12/9/12

Συνάντηση του Α΄Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γιάννη Τραγάκη με την Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου κυρία Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή.

Συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου κυρία Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή είχε σήμερα στη Βουλή ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Γιάννης Τραγάκης. Κατά την διάρκεια της συζήτησης, που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, η κα Μαρκουλλή και ο κ. Τραγάκης συνομίλησαν για όλες τις πτυχές του Κυπριακού, αλλά και για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, που αφορούν στην κυπριακή προεδρία της Ε.Ε., στις σχέσεις των δυο χωρών και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Συνάντηση του Πρόεδρου της Βουλής με την Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2012


Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε με την Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας δρ. Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Υποδεχόμενος την κυρία Κοζάκου-Μαρκουλλή, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε:

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2012 Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα δεχθεί σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 14:00 την υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή. Στις 19:30 ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τους Πολιτικούς Αρχηγούς που στηρίζουν την Κυβέρνηση, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και κ. Φώτη Κουβέλη.


Η Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων 12/09/2012



Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από χθες στην Αθήνα.


Η Υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας 12/09/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από χθες στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου της κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, έγινε δεκτή σήμερα από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Ομιλία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στη Γενική Συνέλευση του ΕΒΕ Λάρνακας 12/09/2012

Φίλες και φίλοι,

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας γι αυτή σας την πρόσκληση. Είμαι εδώ και για να εκφράσω την εκτίμηση μου για τη διαχρονική συνεισφορά του Επιμελητηρίου στην εξέλιξη και ανάπτυξη της επαρχίας σας, αλλά και για να συζητήσουμε τρόπους περαιτέρω ώθησης της ανάπτυξης.

Η Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης 12/09/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή είχε σήμερα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από χθες στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του ομολόγου της κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο Υπουργός Εμπορίου προήδρευσε σύσκεψης της Εκτελεστικής Επιτροπής του CIPA 12/09/2012


Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA), όπου και προήδρευσε σύσκεψης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Επίτροπο Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων 12/09/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Επίτροπο Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων δρα Πόλυ Μιχαηλίδη, ο οποίος του επέδωσε την Ετήσια Εκθεση του Γραφείου του για το 2011.

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο στην Κύπρο 12/09/2012

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης για τη Μεσόγειο (ΈγΜ) κ. Fathallah Sijilmassi πραγματοποιεί από αύριο διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Συνεχίζονται οι εργασίες της 58ης Παγκόσμιας Διάσκεψης του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA) 12/09/2012

Συνεχίζονται στο Κολόμπο οι εργασίες της 58ης Παγκόσμιας Διάσκεψης του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA), με θέμα τη διασφάλιση της εμπλοκής της Κοινοπολιτείας στο διεθνές γίγνεσθαι στο μέλλον.

Εισαγωγική ομιλία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου κατά τον απολογισμό της Πρώτης Τακτικής Συνόδου της Δέκατης Βουλευτικής Περιόδου 12/09/2012

Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στη σημερινή διάσκεψη Τύπου που σκοπό έχει την ενημέρωση όλων εσάς για τα πεπραγμένα της Πρώτης Τακτικής Συνόδου της Δέκατης Βουλευτικής Περιόδου. Η συμβολή σας στην όλη κοινοβουλευτική προσπάθεια είναι ουσιαστική, αφού η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών για το έργο που επιτελούν στην Kύπρο και στο εξωτερικό οι εκλελεγμένοι αντιπρόσωποί τους συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας σωστά ενημερωμένης κοινής γνώμης και κατά συνέπεια στην ανάπτυξη μιας πιο υγιούς και συμμετοχικής δημοκρατίας.

Αναχώρηση της Βουλευτή κας Αθηνάς Κυριακίδου για το Παρίσι 12/09/2012

Η Βουλευτής κα Αθηνά Κυριακίδου αναχωρεί αύριο για το Παρίσι, για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας 12/09/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Liu Xinsheng.

«Η τρέχουσα κατάσταση αποτελεί ευκαιρία για αξιοποίηση των πραγματικών δυνατοτήτων της ΕΕ»


Ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Πρέσβης κ. Ανδρέας Δ. Μαυρογιάννης κάλεσε την ΕΕ να αδράξει την ευκαιρία που παρουσιάζεται από τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης για να αξιοποιήσουμε τις πραγματικές δυνατότητες της Ένωσης. Ο Υφυπουργός έκανε παρέμβαση στην πρωινή σύνοδο της Oλομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο εκ μέρους του Συμβουλίου της ΕΕ, αμέσως μετά από την ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης του Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. José Manuel Barroso.

