4/2/14

Ο Υπουργός Παιδείας συναντήθηκε με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ


O Yπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος είχε σήμερα συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), με το οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κυρίως θέματα που έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό και την αθλητική παιδεία στην Κύπρο.

Εξαγγελία προγράμματος επιδότησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις από τον Υπουργό Γεωργίας




Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης εξήγγειλε, σήμερα, την πρόθεση για προκήρυξη προγράμματος επιδότησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για εγκατάσταση σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις μέσα στα πλαίσια της πολιτικής της έξυπνης κλιματικά γεωργίας.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW





TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Ο ΚΟΤ επιμορφώνει επιχειρηματίες κέντρων αναψυχής ελεύθερης Αμμοχώστου




Διοργανώθηκαν πρόσφατα, από τον Κυπριακό Οργανισμός Τουρισμού, δύο ενημερωτικά σεμινάρια με θέμα «Διοίκηση και Προώθηση Κέντρων Αναψυχής».  Συζητήθηκαν θέματα όπως, επαγγελματική αντιμετώπιση του πελάτη, μάρκετινγκ, διοίκηση εστιατορίων για ποιοτική εξυπηρέτηση και σημασία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η παρουσίαση έγινε από τον 

κ. Μιχάλη Δημοσθένους, σύμβουλο τουρισμού και επιμόρφωσης. 

Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας δρος Πέτρου Πετρίδη με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου



Να μη μεταδοθεί πριν τις 6 μ.μ.
                                   

Είναι πραγματικά με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να ευαισθητοποιήσουμε όλοι μαζί το κοινό για τον καρκίνο.

Ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης για αισθητή σεισμική δόνηση

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι χθες, 3 Φεβρουαρίου και ώρα 8:30 μ.μ. καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος αισθητή σεισμική δόνηση μεγέθους M=4.0 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ. Ο σεισμός είχε επίκεντρο την περιοχή Κανναβιού, 23 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης της Πάφου και εστιακό βάθος 20 χιλιόμετρα.

Ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Αντιμετώπισης του Καρκίνου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου

Η 4η Φεβρουαρίου αναδείχθηκε από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) και τη Διεθνή Ένωση κατά του Καρκίνου (UICC) ως η «Παγκόσμια Ημέρα κατά Καρκίνου» με στόχο όλοι οι αρμόδιοι φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους τόσο για την πρόληψη

Υπογράφηκαν τα συμβόλαια για την ανέγερση Δημοτικού και Νηπιαγωγείου στην Πάφο

Υπογράφηκαν σήμερα μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του εργολάβου «Ν. Γαβριήλ & Υιοί Λτδ», στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου κας Αίγλης Παντελάκη, τα συμβόλαια για την ανέγερση του Ε΄ Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στην Πάφο.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Βατικανό

O Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Αλέξανδρος Ν. Ζήνων πραγματοποίησε, χθες, επίσκεψη εργασίας στο Βατικανό.

Συνάντηση του Προέδρου της Ομάδας Φιλίας Κύπρου – Ιαπωνίας με τον νέο Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Κύπρου – Ιαπωνίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, είχε σήμερα συνάντηση με το νέο Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα, κ. Masuo Nishibayashi.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρέσβη του Λουξεμβούργου στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη του Λουξεμβούργου στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα, κ. Christian Biever.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση τον Πρέσβη της Βουλγαρίας


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση τον Πρέσβη της Βουλγαρίας στη Λευκωσία κ. Vesselin Valchev, με την ευκαιρία της αναχώρησής του από την Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε το νέο Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Κύπρο


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, δέχθηκε σήμερα το νέο Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Κύπρο (με έδρα την Αθήνα) κ. Masuo Nishibayashi, με την ευκαιρία της επίδοσης των διαπιστευτηρίων του κ. Nishibayashi.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Ύπατου Αρμοστή της Μάλτας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του νέου Υπάτου Αρμοστή της Δημοκρατίας της Μάλτας, με έδρα την Αθήνα, κ. Charles Stafrace.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση με την Υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών κα Victoria Nuland.

The President of the Republic received the credentials of the new Ambassador of Japan





The President of the Republic, Mr. Nicos Anastasiades, received today, at a formal ceremony at the Presidential Palace, the credentials of the new Ambassador of Japan, stationed in Athens, Mr. Masuo Nishibayashi.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ιαπωνίας




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ιαπωνίας, με έδρα την Αθήνα, κ. Masuo Nishibayashi.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη του Σουλτανάτου του Ομάν



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη του Σουλτανάτου του Ομάν, Sheikh Ahmed bin Salem bin Ahmed alShanfari.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Ύπατου Αρμοστή της Δημοκρατίας της Ινδίας




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του νέου Ύπατου Αρμοστή της Δημοκρατίας της Ινδίας κ. Shri Ravi Bangar.

«Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΙΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ»






ANAKOINΩΣH
Το Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥ.ΚΕ.Μ. ) προγραμματίζει τη διεξαγωγή ενός κύκλου διαλέξεων  / ανοικτών συζητήσεων με θέμα

 «Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΙΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ»

The President of the Republic received the credentials of the new High Commissioner of the Republic of India



The President of the Republic, Mr. Nicos Anastasiades, received today, at a formal ceremony at the Presidential Palace, the credentials of the new High Commissioner of the Republic of India, Mr Shri Ravi Bangar.

The President of the Republic received the credentials of the new Ambassador of the Sultanate of Oman





The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, received today, at a formal ceremony at the Presidential Palace, the credentials of the new Ambassador of the Sultanate of Oman, Sheikh Ahmed bin Salem bin Ahmed al – Shanfari

Αναβάλλεται η σημερινή προγραμματισθείσα συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Γενικό Εισαγγελέα


Η  προγραμματισθείσα  για  τις 11 π.μ.  σημερινή συνάντηση  του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για θέματα τουρκοκυπριακών περιουσιών αναβάλλεται, λόγω έκτακτης υποχρέωσης του Γενικού Εισαγγελέα.