31/1/14

Δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών


Μετά από αλλεπάλληλα και επανειλημμένα διαβήματα επετράπη στην Τράπεζα Κύπρου να προχωρήσει στην ιδιωτική συμφωνία που σύναψε στην Ουκρανία είπε απόψε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης.

Δραστηριότητες του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη



Δραστηριότητες του Υπουργού Εξωτερικών
κ. Ιωάννη Κασουλίδη

Δευτέρα, 3/2/2014

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου στα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας



Σε χαιρετισμό που απεύθυνε ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Η προσφορά των Κυπρίων στους Αγώνες του Έθνους, από την επανάσταση το ΄21 στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» δήλωσε τα πιο κάτω:

Δελτίο Τύπου της Επιτρόπου Διοικήσεως



Η Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα Λήδα Κουρσουμπά ως Εθνική Ανεξάρτητη Αρχή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέδωσε το ακόλουθο δελτίου Τύπου αναφορικά με τις διαδικασίες αναγνώρισης της πατρότητας του πεντάχρονου παιδιού:

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη



Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη

Κυριακή, 2/2/2014

Εξαγγελία Σχεδίου Δράσης για την Ορθολογική Διαχείριση και Εξοικονόμηση Υδάτινων Πόρων από τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκο Κουγιάλη



Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, εξήγγειλε, σήμερα, τον καταρτισμό επταετούς Σχεδίου Δράσης για την ορθολογική διαχείριση και εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή απονομής των βραβείων “In Business”


 
Θέλω να χαιρετίσω με μεγάλη χαρά την αποψινή τελετή απονομής των βραβείων του περιοδικού In Business. Ιδιαίτερη χαρά αισθάνομαι για την τιμή που μου κάνετε να απονέμω το βραβείο Lifetime Achievement, σε ένα εκλεκτό τέκνο της πατρίδας μας και εκλεκτό φίλο. Σε ένα επιτυχέστατο επιχειρηματία που διαπρέπει στην Κύπρο και στο εξωτερικό, τον Τάκη Παττίχη.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχετικά με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου προέβη σήμερα σε δηλώσεις σχετικά με τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, για την ακύρωση απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου της προηγούμενης Κυβέρνησης, που αφορούσε αποκοπή επιδομάτων για ανάπηρους , λήπτες δημοσίου βοηθήματος.

Αποφάσεις Υπουργικού Συμβουλίου για διορισμούς στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ΤΕΠΑΚ

Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τον κ. Μάνθο Μαυρομμάτη ως Πρόεδρο και τον κ. Αναστάσιο Λεβέντη ως Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Εξέταση της Κύπρου ενώπιον του Συμβούλιου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο


Στις 4 Φεβρουαρίου η Κύπρος θα εξεταστεί ως προς την κατάσταση και το επίπεδο σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας, μέσα στα πλαίσια του Μηχανισμού της Οικουμενικής Περιοδικής Ανασκόπησης (ΟΠΑ/UPR-Universal Periodic Review) των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Κενές Θέσεις Ελεγκτή Εναέριας Κυκλοφορίας, Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας

Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση με αριθμό 40 που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας με ημερομηνία 24.1.2014 έχουν προκηρυχτεί για πλήρωση 19 κενές μόνιμες θέσεις Ελεγκτή Εναέριας Κυκλοφορίας, Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας.

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων στη Γεωργία

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος αναχωρεί το απόγευμα της Κυριακής, 2 Φεβρουαρίου, για τη Γεωργία όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Τιφλίδα ο κ. Μητσόπουλος θα γίνει δεκτός από τον Πατριάρχη πάσης Γεωργίας (Ιβηρίας) κ.κ. Ηλία Β’ και θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Davit Narmania

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Χορηγιών και Επιδομάτων για το επίδομα συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα

Η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων (Υπ. Οικονομικών), ανακοινώνει ότι το Επίδομα σε δικαιούχους συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα, για τον μήνα Ιανουάριο 2014 θα καταβληθεί, προσωρινά, στους λήπτες με βάση τα δεδομένα του Δεκεμβρίου 2013. Τα εμβάσματα στις τράπεζες αναμένεται να γίνουν στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. -31.01.2014

Ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου στη συνάντηση με Δημάρχους, Ένωση Δήμων και Ένωση Κοινοτήτων

Συνάντηση είχε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος με τους Δημάρχους και αντιπροσωπείες από την Ένωση Δήμων και την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου για ενημέρωση, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την Προκαταρκτική Έκθεση των Άγγλων Eμπειρογνωμόνων για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο. Στην ομιλία του κατά τη συνάντηση ο κ. Υπουργός ανέφερε:

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2014Α΄ ΕΣΣΟ

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, παρέστη σήμερα το πρωί στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2014Α΄ ΕΣΣΟ, που έγινε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Πάφου, στην Αναρίτα.

