12/7/12

Αναφορά του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου για την έκρηξη στη Ναυτική Βάση στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011 στη συνεδρία της ολομέλειας του Σώματος 12/07/2012

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Χτες, 11 Ιουλίου, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, που στοίχισε τη ζωή σε 13 ηρωικούς συμπατριώτες μας και κατέστρεψε τον μεγαλύτερο ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό της χώρας μας. Ένα γεγονός που προκάλεσε τον δικαιολογημένο συγκλονισμό του λαού μας.




Εκφράζουμε για μια ακόμα φορά την ολόψυχη συμπαράσταση της Βουλής των Αντιπροσώπων προς τους συγγενείς των 13 ηρωικών αξιωματικών, ναυτών και πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία.

Ταυτόχρονα διαβεβαιώνουμε τόσο τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας όσο και ολόκληρο τον λαό μας ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα επαγρυπνεί μέχρι τέλους για τη δικαστική κάθαρση αυτής της τραγωδίας. Για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού αλλά και για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος και τους θεσμούς.

Σας καλώ να τηρήσουμε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των 13 ηρωικών συμπατριωτών μας που με απαράμιλλη αυτοθυσία και αφοσίωση στο καθήκον έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία της 11ης Ιουλίου 2011.