25/6/12

Αθήνα, 25 Ιουνίου 2012

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου κ. Δημήτρη Ηλιάδη, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του για να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Παρέμβαση της Υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο 25/06/2012

Στο σημερινό, τελευταίο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων πριν την έναρξη της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο, οι Υπουργοί Εξωτερικών των 27 κρατών μελών της ΕΕ συζήτησαν, ανάμεσα σε άλλα, την κατάσταση στη Συρία και την Αίγυπτο. Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή τόνισε ότι οποιαδήποτε στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα για ολόκληρη την περιοχή, και θα πρέπει να αποφευχθεί. 

Αίτημα για Εξωτερική Οικονομική Στήριξη 25/06/2012

Ανακοίνωση Κυπριακής Δημοκρατίας
H Κυπριακή Δημοκρατία έχει σήμερα ενημερώσει τις αρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές για την απόφασή της να υποβάλει αίτηση προς τις χώρες μέλη της ζώνης του ευρώ για οικονομική στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας/Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΤΧΣ/ΕΜΣ). Σκοπός του αιτήματος είναι ο περιορισμός των κινδύνων που αντιμετωπίζει η Κυπριακή οικονομία, ιδιαίτερα των αρνητικών επιπτώσεων που προέρχονται από τον τραπεζικό τομέα, λόγω της μεγάλης έκθεσής του στην ελληνική οικονομία.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στην εκδήλωση της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου για τους δολοφονηθέντες για τα πολιτικά τους φρονήματα, στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας 25/06/2012

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, μέσα σε ατμόσφαιρα συναισθηματικής φόρτισης, για να εκπληρώσουμε ένα οφειλόμενο χρέος προς τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα και προς τις οικογένειες τους οι οποίες πέρα από την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου βίωσαν μια τρομερή δοκιμασία. Βρισκόμαστε εδώ για να στείλουμε το μήνυμα ότι, τόσες δεκαετίες μετά, είναι επιτέλους καιρός ακόμη μια πληγή της σύγχρονης Κυπριακής Ιστορίας να επουλωθεί.

Δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας 25/06/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Γεωργίας, το έργο που έχει επιτελεστεί στους άμεσους τομείς δραστηριότητας του Υπουργείου κατά τον τέταρτο χρόνο διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε τη χρηματοδότηση της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο μέχρι τον Ιούνιο 2013 25/06/2012

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 21 Ιουνίου 2012, υιοθέτησε ομόφωνα τον ετήσιο προϋπολογισμό του συνόλου των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του Διεθνούς Οργανισμού, μεταξύ των οποίων και της UNFICYP, για τη χρονική περίοδο 1η Ιουλίου 2012 – 30 Ιουνίου 2013.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στα εγκαίνια των Εργαστηρίων του ΚΕΠΑ στη Λεμεσό 25/06/2012


Η σημερινή τελετή εγκαινίων των Εργαστηρίων του Κέντρου Παραγωγικότητας στη Λεμεσό σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός πολυετούς και εξαιρετικά σημαντικού έργου για το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και, ταυτόχρονα, την έναρξη μιας νέας εποχής για το Κέντρο Παραγωγικότητας και για την τεχνική επαγγελματική κατάρτιση στην Κύπρο, και ιδιαίτερα για την επαρχία Λεμεσού.

Νέα αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον οίκο «Fitch Ratings» 25/06/2012

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε σήμερα την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά μία βαθμίδα (από ΒΒΒ- σε ΒΒ+ για τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση) και από F3 σε Β για τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση. Ταυτόχρονα, η προοπτική αξιολόγησης της Κυπριακής Δημοκρατίας τίθεται σε αρνητικό ορίζοντα.

Ομιλία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του έργου του Υπουργείου κατά τον τέταρτο χρόνο διακυβέρνησης του Προέδρου Χριστόφια 25/06/2012

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζουμε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που σκοπό έχει να σας παρουσιάσουμε το έργο που έχουμε επιτελέσει στο Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κατά τον τέταρτο χρόνο διακυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια. Η χρονιά που μας πέρασε αποδείχθηκε ιδιαίτερα παραγωγική για το Υπουργείο Γεωργίας με αρκετές και σημαντικές επιτυχίες στον ευρείας κλίμακας ρόλο που διαδραματίζει το πολυθεματικό Υπουργείο μας.