Αδειοδότηση από τον Υπουργό Γεωργίας κ. Ν. Κουγιάλη της εταιρείας Total E&P Cyprus Ltd για σεισμολογικές δραστηριότητες

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, παραχώρησε άδεια για σεισμολογικές δραστηριότητες διερεύνησης υδρογονανθράκων προς την εταιρεία Total E&P Cyprus Ltd, εντός του ερευνητικού Τεμαχίου 10 και σε μέρος των ερευνητικών Τεμαχίων 6, 7 και 11 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου

Αν δεν δημιουργήσουμε νέες δομές και νέες νοοτροπίες για να σταθεί η οικονομία μας σε γερές βάσεις τότε δεν θα επιτύχουμε, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον κ. Χάννες Σβόμποντα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Χάννες Σβόμποντα.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία της ΟΕΒ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία της ΟΕΒ.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την αξιοποίηση της Έκθεσης της Ανεξάρτητης Επιτροπής για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος




Το Υπουργικό Συμβούλιο στη χθεσινοβραδινή του συνεδρία αποφάσισε την αξιοποίηση της Έκθεσης της Ανεξάρτητης Επιτροπής για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος και προώθησης των απαραίτητων ενεργειών που θα συμβάλουν στην ανάκαμψη του κυπριακού τραπεζικού τομέα και κατ´ επέκταση της κυπριακής οικονομίας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο για το ΡΙΚ




Το Υπουργικό Συμβούλιο στη χθεσινοβραδινή του συνεδρία ενέκρινε νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί Προϋπολογισμού του ΡΙΚ 2013 Νόμος του 2013 (Τροποποιητικός) Νόμος του 2013».

Το Υπουργικό Συμβούλιο ακύρωσε απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης για κατάργηση του επιπλέον επιδόματος αναπήρων

 
Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινοβραδινή του συνεδρία, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, αποφάσισε την ακύρωση απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου της προηγούμενης Κυβέρνησης, ημερομηνίας 12 Δεκεμβρίου του 2012, με την οποία καταργείτο από 1 η Ιανουαρίου 2014 η χορήγηση επιπλέον επιδόματος κοινωνικής συνοχής σε ανάπηρα άτομα που είναι λήπτες δημοσίου βοηθήματος, για κάλυψη βασικών αναγκών τους (θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και άλλα).

Eπίδοση επιταγών προς φορείς που στηρίζουν τους Συνανθρώπους μας.



Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 9 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (2ος Όροφος – Αίθουσα Συνεδριάσεων, Κυριάκου Μάτση 56), επίδοση επιταγών προς φορείς που στηρίζουν τους Συνανθρώπους μας. 

Το Σώμα Κυπρίων Οδηγών διοργανώνει το 46οΠαγκύπριο Συνέδριο Στελεχών του, την 1η και 2 Φεβρουαρίου 2014.



Το Σώμα Κυπρίων Οδηγών διοργανώνει το 46οΠαγκύπριο Συνέδριο Στελεχών του, την 1η και 2 Φεβρουαρίου 2014. Το Συνέδριο φιλοξενείται από την Επαρχιακή Εφορεία Οδηγών Λευκωσίαςστο ξενοδοχείο Semeli στη Λευκωσία.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κ. Γιάννης Γιαννάκη


Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κ. Γιάννης Γιαννάκη, θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο ετήσιο μνημόσυνο του Ήρωα του Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-59 Πέτρου Ζ. Γιάλλουρου.

Το Εθνικό Μνημόσυνο θα τελεστεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 στην Εκκλησία Παναγίας Φανερωμένης, Λευκωσία.

Δημοσίευση αποφάσεων Υπουργικού Συμβουλίου





Η Γραμματεία Υπουργικού Συμβουλίου γνωστοποιεί ότι, στα πλαίσια της διαφάνειας, όπως αυτή εξαγγέλθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η μη δημοσιοποίηση αποφάσεων θα πρέπει να περιορίζεται στον ελάχιστο δυνατό βαθμό.

LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT


DAILY SCHEDULE ARRIVALS
Sunday 02/02/2014
A/A FLIGHT ORIGIN/DESTINATION ICAO TIME AIRCRAFT HANDLER

LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT