4/3/13

Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου και τους Πρέσβεις της Γαλλίας και της Ιρλανδίας

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης πραγματοποίησε σήμερα χωριστές συναντήσεις, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Ύπατο Αρμοστή Ηνωμένου Βασιλείου κ. Matthew Kidd, τον Πρέσβη της Γαλλίας κ. Jean-Luc Florent και τον Πρέσβη της Ιρλανδίας κ. Patrick Scullion.
Οι συναντήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο επαφών που πραγματοποιεί ο νέος Υπουργός με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του σε μια προσπάθεια αλληλοενημέρωσης και συντονισμού για θέματα εξωτερικής πολιτικής.
 
(Κ) Επισκόπηση κυπριακού Τύπου
 
ΚΥΠΕ Ραλλή Παπαγεωργίου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 4/3/2013 07:32



Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και ΄Εργων 04/03/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και ΄Εργων κ. Τάσος Μητσόπουλος την Παρασκευή, 1η Μαρτίου, μετά την τελετή παράδοσης του Υπουργείου, συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή και τους Διευθυντές των Τμημάτων του Υπουργείου για μια πρώτη ενημέρωση σε σχέση με τα θέματα που αφορούν το Υπουργείο.

Σήμερα το πρωί στο πλαίσιο των συναντήσεων γνωριμίας και ενημέρωσης του συναντήθηκε με το Διοικητικό Προσωπικό του Υπουργείου.

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα 04/03/2013

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου επισκέφθηκε σήμερα το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, στη Μαλούντα, και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων της Δύναμης.

Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση στεφάνου ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε:

Ο Υπουργός Εμπορίου συναντήθηκε με τις ηγεσίες της ΚΡΕΤΥΚ, της ΡΑΕΚ και του CIPA 04/03/2013

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γεώργιος Λακκοτρύπης είχε σήμερα, στο γραφείο του, χωριστές συναντήσεις με τις ηγεσίες της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΚΡΕΤΥΚ), της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) και του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA). Στόχος των συναντήσεων ήταν μια πρώτη ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τα σημαντικά θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας 04/03/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Πανίκο Δημητριάδη στην παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη και του Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Σπύρου Σταυρινάκη.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Εισαγγελέα

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας 
με τον Γενικό Εισαγγελέα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα το πρωί τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Πέτρο Κληρίδη. Στη συνάντηση παρίστατο ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου. -04.03.2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Εθνικής ΟικονομίαςΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας κ. Χριστόφορο Πισσαρίδη. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Πισσαρίδης δήλωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει σήμερα να αντιμετωπίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι το οικονομικό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου 04/03/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β΄.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου ανέφερε ότι ήταν μια εθιμοτυπική συνάντηση, και πρόσθεσε: «Εμένα με ενδιαφέρει αυτός ο τόπος να πάει μπροστά. Έδωσα τις πιο θερμές μου ευχές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πετύχει ώστε και η πατρίδα μας αλλά και ο λαός μας να βγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από τα αδιέξοδα, και ιδιαίτερα τα οικονομικά».

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Προεδρικό Μέγαρο 04/03/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε: «Συζητήσαμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θέματα θεσμικής συνεργασίας μεταξύ της εκτελεστικής εξουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Διημερίδα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, στην Κωνσταντινούπολη 04/03/2013

Άρχισαν χθες στην Κωνσταντινούπολη οι εργασίες της διημερίδας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), με θέμα «Η κοινωνική διάσταση των μονοθεϊστικών θρησκειών».

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Εισαγγελέα 04/03/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα το πρωί τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Πέτρο Κληρίδη.
Στη συνάντηση παρίστατο ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου.

ΚΥΠΕ - Γρηγόρης Σάββα - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 04/03/2013

ΚΥΠΕ - Γρηγόρης Σάββα - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 04/03/2013
1. Συνέρχονται σήμερα οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, σε μια κρίσιμη συνεδρία κατά την οποία θα συζητηθεί η κυπριακή αίτηση για οικονομική στήριξη. Στη σύνοδο, ο ΥΠΟΙΚ Μιχάλης Σαρρής, που συμμετέχει για πρώτη φορά στη Σύνοδο μετά το διορισμό του ως επικεφαλής του ΥΠΟΙΚ, θα παρουσιάσει διαφοροποιημένη φόρμουλα για τον έλεγχο του κυπριακού νομικού πλαισίου για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, που περιλαμβάνει την εμπλοκή της Επιτροπής Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία, αν χρειαστεί, να επικουρείται από ιδιώτες εμπειρογνώμονες.