17/9/13

O Υπουργός Δικαιοσύνης στην Επιτροπή Θεσμών για την ΚΥΠ

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου παρευρέθηκε σήμερα στη συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής όπου συζητήθηκε η λειτουργία της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ). Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, ο κ. Νικολάου είπε: «Κατά τη σημερινή συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών, έχω εμφαντικά τονίσει την αποφασιστικότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας όπως η ΚΥΠ

Αυξήθηκαν τα έσοδα από τον Φ.Π.Α. τον Αύγουστο

Μετά από στοχευμένες ενέργειες και εντατικοποίηση της προσπάθειας για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η Υπηρεσία Φ.Π.Α. κατόρθωσε να αυξήσει τα έσοδα από τον Φ.Π.Α. τον μήνα Αύγουστο (από €100,1 εκ. που ήταν το 2012 αυξήθηκαν σε €103,2 εκ. το 2013), ενισχύοντας έτσι σημαντικά τα κρατικά ταμεία.

Μήνυμα της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κας Λ. Κουρσουμπά με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς


Αγαπημένα μου παιδιά, Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, ως Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ότι παραμένω δίπλα σας προωθώντας και προασπίζοντας το δικαίωμά σας σε μια εκπαίδευση φιλική προς τα παιδιά και συνάμα ποιοτική.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Η εφαρμογή του προγράμματος της δανειακής σύμβασης είναι ο πιο σύντομος δρόμος προς την ανάκαμψη της οικονομίας είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, σημειώνοντας ότι είμαστε στη σωστή πορεία και αποφασισμένοι να φτάσουμε στον τελικό προορισμό. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στυλιανίδης είπε:

Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στην Ισπανία

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της διήμερης επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκε με τον Ισπανό ομόλογό του κ. José Manuel García-Margallo. Οι δύο Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, διμερή θέματα, τις τρέχουσες εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, με ιδιαίτερη έμφαση στα τεκταινόμενα σε Συρία και Αίγυπτο.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος μαζί με το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων κ. Αλέκο Μιχαηλίδη μεταβαίνουν στις 17 Σεπτεμβρίου το βράδυ στην Αθήνα, όπου στις επόμενες μέρες θα έχουν συναντήσεις με Υπουργούς της Ελληνικής Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, στις 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδή, Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και με τον κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Συνάντηση της Υπουργού Εργασίας με την Υφυπουργό Εργασίας της Μεγάλης Βρετανίας

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου είχε σήμερα συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας της Μεγάλης Βρετανίας και Υπουργό των Ατόμων με αναπηρίες κα Esther McVey η οποία βρίσκεται στην Κύπρο για σειρά επαφών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας κ. Μάθιου Κιντ.

Μήνυμα της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κας Λ. Κουρσουμπά με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς


Αγαπημένα μου παιδιά,

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, ως Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ότι παραμένω δίπλα σας προωθώντας και προασπίζοντας το δικαίωμά σας σε μια εκπαίδευση φιλική προς τα παιδιά και συνάμα ποιοτική.