29/9/13

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου στο ΑΚΕΛ

Σε απάντηση σημερινής ανακοίνωσης του ΑΚΕΛ, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος δηλώνει τα ακόλουθα:

«Όπως κατ’ επανάληψη έχω δηλώσει, σέβομαι τους θεσμούς και τα θεσμικά όργανα του Κράτους. Συνεπώς, δεν έχω δικάσει και πολύ περισσότερο καταδικάσει κανένα. Αυτό, είναι δουλειά της Ερευνητικής Επιτροπής και των Δικαστηρίων.

Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στην Νέα Υόρκη


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης συνεχίζοντας τις διμερείς επαφές με ομολόγους του στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης συναντήθηκε, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, με τους Υπουργούς Εξωτερικών του Ιράν, του Μαρόκου και της Αργεντινής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο του Παναμά στα Ηνωμένα Έθνη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης τίμησε τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο του Παναμά στα Ηνωμένα Έθνη Πρέσβη κ. Pablo Antonio Thalassinos για τη μεγάλη του συνεισφορά στην ενίσχυση των σχέσεων της Κύπρου και του Παναμά στη διάρκεια τελετής στη Νέα Υόρκη, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Χαιρετισμός του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου στα εγκαίνια έργων στην Αθηένου

Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.30 μ.μ.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηένου να τελέσω τα εγκαίνια των τριών Έργων της Ακριτικής Αθηένου στην εκδήλωση αυτή που εντάσσεται στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομιάς, οι οποίες ενώνουν όλους τους Ευρωπαίους σε μια κοινή εκδήλωση γνωριμίας με την πολιτιστική μας ταυτότητα.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Τ. Μητσόπουλου στο 1ο Φεστιβάλ της Πετρολίνα, στη Λάρνακα

Να μη μεταδοθεί πριν τις 5 μ.μ.

Με αισθήματα χαράς αλλά και βαθιάς συγκίνησης βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στο 1ο Φεστιβάλ της εταιρείας «Πετρολίνα», που διοργανώνεται με σκοπό τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λάρνακας, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη για τον τόπο μας οικονομική συγκυρία, που επισκιάζει απειλητικά κάθε έκφανση της ζωής μας, μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας αδυνατεί να εξασφαλίσει ακόμα και τα ελάχιστα στην οικογένειά του.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στην 5η Επαρχιακή Εκδήλωση των Κέντρων Ενηλίκων Πάφου

Είναι με ιδιαίτερα συναισθήματα χαράς που δέχθηκα την πρόσκλησή σας για να χαιρετήσω αυτή την ωραία εκδήλωση, που έχει καθιερωθεί ως θεσμός. Εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, που μου ζήτησε να θέσω υπό την αιγίδα μου αυτήν την εκδήλωση.

Επιμνημόσυνος λόγος του Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στο εθνικό μνημόσυνο των πεσόντων Κυθρεωτών

Για τους μεγάλους, για τους ελεύθερους, για τους γενναίους, τους δυνατούς, αρμόζουν τα λόγια τα μεγάλα, τα ελεύθερα, τα γενναία, τα δυνατά.

Γι’ αυτούς η σιγή, γι’ αυτούς τα δάκρυα, γι’ αυτούς οι φάροι, κι οι κλάδοι ελιάς και τα φανάρια.


Επιμνημόσυνος λόγος Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου
κατά το εθνικό – θρησκευτικό μνημόσυνο προς τιμήν των πεσόντων εθνοφρουρών του 3ου Λόχου / 211 Τάγματος Πεζικού κατά την τούρκικη εισβολή του 1974
(Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013, στις 08:30 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί)