11/12/13

Παραδόθηκε η επισκευασμένη εκκλησία της Παναγίας Τραχωνίου Κυθραίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης της επισκευασμένης εκκλησίας της Παναγίας στο Τραχώνι της Κυθραίας. Η εκκλησία αποτελεί ένα από τα πρώτα ολοκληρωμένα έργα της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, η οποία συστάθηκε τον Απρίλιο του 2008 με σκοπό την προστασία της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.

Δραστηριότητα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου



 
Δραστηριότητα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού
κ. Κυριάκου Κενεβέζου

Πέμπτη, 12/12/2013

Έναρξη Ψηφιακού Πρωταθλήματος 2013-2014




(Τελευταία ημερομηνία υποβολής προτάσεων 31/01/2014)



Ο Ψηφιακός Πρωταθλητής της Κύπρου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς [1] συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά το Ψηφιακό Πρωτάθλημα (ΨΠ) στην Κύπρο.

ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ



ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ


Σχεδίαση και Ανάπτυξη Καινοτόμων Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών που να συνάδουν με την Ψηφιακή Ατζέντα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στην Αίγυπτο







Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έφθασε πριν από λίγο στο Κάιρο, επικεφαλής αντιπροσωπείας, για διήμερη επίσημη επίσκεψη. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί αύριο με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου και στο πλαίσιο των επαφών του θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες.

Remarks by the President of the Republic on the Cyprus problem






Speaking at an event today, at the Presidential Palace, the President of the Republic, MrNicosAnastasiades, said, on the Cyprus problem, that 39 years later no one underestimates the risks; however the other side cannot expect us to succumb to their intransigent claims.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ TEΛΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ «ΟΔ.Υ.ΚΙ»





Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013 η παρουσίαση των τελικών ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου με τίτλο «ΟΔ.Υ.ΚΙ: Η ολιστική προσέγγιση του προβλήματος της αναποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου των οδικών ατυχημάτων στην Κύπρο και εισηγήσεις για διορθωτικά μέτρα πολιτικής».

Αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό





Δυστυχώς οδηγούμαστε σε αδιέξοδο λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι η πλευρά μας θα επιμείνει στις αρχές που στηρίζουν τα Ηνωμένα Έθνη με σωρεία ψηφισμάτων και αποφάσεών τους. Πρόσθεσε ότι οι επόμενες μέρες «θα είναι καθοριστικές και για τη στάση μας, η οποία θα προέρχεται από τη δική τους συμπεριφορά και στάση», σημειώνοντας ωστόσο ότι οι μέχρι στιγμής ενδείξεις δεν είναι ενθαρρυντικές.

Απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε δημοσιεύματα στον Τύπο




Απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε δημοσιεύματα στον Τύπο
για τις κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας
 στα Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού 

Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου






Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ενέκρινε τον διορισμό του Προέδρου και των Μελών του Ιατρικού Συμβουλίου για περίοδο δύο ετών.

Δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας κατά την αναχώρηση του για την Αίγυπτο






Είναι πράγματι άξιον απορίας ότι ο χρόνος που επιλέγει το ΑΚΕΛ να προβαίνει σε δηλώσεις που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν και να συγχύσουν τον λαό είναι αυτός, ειδικά και εν όψει της πολύ σημαντικής επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κάιρο όπου θα υπογραφεί μεταξύ άλλων και συμφωνία συνεκμετάλλευσης υδρογονανθράκων μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου.

Δήλωση πολιτικής του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού




Δήλωση πολιτικής του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα μέτρα
για την αντιμετώπιση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού

Στηρίζουμε την εργασία και την κοινωνική ένταξη

Δημόσια παρέμβαση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κας Λ. Κουρσουμπά






Ανάγκη δημιουργίας εξειδικευμένης θεραπευτικής δομής κλειστού τύπου για παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ουσιοεξάρτησης

Δραστηριότητες της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου




Δραστηριότητες της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
 κας Ζέτας Αιμιλιανίδου 

Πέμπτη, 12/12/2013

Επικήδειος λόγος του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου στην κηδεία του Μιχάλη Τουραπή




Οι πληγές των μαύρων ημερών που έζησε ο τόπος μας εξακολουθούν να πονούν και οι νεκροί των μαχών υπέρ της πατρίδας συνεχίζουν 40 χρόνια μετά να μας καλούν με το ηχηρό «Δεν ξεχνώ» να ξυπνήσουμε από τη λήθη.

