9/5/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη σε δείπνο της Εβραϊκής Κοινότητας Κύπρου

Να μη μεταδοθεί πριν τις 6.30 μ.μ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρακάθισε απόψε σε δείπνο που παρέθεσε η Εβραϊκή Κοινότητα Κύπρου, στα Περβόλια, Λάρνακας.


Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για την Παγκύπρια Ημέρα Διατροφής με μήνυμα: «Σέβομαι και αγαπώ το σώμα μου, τρώω σωστά, με το δικό μου τρόπο, κάθε μέρα» 09/05/2013


«Σέβομαι και αγαπώ το σώμα μου, τρώω σωστά, με το δικό μου τρόπο, κάθε μέρα» είναι το φετινό μήνυμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου (Συ.Δι.Κυ.), με αφορμή την Παγκύπρια Ημέρας Διατροφής που έχει καθιερωθεί ως θεσμός και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Μαΐου.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για το Σχέδιο Παροχής Κινήτρων στην τουριστική βιομηχανία 09/05/2013


Αναφορικά με το Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για την εργοδότηση ανέργων στην ξενοδοχειακή, επισιτιστική και εν γένει τουριστική βιομηχανία, διευκρινίζεται ότι οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το συγκεκριμένο Σχέδιο, θα πρέπει να γνωστοποιήσουν αρχικά κενή θέση σε οποιοδήποτε Γραφείο Εργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης για σκοπούς εξεύρεσης κατάλληλων ανέργων για πρόσληψη.

Συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως με το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών 09/05/2013

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κατά την οποία συζητήθηκε, κυρίως, το θέμα της δημιουργίας Αστυνομίας των Ζώων, της λαθροθηρίας στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και τα νομοσχέδια για εκσυγχρονισμό του κράτους.

Μήνυμα του Προέδρου της Βουλής προς αξιωματούχους της ΕΕ με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης 09/05/2013


Με την ευκαιρία της σημερινής Ημέρας της Ευρώπης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, απέστειλε σχετικό μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. José Manuel Barroso, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Martin Schulz, και τον Προεδρεύοντα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας κ. Enda Kenny.

Ο Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI) κ. Nick Larigakis και αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του AHI κ. Nick Karambelas, τον κ. Kostas Alexakis (μέλος του ΔΣ), τον κ. Leon Andris και το δρα Takey Crist (μέλη του Ινστιτούτου) καθώς και τον κ. Gus Andy, μέλος του Ιδρύματος του AHI. Την αντιπροσωπεία συνόδευε η κα Georgea Polizos, μέλος της Υπηρεσίας Επικοινωνίας του AHI.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου σε συνέντευξη Τύπου για τα 40χρονα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου 09/05/2013


Ένας καταξιωμένος θεσμός του εκπαιδευτικού συστήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και δράσης στον τομέα της συνεχούς ενδοϋπηρεσιακής στήριξης, επιμόρφωσης και επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και θέσεων στην υπηρεσία.


Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη για την Ημέρα της Ευρώπης


Σήμερα που η Ευρώπη περνά ίσως τη βαθύτερη της κρίση και αμφισβητείται εκ των έσω και εκ των έξω, γιορτάζουμε την ευρωπαϊκή Ιδέα και το ευρωπαϊκό όραμα. Σήμερα το στοίχημα είναι να βρει ξανά η Ευρώπη τον βηματισμό της και να κάνει τη νέα αρχή προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε την Πρέσβη της Σλοβακίας στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, δέχθηκε σήμερα τη νέα Πρέσβη της Σλοβακίας στην Κύπρο, δρα Oksana Tomová. Την Πρέσβη συνόδευε ο Πρώτος Γραμματέας της Πρεσβείας, κ. Robert Chatrnuch.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. H. Ladsous

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και επικεφαλής του Τμήματος Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών κ. Herve Ladsous, τον οποίον συνόδευε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο κα Lisa Buttenheim.

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με την Επίτροπο Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας 09/05/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα στο γραφείο του συνάντηση με την Επίτροπο Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας κα Εμμανουέλλα Μουσιούττα-Λαμπριανίδου.

Συνάντηση Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης με το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών



9/5/2013

Συνάντηση Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης με το
Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας στην Ελλάδα 09/05/2013




Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου πραγματοποίησε σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του Έλληνα ομόλογου του κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου.
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ο Υπουργός Άμυνας κ. Φωτίου και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Παναγιωτόπουλος συζήτησαν, μεταξύ άλλων, θέματα διμερών σχέσεων που άπτονται της αρμοδιότητας των δυο Υπουργείων, στο πλαίσιο της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης είχε χθες το απόγευμα συνάντηση στην έδρα του ΟΗΕ με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Ban Ki-moon. Στην συνάντηση παρίσταντο ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη Πρέσβης κ. Ν. Αιμιλίου, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού κ. Ν. Χριστοδουλίδης και η Αν. Μόνιμη Αντιπρόσωπος κα Χριστίνα Ράφτη.

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Εξωτερικών προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Δελτίο ειδήσεων ΚΥΠΕ «ΔΕΚΑ»

ΚΥΠΕ - Ηλίας Μαυροκέφαλος - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 09/05/2013 10:06
1. Στις μιάμιση τα ξημερώματα (ώρα Κύπρου) πραγματοποιήθηκε τελικά η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν γκι-Μουν στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, καθώς λόγω της κακοκαιρίας η πτήση του κ. Κασουλίδη προσγειώθηκε σε γειτονικό αεροδρόμιο, όπου και καθηλώθηκε επί τρίωρο χωρίς να επιτρέπεται στους επιβάτες να αποβιβαστούν. «Υπάρχει κατανόηση ότι οι συνομιλίες δεν μπορούν να ξεκινήσουν νωρίτερα από την περίοδο του Φθινοπώρου», είπε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά το τέλος της συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα, ο κ. Κασουλίδης.