5/7/12

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό του κράτους 05/07/2012


Σχετικά με τις σημερινές αναφορές για τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό του κράτους, το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με την Πρέσβειρα της Ελβετίας 05/07/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα, στο γραφείο του, εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρέσβειρα της Ελβετίας κα Gabriela Nutzi Sulpizo.


Συμβουλές προς τους καταναλωτές για τις αγορές στις εκπτώσεις 05/07/2012

Με την ευκαιρία της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου εκπτώσεων, από 2 Ιουλίου μέχρι 23 Αυγούστου, η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού καλεί τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στις αγορές τους και να έχουν υπόψη τους τις ακόλουθες συμβουλές:

Ο Υπουργός Γεωργίας ενημερώθηκε για τα προβλήματα του αρδευτικού τμήματος Γερακιών 05/07/2012

 Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της διαχειριστικής επιτροπής του αρδευτικού τμήματος «Ξερός Ποταμός» Γερακιών, στην παρουσία της βουλευτού κας Ρούλας Μαυρονικόλα και υπηρεσιακών παραγόντων.


Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα παρέστη στο επίσημο δείπνο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας προς τον Βούλγαρο ομόλογο του 05/07/2012

 

Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ ως εκπρόσωπος της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρακάθισε χθες στο επίσημο δείπνο που προσέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας προς τιμήν του Βούλγαρου Προέδρου κ. Rosen Plevneliev, ο οποίος εκτελεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.


Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Λήδα Κουρσουμπά συμμετείχε στο Στασβούργο σε Σεμινάριο του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα την παρακολούθηση και έλεγχο των δικαιωμάτων του παιδιού στην Ευρώπη 05/07/2012

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και εκλελεγμένη Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιτρόπων για το Παιδί (ENOC) κα Λήδα Κουρσουμπά, μετά από πρόσκληση του Συμβουλίου της Ευρώπης, συμμετείχε με διακεκριμένους εμπειρογνώμονες σε θέματα δικαιωμάτων του παιδιού σε διήμερο Σεμινάριο στο Στρασβούργο στις 3 και 4 Ιουλίου. Στόχος του Σεμιναρίου ήταν να συζητήσει πώς οι υπάρχοντες μηχανισμοί ελέγχου και παρακολούθησης (monitoring mechanisms) του Συμβουλίου της Ευρώπης και των Ηνωμένων Εθνών είναι δυνατό να αξιοποιηθούν προς όφελος της διασφάλισης των δικαιωμάτων του παιδιού στην Ευρώπη.


Ο Πρέσβης της Κύπρου στο Κάιρο παρουσίασε τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ 05/07/2012

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εργαστεί προς μια καλύτερη Ευρώπη, πιο αποτελεσματική και βιώσιμη, με πιο αποδοτική οικονομία που να βασίζεται στην ανάπτυξη. Μια Ευρώπη που να σημαίνει περισσότερα για τους πολίτες της, με αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή. Μια Ευρώπη στον κόσμο και πιο κοντά στους γείτονές της.

Εορταστική εκδήλωση της Πρεσβείας της Κύπρου στο Βερολίνο για την έναρξη της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ 05/07/2012

Πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουλίου στο Βερολίνο μεγάλη εορταστική εκδήλωση της Κυπριακής Πρεσβείας για την έναρξη της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ στο «Νέο Μουσείο» (Neues Museum) της γερμανικής πρωτεύουσας.


Δείκτης τιμών καταναλωτή για τον μήνα Ιούνιο, 2012 05/07/2012

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Ιούνιο 2012 μειώθηκε κατά 0,79 μονάδες ή 0,66% και έφτασε στις 119,70 μονάδες σε σύγκριση με 120,49 τον Μάϊο 2012. Αυτό οφείλεται κυρίως σε μειώσεις στις τιμές ορισμένων φρέσκων φρούτων και λαχανικών, των πετρελαιοειδών και του υγραερίου. Αυξήσεις σημειώθηκαν στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και των αεροπορικών ναύλων.


Διάταγμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους για τα δίδακτρα των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων 05/07/2012



Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης όσον αφορά στο θέμα του ελέγχου των διδάκτρων των ιδιωτικών Πανεπιστημίων και ασκώντας στις εξουσίες που παρέχει στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού το άρθρο 8 των περί ιδιωτικών Πανεπιστημίων (Ίδρυση, Λειτουργία και Έλεγχος) Νόμων του 2005 έως 2011, εξέδωσα Διάταγμα που καθορίζει το ποσοστό 5%, ως ανώτατη επί τοις εκατόν αύξηση στο ύψος των ήδη εγκεκριμένων διδάκτρων και άλλων οικονομικών επιβαρύνσεων των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Πανεπιστημίων. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του πιο πάνω Νόμου, το πιο πάνω ποσοστό δεν υπερβαίνει το 150% του ύψους του ετήσιου πληθωρισμού του προηγούμενου έτους, όπως αυτός έχει καθοριστεί από τη Στατιστική Υπηρεσία της Δημοκρατίας.


* Συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ *"Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης" Ι.Ι. Μάγερ

Για ανανέωση συνδρομών και νέες συνδρομές για απεριόριστη ενημέρωση ,πληροφορίες εδώ: τηλέφωνο 6946347084, e-mail: voulinet@cyta.gr