6/4/10

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Κυπρο-Κουρδικής Φιλίας

06/04/2010 
Αναφορικά με ανακοίνωση του Συνδέσμου Κυπρο-Κουρδικής Φιλίας, ημερομηνίας 30 Μαρτίου, με τίτλο «Η Συμφωνία με τη Συρία θυματοποιεί Κούρδους Πρόσφυγες», το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να διευκρινίσει και να ξεκαθαρίσει τα ακόλουθα: Η προσπάθεια του Υπουργείου Εσωτερικών για υπογραφή Συμφωνίας Επανεισδοχής μεταξύ Κύπρου και Συρίας, εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών για αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. 

Ενημέρωση κομμάτων για τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης και το Πρόγραμμα Σταθερότητας

06/04/2010 
Ανακοίνωση Υπουργείου Οικονομικών Με αφορμή σχόλια και απόψεις που δημόσια προβάλλονται το τελευταίο διάστημα από διάφορες πλευρές, σχετικά με υποτιθέμενη μη επαρκή ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και των κοινωνικών εταίρων για τα μέτρα που προγραμματίζει να λάβει η Κυβέρνηση για δημοσιονομική εξυγίανση, το Υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί να τονίσει τα ακόλουθα: Καθ’ όλην τη διάρκεια της θητείας αυτής της Κυβέρνησης υπήρξε ένας συνεχής διάλογος με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους για την πορεία της οικονομίας, μέσω συσκέψεων, συνεδριάσεων της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής (ΣΟΕ) και άλλων συναντήσεων με τους διάφορους φορείς. 

Αντιπροσωπία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας μεταβαίνει στην Αγία Πετρούπολη 06/04/2010 Αντιπροσωπία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), αποτελούμενη από τους Κύπριους Βουλευτές κ.κ. Λευτέρη Χριστοφόρου (Μέλος της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ) και Γιώργο Βαρνάβα (Μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της ΔΣΟ), μεταβαίνουν σήμερα στην Αγία Πετρούπολη, για να συμμετάσχουν στο Διεθνές Διακοινοβουλευτικό Συνέδριο για την 65η Επέτειο της Νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο 1941 – 1945. Το συνέδριο διοργανώνει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση των Κρατών Μελών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ), αύριο Τετάρτη, 7 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι κ.κ. Χριστοφόρου και Βαρνάβα θα διαβιβάσουν χαιρετιστήριο μήνυμα του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ κ. Sergei Popov και του Γενικού Γραμματέα της Συνέλευσης κ. Αναστάσιου Νεράντζη. Θα έχουν, επίσης, ιδιαίτερη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της ΚΑΚ κ. Mikhail Krotov, στον οποίο θα παραδώσουν, εκ μέρους της ηγεσίας της ΔΣΟ, προσχέδιο Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης των κρατών μελών της ΚΑΚ και της ΔΣΟ και θα ανταλλάξουν απόψεις επ’ αυτού.

Έκθεση στρατιωτικής αφίσας 06/04/2010 Ο Υπουργός Άμυνας κ. Κώστας Παπακώστας θα τελέσει τα εγκαίνια έκθεσης στρατιωτικής αφίσας με θέμα «BACK THEM UP!», την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Απριλίου στις 7.30 μ.μ., στο Δημοτικό Κοινωνικό – Πολιτιστικό Κέντρο «Παλαιά Αγορά Παλλουριώτισσας» (οδός Αγίου Ανδρέα 7, Παλλουριώτισσα). Την έκθεση διοργανώνει η Πρεσβεία της Τσεχίας στην Κύπρο, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Άμυνας Τσεχίας και Κύπρου, με την ευκαιρία της 65ης επετείου από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από την Τρίτη, 13 μέχρι και την Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010, μεταξύ των ωρών 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. και 4.00 μ.μ. -7.00 μ.μ. (Δευτέρα έως Παρασκευή).


Ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο Δωρητών του ΟΗΕ για την Αϊτή: "Για ένα νέο μέλλον της Αϊτής" 06/04/2010 Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού συμμετείχε την περασμένη Τετάρτη στο Διεθνές Συνέδριο Δωρητών: "Για ένα νέο μέλλον της Αϊτής", του οποίου συμπροέδρευαν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κ. Ban Ki-moon, η Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κα Hilary Clinton, ο Πρόεδρος της Αϊτής κ. Rene Garcia Preval και ο Ειδικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα για την Αϊτή κ. Bill Clinton. Στο συνέδριο έλαβαν μέρος και απηύθυναν ομιλίες αρκετοί Υπουργοί, μεταξύ των οποίων και η Ύπατη Αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βαρόνη Catherine Ashton, η οποία εξήγγειλε συνεισφορά εκ μέρους της ΕΕ, 1.235 δις ευρώ. Αργότερα, ο κ. Κυπριανού παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε ο Γενικός Γραμματέας προς τιμήν των Αρχηγών κρατών και Υπουργών που συμμετείχαν στο συνέδριο. Στο συνέδριο τον Υπουργό Εξωτερικών συνόδευε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη Πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ.


Τα οδικά δυστυχήματα έχουν καταστεί μια παγκόσμια κοινωνική μάστιγα τεραστίων διαστάσεων, που στοιχίζει τη ζωή κάθε χρόνο σε περισσότερους από 1.300.000 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Άλλα περίπου 50 εκ. άνθρωποι τραυματίζονται και από αυτούς μέχρι και 5 εκ. καταλήγουν με μόνιμες αναπηρίες. Στη μικρή μας πατρίδα δεκάδες είναι οι νεκροί κάθε χρόνο και χιλιάδες οι τραυματίες.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια κατά την τελετή λήξης της Παγκύπριας Νεανικής Εκστρατείας Οδικής Ασφάλειας, στη Λευκωσία
06/04/2010

Πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια

Πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη ΧριστόφιαΗμέρα Ανάστασης σήμερα. Ημέρα αγάπης, ειρήνης και συναδέλφωσης. Την αγάπη και την εκτίμησή μου απευθύνω προς ολόκληρο τον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους. Μήνυμα αγάπης και στήριξης απευθύνω προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.