26/2/10

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου
 26/02/2010
Δεν είναι η Κυβέρνηση που αποκαλύπτει την ανακολουθία του ΔΗΣΥ στο Κυπριακό. Την αποκαλύπτουν οι δηλώσεις και οι τοποθετήσεις των ίδιων των στελεχών του.

O Υπουργός Δικαιοσύνης συμμετείχε στις εργασίες της Συνόδου των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στις Βρυξέλλες

26/02/2010

 Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκάς Λουκά συμμετείχε στις εργασίες της Συνόδου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 25-26 Φεβρουαρίου.

Απαντήσεις του Υπουργού Εξωτερικών σε ερωτήσεις δημοσιογράφων

26/02/2010
 Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού απάντησε σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την παρούσα φάση στο Κυπριακό.

Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού

Ο Υπουργός Εμπορίου υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας στον Τομέα του Τουρισμού με την Παλαιστίνια Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων

26/02/2010

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

26/02/2010
Έχει παρατηρηθεί ότι, σε ανακοινώσεις και διαφημίσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, ιδιωτικές σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που λειτουργούν στην Κύπρο, παρέχουν πληροφορίες για προγράμματα σπουδών που προσφέρουν, σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Ο Υπουργός Παιδείας τέλεσε τα εγκαίνια της 17ης Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης

26/02/2010
 Με κεντρικό σύνθημα «Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση – Διαμορφώνουμε το νέο σχολείο: όχι στον κοινωνικό αποκλεισμό, ναι στην ειρηνική συμβίωση», η φετινή έκθεση αποσκοπεί στην ενεργοποίηση όλων των πολιτών ώστε όλοι μαζί, ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις των καιρών και στα νέα ευρωπαϊκά δεδομένα, να κερδίσουμε τη μάχη της προόδου και της ανανέωσης της παιδείας του τόπου μας, τόνισε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέας Δημητρίου τελώντας σήμερα τα εγκαίνια της 17ης Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας

Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας
26/02/2010
 Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» με τίτλο «Ξηλώνουν φυλάκια στις ακριτικές περιοχές Τηλλυρίας» αναφέρονται τα παρακάτω: Το Υπουργείο Άμυνας εκφράζει κατ΄ αρχάς τη λύπη του γιατί αυτό το θέμα έγινε αντικείμενο δημόσιας συζήτησης, ιδιαίτερα δε για το γεγονός της καταγραφής λεπτομερειών υψηλής διαβάθμισης που αφορούν σε θέσεις φυλακίων της Εθνικής Φρουράς.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου στα εγκαίνια της 17ης Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης
26/02/2010

Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

26/02/2010
Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ είχε χθες συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Α. Πασχαλίδη

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Α. Πασχαλίδη στην εκδήλωση για ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της 1ης Προκήρυξης του Σχεδίου Χορηγιών για Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ του Μεταποιητικού Τομέα
26/02/2010

Η Κύπρος κατήγγειλε νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από την Τουρκία

26/02/2010
Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη Πρέσβης κ. Μηνάς Χατζημιχαήλ απέστειλε στις 17 Φεβρουαρίου επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην οποία καταγγέλλει νέες παραβιάσεις από την Τουρκία των διεθνών κανονισμών εναέριας κυκλοφορίας και του εθνικού εναερίου χώρου της Κύπρου που σημειώθηκαν από τις 4 Δεκεμβρίου 2009 μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2010. Η επιστολή κυκλοφόρησε χθες ως επίσημο έγγραφο του ΟΗΕ.