Το Τμήμα Δασών πληροφορεί το κοινό ότι οι πιο κάτω δασικοί δρόμοι είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα, λόγω χιονοπτώσεως και κατολισθήσεων:




Κλειστοί δασικοί δρόμοι

Το Τμήμα Δασών πληροφορεί το κοινό ότι οι πιο κάτω δασικοί δρόμοι είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα, λόγω χιονοπτώσεως και κατολισθήσεων:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθισε σε γεύμα για τα παιδιά εγκλωβισμένων και της Επιτροπής Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου



  

Η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να έχει επιπτώσεις σε ό,τι αφορά τη βοήθεια που παρέχει η Κυβέρνηση στους εγκλωβισμένους μας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος παρακάθισε σε γεύμα προς τιμήν των εγκλωβισμένων παιδιών και των παιδιών της Επιτροπής Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικος προήδρευσε ευρείας υπουργικής σύσκεψης για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης






Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε, σήμερα, ευρείας σύσκεψης στο Υπουργείο Εσωτερικών για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Συγκοινωνιών και Έργων, καθώς επίσης και οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων Εσωτερικών, Υγείας, και Παιδείας και Πολιτισμού.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών & Προέδρου του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας σε ημερίδα οδικής ασφάλειας





Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων & Πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας κ. Τάσος Μητσόπουλος απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό στην ημερίδα οδικής ασφάλειας της Κυπριακής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπεδικής & Τραυματολογίας, στη Λάρνακα:

Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στα Νοικοκυριά 2013



Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας ‘Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στα Νοικοκυριά 2013’. Η συλλογή των στοιχείων έγινε με προσωπικές συνεντεύξεις και η κάλυψη ήταν παγκύπρια. Η περίοδος αναφοράς της έρευνας ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2013. Η έρευνα κάλυψε 1.664 νοικοκυριά και 3.633 άτομα ηλικίας 16 – 74 ετών.

Information and Communication Technologies Usage in Households 2013



The Statistical Service announces the results of the annual survey ‘Information and Communication Technologies Usage in Households and by Individuals 2013’. The data were collected with personal interviews and ιt covered all the government controlled areas of the Republic of Cyprus. The reference period of the survey was the first quarter of 2013. The survey covered 1.664 households and 3.663 individuals aged 16 – 74 years old.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

The President of the Republic departs today for Egypt







The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, departs today in the afternoon for Cairo, Egypt where he will pay a two-day official visit.

Press conference by the Minister of Labour and Social Insurance



The Minister of Labour and Social Insurance, Mrs Zeta Emilianidou, will give a press conference tomorrow, Thursday, 12 December, at 10 p.m., at the Ministry of Labour and Social Insurance, on the new measures for addressing unemployment and social exclusion.

EU–RUSSIAN ENERGY RELATIONS AND THE CASES OF GREECE AND CYPRUS



EU–RUSSIAN ENERGY RELATIONS AND THE CASES
OF GREECE AND CYPRUS


Conference organized by
the Center for European and International Affairs of the University of Nicosia
in cooperation with
the Embassy of the Russian Federation in Cyprus

Το Κέντρο Αίματος και η ΣΕΑΔ ανακοινώνουν τα προγράμματα αιμοδοσίας: ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ




Το Κέντρο Αίματος και η ΣΕΑΔ ανακοινώνουν τα προγράμματα αιμοδοσίας:
ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Completion of the conservation project of Panayia Church in Trahoni




An official ceremony was held today to mark the completion of the conservation project of the Church of Panayia in the occupied village of Trahoni, Kythrea. The church constitutes one of the first completed projects of the bicommunal Technical Committee on Cultural Heritage (TCCH), set up in April 2008 for the maintenance, preservation, physical protection and restoration of the immovable cultural heritage of Cyprus.

Ο ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ





Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης και το Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου προσκαλούν το κοινό στην εκδήλωση με θέμα «Ο Νέλσον Μαντέλα και η Τέχνη της Πολιτικής Ηγεσίας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013, στις 18:00 στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στην Πανεπιστημιούπολη.

ΜΟΚΑΣ, Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 10/12/2013 συζητήθηκε στην Επιτροπή MONEYVAL του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, η Έκθεση Προόδου της Κύπρου, αναφορικά με την Έκθεση που είχεν εγκριθεί τον Σεπτέμβριο 2011, για τα μέτρα εναντίον της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας.

Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου





Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού
κ. Κυριάκου Κενεβέζου

Τετάρτη, 11/12/2013

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με ποδηλατικές οργανώσεις





Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε χθες το απόγευμα μια πρώτη συνάντηση με εκπροσώπους των ποδηλατικών οργανώσεων της Κύπρου οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία συνεργασίας με το Υπουργείο  προκειμένου να προωθηθεί η χρήση του ποδηλάτου στην Κύπρο.

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου στην παρουσίαση του έργου για αντιμετώπιση των οδικών ατυχημάτων





Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου, απηύθυνε ψες τον ακόλουθο χαιρετισμό στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου «Ολιστική προσέγγιση του προβλήματος της αναποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου των οδικών ατυχημάτων στην Κύπρο και εισηγήσεις για διορθωτικά μέτρα πολιτικής», που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου




Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης
κ. Ιωνά Νικολάου

Πέμπτη, 12/12/2013

Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στο Γραφείο Εφόρου Εταιρειών που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα στις 9.30 π.μ. αναβάλλεται.




Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στο Γραφείο Εφόρου Εταιρειών που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα στις 9.30 π.μ. αναβάλλεται.



________________