7/11/13

Consumer price index for October, 2013



The Consumer Price Index (CPI) for October 2013 increased by 0,11 units or 0,09% to 118,68 units compared to 118,57 in September 2013. This is mainly due to increases in the prices of certain clothing and footwear items and certain fresh vegetables. Decreases have been recorded in the prices of petroleum products, rent of dwellings and tertiary education tuition fees.

The Republic of Cyprus and Total E&P Cyprus sign MoU for the Cyprus LNG Project

 
The Republic of Cyprus (Republic) today signed a Memorandum of Understanding (MoU) in respect of the Cyprus Liquefied Natural Gas (LNG) Project with Total E&P Cyprus B.V. (Total). This follows the award in February to Total of Exploration and Production Sharing Contracts for Blocks 10 and 11 of the Exclusive Economic Zone (EEZ) of the Republic.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο κ. John M. Koenig. Τον Αμερικανό Πρέσβη συνόδευαν η Διευθύντρια Γραφείου για Θέματα Νοτίου Ευρώπης κα Vivian Walker και η Υπεύθυνη για Θέματα Κύπρου κα Amy Dove στο Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, και η Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκωσία κα Kristen Pisani.

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στο ΑΚΕΛ για το θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, σε απάντηση σημερινής ανακοίνωσης του ΑΚΕΛ για την τοπική αυτοδιοίκηση, επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε σύσκεψης με τον Υπουργό Γεωργίας για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σύσκεψης με τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκο Κουγιάλη η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών και αφορούσε το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη
Παρασκευή, 8/11/2013

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου σε εκδήλωση για την παραλαβή εξοπλισμού της Αστυνομίας

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση που πραγματοποιείται με αφορμή την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση της Αστυνομίας με θαλάσσιο και άλλο στόλο και εξοπλισμό, μέσω του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα–Κύπρος 2007–2013».

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με σημερινό ανακοινωθέν της ΕΔΕΚ για το Γενικό Σχέδιο Υγείας

Αναφορικά με σημερινό ανακοινωθέν της Θεματικής Υγείας του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για το Γενικό Σχέδιο Υγείας, το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να επισημάνει τα ακόλουθα:

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τη Συμφωνία για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Ινδίας

Αναφορικά με τη Συμφωνία για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Ινδίας, το Υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα


Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο που αφορούν το ανακριτικό έργο που γίνεται σε σχέση με τα θέματα της οικονομίας και σε σχέση με την Κεντρική Τράπεζα, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας εκφράζει την ανησυχία του

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρέλαβε τις ετήσιες εκθέσεις της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας κ. Ανδρέα Σπυριδάκι, ο οποίος του επέδωσε τις εκθέσεις της Αρχής για τα έτη 2011 και 2012.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος συναντήθηκε με τον Υπουργό Ενέργειας και Υδάτων του Λιβάνου




Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, συναντήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με τον Υπουργό Ενέργειας και Υδάτων του Λιβάνου κ. Gebran Bassil, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ






Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού του
 Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ

Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για τον μήνα Οκτώβριο 2013

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Οκτώβριο 2013 αυξήθηκε κατά 0,11 μονάδες ή 0,09% και έφτασε στις 118,68 μονάδες σε σύγκριση με 118,57 τον Σεπτέμβριο 2013. Αυτό οφείλεται κυρίως σε αυξήσεις σε τιμές ορισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης καθώς και ορισμένων φρέσκων λαχανικών. Μειώσεις σημειώθηκαν σε τιμές των πετρελαιοειδών, των ενοικίων και των διδάκτρων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Werner Hoyer

O Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Werner Hoyer θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, στις 8 Νοεμβρίου, 2013.

Δήλωση του Υπουργού Συγκοινωνιών για το έργο του Υπουργείου κατά τους πρώτους έξι μήνες διακυβέρνησης

«Αυτά που σκεφτόμαστε, ή αυτά που ξέρουμε ή
αυτά που πιστεύουμε έχουν τελικά μικρή σημασία.
Το μόνο που έχει σημασία είναι αυτό που κάνουμε».
John Ruskin, 1819-1900,
Άγγλος συγγραφέας & κριτικός

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για το θέμα των αγνοουμένων

Το θέμα των αγνοουμένων είναι η πιο τραγική πτυχή του δράματος που ζει ο κυπριακός λαός εδώ και μερικές δεκαετίες.
Οι οικογένειες των αγνοουμένων βιώνουν καθημερινά αυτό το δράμα περισσότερο από κάθε άλλη κατηγορία πολιτών. Για μισό αιώνα όσοι έχουν αγνοούμενους από τα γεγονότα του 1963-1964 και για τέσσερις σχεδόν δεκαετίες όσοι έχασαν τα ίχνη των δικών τους κατά την εισβολή, βασανίζονται και υποφέρουν από την αγωνία, την αβεβαιότητα, την αμφιβολία και τον φόβο για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων.

Κυπριακή Δημοκρατία και Total E&P Cyprus υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης για το έργο του Τερματικού Σταθμού Υγροποίησης Φυσικού Αερίου της Κύπρου - Κοινό Ανακοινωθέν

Η Κυπριακή Δημοκρατία (Δημοκρατία) υπέγραψε σήμερα Μνημόνιο Συναντίληψης για το έργο του Τερματικού Σταθμού Υγροποίησης Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) της Κύπρου με τη γαλλική εταιρεία Total E&P Cyprus B.V. (Total).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ»



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η άσκηση με την επωνυμία «ΑΣΤΡΑΠΗ». Η άσκηση επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού, με πραγματικά πυρά, διεξήχθη χθες βράδυ στο Πεδίο Βολής «Κάμπος του Μύλου», στο χωριό Ορούντα. Αυτήν παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Βασίλης Παπαϊωάννου

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου



Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου
κατά την τελετή απονομής των πράσινων μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2013Β’ ΕΣΣΟ
(Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013, 10:00 π.μ. Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» στο Σταυροβούνι)