3/12/13

Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου





Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού
κ. Κυριάκου Κενεβέζου

Τετάρτη, 4/12/2013

Cyprus and Palestine sign Memorandum of Understanding on cooperation in the energy sector



A Memorandum of Understanding (MoU) for the exploration of the opportunities for cooperation in the field of energy, notably in the sectors of electricity and Renewable Energy Sources, was signed today, in Nicosia, by the Minister of Energy, Commerce, Industry and Tourism, Mr Yiorgos Lakkotrypis, and the Chairman of Palestine’s Energy Authority, Dr Omar Kittaneh.

Κύπρος και Παλαιστίνη υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία στον τομέα της ενέργειας



Μνημόνιο Συναντίληψης για εξερεύνηση των ευκαιριών συνεργασίας στα ζητήματα ενέργειας, ιδιαίτερα όσον αφορά στους τομείς του ηλεκτρισμού και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, υπέγραψαν σήμερα, στη Λευκωσία, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης και ο ομόλογός του Υπουργός Ενέργειας της Παλαιστίνης δρ Omar Kittaneh.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου στα εγκαίνια της Στέγης Χορού Λευκωσίας



          Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.30 μ.μ.



Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι απόψε σε αυτό τον υπέροχο χώρο της Δημοτικής Αγοράς του Αγίου Ανδρέα για να τελέσω τα επίσημα εγκαίνια της Στέγης Χορού Λευκωσίας, του πρώτου έργου υποδομής στον τομέα του χορού στην πρωτεύουσα.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού αναφορικά με τις πληρωμές εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα Κ.Ι.Ε.






Η διαδικασία πληρωμής των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (Κ.Ι.Ε.) έχει από μέρες ξεκινήσει στη βάση συγκεκριμένης διαδικασίας, την οποία γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη




Η φιλολογία για ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών καμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και αυτό είναι σε όλους γνωστό.



Μπροστά στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων οφείλουμε να διατηρούμε όλοι την ύψιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητά μας. Πρόκειται για μείζον θέμα δημόσιου συμφέροντος και με όσα ο τόπος έχει υποφέρει την τελευταία πενταετία, ο λαϊκισμός και οι εξωπραγματικές προσεγγίσεις μόνο ζημιά θα επιφέρουν.

Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου




Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας
κ. Φώτη Φωτίου

Τετάρτη, 4/12/2013

Δημόσια διαβούλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με οργανώσεις αναφορικά με τον εθελοντισμό






Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ξεκινά αύριο κύκλο δημόσιων διαβουλεύσεων, με τη συμμετοχή πολιτών και οργανωμένων συνόλων, στο πλαίσιο της πολιτικής του για ενθάρρυνση της συμμετοχικής δημοκρατίας και της ενεργού συμμετοχής του πολίτη στη χάραξη πολιτικών και μέτρων που αφορούν την κοινωνία.

Δραστηριότητες του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη



 
Δραστηριότητες του Υπουργού Εξωτερικών
κ. Ιωάννη Κασουλίδη

Τετάρτη, 4/11/2013

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Tάσου Μητσόπουλου




Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών
και Έργων κ. Tάσου Μητσόπουλου

Τετάρτη, 4/12/

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε εκπροσώπους του ΚΕΒΕ και του CIPA






Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, εκπροσώπους του ΚΕΒΕ και του CIPA, στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη




Πρόγραμμα δραστηριοτήτων
του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

Τετάρτη, 4/12/2013

Η βουλευτής κα Αθηνά Κυριακίδου θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Ισότητας της ΚΣΣΕ




Η βουλευτής κα Αθηνά Κυριακίδου μεταβαίνει αύριο στο Παρίσι για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Ισότητας και Κατά των Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου 2013.

Γραπτή δήλωση του Υπουργού Ενέργειας για τον θάνατο του Μιχάλη Οικονομίδη




Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο του διακεκριμένου Κύπριου επιστήμονα και καθηγητή Μιχάλη Οικονομίδη.



