουργού Υγείας με την ευκαιρία της 8ης Ευρωπαϊκής Ημέρας των Δικαιωμάτων των Ασθενών


Με την ευκαιρία της 8ης Ευρωπαϊκής Ημέρας των Δικαιωμάτων των Ασθενών, η οποία καθιερώθηκε να εορτάζεται κάθε χρόνο την 18η Απριλίου, χαιρετίζω το όραμα για την καθιέρωση ενός ετήσιου εορτασμού για τη διεύρυνση της προστασίας των δικαιωμάτων που αφορούν στην υγεία των πολιτών, ώστε να παρέχεται ουσιαστική και πλήρης προστασία στους ασθενείς μας, μακριά από θεωρητικές διακηρύξεις.

Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας κ. Φωκαΐδη Χριστόφορου κατά την επίσημη επίσκεψη στο ΓΕΕΦ

Είχα τη δυνατότητα σήμερα, για μια πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για την τρέχουσα επιχειρησιακή κατάσταση της Ε.Φ., αλλά και τις ανάγκες που επιβάλλονται.

Δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων για το λιμάνι της Λάρνακας

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης απευθυνόμενος στους αχθοφόρους του λιμανιού της Λάρνακας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι σήμερα το πρωί έξω από το Υπουργείο, υπογράμμισε ότι προσπάθεια της Κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους πολίτες και πρόσθεσε τα εξής:

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Την πεποίθηση ότι θα δικαιωθούν οι κοπιώδεις προσπάθειες της Κυβέρνησης για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), προσθέτοντας ότι τα ΗΑΕ επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε συγκεκριμένα έργα στην Κύπρο.

Χαιρετισμός Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μ. Δημητριάδη στην τελετή έναρξης του εκπαιδευτικού προγράμματος Οδικής Ασφάλειας «Ερμής»

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση αποδέχθηκα την πρόσκληση του αγαπητού συνεργάτη, Μάριου Σταύρου, Προέδρου του Οργανισμού Νέων για την Οδική Ασφάλεια REACTION, για να χαιρετίσω, ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος Ερμής «Εκπαιδεύουμε τους οδηγούς του αύριο…ΣΗΜΕΡΑ».

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τις θηριωδίες στη Συρία


Η Κύπρος αποδοκιμάζει τις συνεχιζόμενες θηριωδίες που λαμβάνουν χώρα στη Συρία, ως αποτέλεσμα του τριετούς εμφύλιου πολέμου και καταδικάζει απερίφραστα τις άγριες επιθέσεις εξτρεμιστικών ομάδων, όπως τα πρόσφατα περιστατικά βίας στη συριακή πόλη Kessab, που οδήγησαν στον αναγκαστικό εκτοπισμό εκατοντάδων οικογενειών Αρμενίων

Ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε μετά τη δημοσίευση στον ημερήσιο Τύπο στοιχείων που αφορούν σε κατ΄ ισχυρισμό μεταφορές ποσών χρημάτων από ιδιωτική εταιρεία σε δύο πολιτικά κόμματα, διευκρινίζονται τα εξής:

Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών στην άτυπη Υπουργική Συνάντηση της Μεσογειακής Ομάδας “Med Group”

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, συμμετείχε στην άτυπη Υπουργική Συνάντηση της Μεσογειακής Ομάδας (Med Group), που πραγματοποιήθηκε στο Αλικάντε της Ισπανίας στις 16 Απριλίου 2014.

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος είχε συνάντηση στις 16 Απριλίου με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού στο πλαίσιο της οποίας συζήτησε μεταξύ άλλων και το θέμα της κράτησης για σκοπούς απέλασης γονέων και ειδικά μητέρων ανήλικων παιδιών.