Το μεγαλύτερο δίκτυο ενημέρωσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο. ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚTΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 1980 - 2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής 12/09/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο κ. John M. Koenig.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αυστρίας 12/09/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αυστρίας κ. Karl Mueller.

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου θα συμμετάσχει σε εκδήλωση στο Λουξεμβούργο για την Κυπριακή Προεδρία 12/09/2012

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μεταβαίνει σήμερα στο Λουξεμβούργο για να συμμετάσχει σε εκδήλωση που διοργανώνει το μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Λάζαρος Λαζάρου, κατόπιν σχετικής πρόσκλησής του, με θέμα την Κυπριακή Προεδρία.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στα εγκαίνια της έκθεσης «50 χρόνια Κοινής Αγροτικής Πολιτικής», στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», στη Λευκωσία 12/09/2012

Να μη μεταδοθεί πριν από τις 6 μ.μ.

Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στα εγκαίνια της έκθεσης για τα 50 χρόνια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, και ιδιαίτερα τους αγαπητούς εκπρόσωπους της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στα εγκαίνια των κεντρικών γραφείων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως 12/09/2012

Να μη μεταδοθεί πριν τις 6 μ.μ.


Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση αποδέχθηκα την πρόσκλησή σας για να εγκαινιάσω σήμερα το νέο κτήριο της Διοίκησης του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως. Το κτήριο που θα εγκαινιάσουμε σε λίγο αποτελεί απόδειξη ότι, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που περνούμε σήμερα ως Κύπρος, έχουμε τη βούληση αλλά και την ικανότητα να βλέπουμε μπροστά με αισιοδοξία και πίστη. Παρά τις δυσκολίες συνεχίζουμε να δημιουργούμε, να ενισχύουμε την ανάπτυξη και να θέτουμε τα θεμέλια για μέρες ευημερίας και προόδου. Και αυτό σε πείσμα όσων επιμένουν πως δεν υπάρχει πια ελπίδα και πως όλα μπροστά μας είναι μαύρα και απαισιόδοξα.

Η Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας 11/09/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του ομολόγου της.

Ολοκληρώθηκαν στην Πάφο οι εργασίες της Πρώτης Συνάντησης της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ) 11/09/2012

Ολοκληρώθηκαν χθες στην Πάφο οι εργασίες της πρώτης Συνάντησης της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ), την οποία φιλοξένησε η Βουλή των Αντιπροσώπων, στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων 11/09/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα, ύστερα από πρόσκληση του ομολόγου της κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ. Ιωάννη Τραγάκη.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την οικονομία 11/09/2012

Μόλις ολοκληρωθεί η εργασία που γίνεται από την Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη με τα κόμματα, θα διαβουλευθεί μαζί τους για τις προτάσεις που θα καταθέσουμε ενώπιον της Τρόικα και είναι έτοιμος να ακούσει τι συγκεκριμένο έχουν να προτείνουν τα κόμματα, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ

Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας 11/09/2012

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι σήμερα στις 2.30 μ.μ., το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) έλαβε πληροφορία από το ΚΥΠΡΟΣ ΡΑΔΙΟ ότι στο κρουαζιερόπλοιο «ORIENT QUEEN II» άντρας μέλος του πληρώματος, ηλικίας 45 ετών, Λιβανικής υπηκοότητας και με προϋπάρχοντα ιατρικά προβλήματα υγείας, έπαθε ηλεκτροπληξία. Το κρουαζιερόπλοιο, υπό τη σημαία του Παναμά, εκτελούσε δρομολόγιο Βηρυτού – Ρόδου και έπλεε 33 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά από το Ακρωτήριο του Ακάμα. Αφού εξαντλήθηκαν από τον ιατρό του πλοίου όλα τα περιθώρια ανάνηψης του Λιβάνιου, ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου ζήτησε την άμεση μεταφορά του σε νοσοκομείο της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Ο Βουλευτής κ. Αδάμου μίλησε στις εργασίες της 7ης Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων Μικρών Κρατών Ευρώπης 11/09/2012

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Μαυροβούνιο οι εργασίες της 7ης Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων Μικρών Κρατών Ευρώπης. Τη Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσώπησε ο Βουλευτής δρ Αδάμος Αδάμου εκ μέρους του Προέδρου του Κοινοβουλίου.