Ο εκλιπών υπήρξε κορυφαίος ειδικός στα θέματα υδρογονανθράκων και οι απόψεις και το έργο του, λαμβάνονται σοβαρά υπόψη κατά τη διαμόρφωση της εθνικής μας στρατηγικής για αξιοποίηση του φυσικού πλούτου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της χώρας μας.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την προστασία των νυχτερίδων μέσω του έργου ICOSTACY



Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες εργασίες για τα είδη χειρόπτερων (νυχτερίδων) της Κύπρου που απειλούνται, στο πλαίσιο του έργου LIFE Φύση με ακρωνύμιο ICOSTACY, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 50%. Συντονιστής δικαιούχος του έργου είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW





TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚOY ΛΕΙΤΟΥΡΓOY ΣΧΟΛΕΙΩΝ MEΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ







Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ανακοινώνει τον πιο κάτω διορισμό Εκπαιδευτικού Λειτουργού Σχολείων Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, ισχύ από 4 Δεκεμβρίου 2013.

Consultations between Cyprus and India on the Issue of Effective Exchange of Information and the Renegotiation of the DTA


Οn the 26th to the 28th of November 2013 in New Delhi, consultations held  between Cyprus and India aimed at addressing the issues of

(i) an effective exchange of information between Cyprus and India and

(ii) the long pending renegotiation of the Double Tax Agreement (DTA) between Cyprus and India which is in force as from the 21st of December 1994.

ΟΕΒ: ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 13ο ΜΙΣΘΟ






Ενόψει της εκπνοής του έτους η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) θεωρεί αναγκαίο να διευκρινίσει τα πιο κάτω σημεία σε σχέση με τον 13ο μισθό:

Καταβολή άμεσων κρατικών ενισχύσεων στους χοιροτρόφους για το έτος 2013





Το Τμήμα Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι από τις 2 Δεκεμβρίου 2013 μέχρι και τις 9 Δεκεμβρίου 2013 δέχεται αιτήσεις από χοιροτρόφους για καταβολή Κρατικής Ενίσχυσης για το έτος 2013 (περίοδος 1.1.2013- 31.12.2013) στη βάση της συμμόρφωσής τους με τα Πρότυπα Ευημερίας των Χοίρων.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την προστασία των νυχτερίδων μέσω του έργου ICOSTACY






Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες εργασίες για τα είδη χειρόπτερων (νυχτερίδων) της Κύπρου που απειλούνται, στο πλαίσιο του έργου LIFE Φύση με ακρωνύμιο ICOSTACY, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 50%. Συντονιστής δικαιούχος του έργου είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.

Ολοκληρώθηκε το Έργο LIFE+ με τίτλο «Ενδυνάμωση της Επιστημονικής Βάσης Προγραμμάτων Ποιότητας Νερού»



Το Τμήμα Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με το τελικό συνέδριο της 27ης Ιουνίου 2013 που έγινε στο Δημοσιογραφικό Χωριό, στα Περβόλια της Επαρχίας Λάρνακας, και με την υποβολή της Τελικής Έκθεσης στις 31 Οκτωβρίου 2013, ολοκληρώνει το έργο LIFE+ με τίτλο «Ενδυνάμωση της Επιστημονικής Βάσης Προγραμμάτων Ποιότητας Νερού» (Strengthening the scientific foundation of water quality programs).

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με επικρίσεις που εκφράστηκαν από Συνδικαλιστικές Οργανώσεις



Σχετικά με ορισμένες επικρίσεις που εκφράστηκαν σήμερα από Συνδικαλιστικές Οργανώσεις για δήθεν άρνηση του Υπουργού Οικονομικών να συναντηθεί αυτές τις μέρες με τους εκπροσώπους των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων προς συνέχιση του διαλόγου που έχει ξεκινήσει για τον καθορισμό του Σχεδίου Δράσης Αποκρατικοποίησης των Ημικρατικών Οργανισμών, το Υπουργείο Οικονομικών