Δημόσια ακρόαση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων σε σχέση με αίτηση για προσθηκομετατροπές σε υφιστάμενη ξενοδοχειακή ανάπτυξη, στο Παραλίμνι (Τεμ. αρ. 90, Φ/Σχ. 2-294-378) 25/06/2012



Το Συμβούλιο Μελέτης και Παρεκκλίσεων ανακοινώνει ότι θα διεξαχθεί Δημόσια Ακρόαση για σκοπούς εξέτασης της αίτησης της εταιρείας Ήβη Ιακώβου Λτδ, με αρ. φακ. ΑΜΧ/0192/2011, η οποία αφορά τη χορήγηση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση των προνοιών της Δήλωσης Πολιτικής Παραλιμνίου, για προσθηκομετατροπές σε υφιστάμενο ξενοδοχείο τριών αστέρων (Anais Bay), στο Παραλίμνι. Η αίτηση υποβλήθηκε με βάση τις πρόνοιες του Άρθρου 26(2) και 26(3) του περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας (Τροποποιητικού) Νόμου 142(Ι)/99 και των περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας (Παρεκκλίσεις) Κανονισμών του 1999 [Κ.Δ.Π. 309/99].

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Πρόεδρο της Αιγύπτου 25/06/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Mohamed Moursi, τον οποίο συγχάρηκε θερμά για την εκλογή του, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι στενές μακρόχρονες και πολύπλευρες παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ των Κυβερνήσεων και των λαών της Δημοκρατίας της Κύπρου και της Δημοκρατίας της Αιγύπτου θα συνεχιστούν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο 25/06/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο κ. Jean-Luc Florent.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του πρώτου Πρέσβη του Κυρίαρχου Τάγματος Ιπποτών της Μάλτας 25/06/2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα σε επίσημη τελετή, στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του πρώτου Πρέσβη του Κυρίαρχου Τάγματος Ιπποτών της Μάλτας στην Κύπρο κ. Yves Gazzo.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση «ΔΗΜΗΤΡΑ – 2012» 25/06/2012


Έληξε χθες με επιτυχία η ετήσια Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΑ-2012», η οποία άρχισε την περασμένη Πέμπτη.
O συντονισμός της άσκησης έγινε υπό τη διεύθυνση του ΓΕΕΦ και αφορούσε διάφορα σενάρια με βάση τον σχεδιασμό.

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας Έλσης Χριστόφια στην τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου του INSEA, στη Λεμεσό 25/06/2012


Με αισθήματα χαράς σας καλωσορίζω στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του INSEA 2012 με τίτλο «Οι Τέχνες στο Σταυροδρόμι των Πολιτισμών». To γεγονός ότι η Κύπρος βρίσκεται στο σταυροδρόμι πολλών και διαφορετικών πολιτισμών αποτελεί από μόνο του την ιδανικότερη ίσως επιλογή για τη διεξαγωγή αυτού του συνεδρίου.

Διμελής αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων συμμετέχει στη 19η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΔΣΟ, στην Πράγα 25/06/2012


Διμελής αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές, κ.κ. Λευτέρη Χριστοφόρου και Άγγελο Βότση μεταβαίνει σήμερα στην Πράγα, για να συμμετάσχει στη 19η ετήσια Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 μέχρι τις 29 Ιουνίου 2012. Την αντιπροσωπία συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής, κα Γεωργία Νεοφύτου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια της νέας Πρέσβειρας της Φινλανδίας 25/06/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα σε επίσημη τελετή, στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια της νέας Πρέσβειρας της Φινλανδίας στην Κύπρο κας Anu Saarela.


Χωρίς αμφιβολία, το πρόβλημα των ναρκωτικών αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα που ταλανίζουν τις σύγχρονες ανθρώπινες κοινωνίες. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που αφορά τη δημόσια υγεία, τις ηθικές αξίες, τη συνοχή των κοινωνικών δεσμών, τη δομή και την προοπτική της παγκόσμιας κοινωνίας και επιτάσσει τη συνεργασία όλων των χωρών του πλανήτη τόσο για τη μείωση της ζήτησης όσο και της προσφοράς των ναρκωτικών.