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ


Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει ότι θα δέχεται αιτήσεις για εξωτερική μετεγγραφή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από πρωτοετείς φοιτητές που εξασφάλισαν θέση σε Σχολές Ελληνικών Πανεπιστημίων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, για έναρξη φοίτησης το Εαρινό Εξάμηνο 2013-2014.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΟ ΣΤΑΘΜΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ



Μετά την ολοκλήρωση της πρόσφατης επιδιόρθωσης των πιο αποδοτικών μονάδων παραγωγής του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού (Η.Σ) Βασιλικού καθώς και στα πλαίσια της προετοιμασίας για μελλοντική εισαγωγή και χρήση Φυσικού Αερίου, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) έχει δώσει οδηγίες στο Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ) και στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) να προβούν στην εκτέλεση λειτουργικών ελέγχων.

Δραστηριότητες του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γεώργιου Λακκοτρύπη




Δραστηριότητες του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου,
Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γεώργιου Λακκοτρύπη
Τετάρτη, 4/12/2013

Υποβολή αιτήσεων για παραχώρηση Επιδόματος Τέκνου για το έτος 2013





Η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Οικονομικών καλεί τις οικογένειες με ένα, δύο ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα οι οποίες εμπίπτουν στις πρόνοιες της νομοθεσίας και δεν έχουν αποταθεί για παραχώρηση επιδόματος τέκνου για το έτος 2013, να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, το συντομότερο δυνατό. Η έγκαιρη υποβολή των αιτήσεων συνεπάγεται την άμεση διεκπεραίωση τους και την ταχύτερη καταβολή του επιδόματος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε εκπροσώπους κρατικών και ιδιωτικών οικονομικών φορέων


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, εκπρόσωπους από διάφορους αρμόδιους φορείς του κρατικού και ιδιωτικού τομέα, για συζήτηση και συντονισμό θεμάτων που άπτονται της οικονομίας, με αφορμή και την πρόσφατη Έκθεση του  Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ).

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για παραχώρηση Φοιτητικής Χορηγίας για το Ακαδημαϊκό έτος 2012/13






Η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων (ΥΧΕ) του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει ότι η περίοδος υποβολής αιτήσεων για φοιτητική χορηγία για το ακαδημαϊκό έτος 2012/13 παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013 και ως εκ τούτου οι ενδιαφερόμενοι καλούνται όπως υποβάλουν έγκαιρα τις αιτήσεις τους.

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου στην Ημέρα Δημόσιας Διαβούλευσης






Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου παρέστη σήμερα σε Δημόσια Διαβούλευση που διοργάνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ενόψει και των Ευρωεκλογών του 2014, με θέμα «τη Συμμετοχή των γυναικών στη δημόσια και πολιτική ζωή».

Χαιρετισμός του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου στο επιστημονικό συνέδριο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση


Αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Φίλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

Κυρίες και κύριοι,

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων κ. Τάσου Μητσόπουλου στο 2ο Συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας





Σας καλωσορίζω στο 2ο ετήσιο Συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας, το οποίο έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός.  Το Συνέδριο αυτό αντανακλά τη δέσμευση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων για την ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών στον τομέα των μεταφορών, μέσα από ένα πλαίσιο διαφορετικό από αυτό που συνηθίσαμε στις προηγούμενες δεκαετίες, αλλά και την απαίτηση των πολιτών για ένα πιο ανθρωποκεντρικό σύστημα εξυπηρέτησης των αναγκών για τις καθημερινές διακινήσεις τους.

Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου




Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας
κ. Φώτη Φωτίου

Τετάρτη, 4/12/2013

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας της Ελλάδας, στην Αθήνα



Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αθήνα, είχε στις 29/11/2013, συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Προνοίας της Ελλάδας κ. Γιάννη Βρούτση. Στο τέλος της συνάντησης, οι δύο Υπουργοί προέβηκαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, στις Βρυξέλλες


Πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την Κύπρο στις εργασίες του Συμβουλίου εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Στέλιος Χειμώνας.