12/7/12

Η Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Philip Gordon 12/07/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή θα έχει αύριο το απόγευμα συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις κ. Philip Gordon. Ο Αμερικανός αξιωματούχος επισκέπτεται την Κύπρο για να συμμετάσχει στις εργασίες της συνάντησης των Πολιτικών Διευθυντών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του διαλόγου ΕΕ-ΗΠΑ.

Μετά τη συνάντηση της δρος Μαρκουλλή και του κ. Gordon, θα πραγματοποιηθεί σύντομη τελετή ανταλλαγής Ρηματικών Διακοινώ για ακόμη πέντε χρόνια. Για πρώτη φορά προστίθενται στον κατάλογο των προστατευόμενων αντικειμένων και οι μεταβυζαντινές αρχαιότητες.
Μετά την τελετή, η οποία θα είναι ανοιχτή στους δημοσιογράφους, η Υπουργός Εξωτερικών και ο Αμερικανός Υφυπουργός Εξωτερικών θα προβούν σε δηλώσεισεων για την ανανέωση του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ, για την Επιβολή Περιορισμών στην Εισαγωγή προ-Κλασσικών και Κλασσικών Αρχαιολογικών Αντικειμένων και Εκκλησιαστικών και Τελετουργικών Εθνολογικών Αντικειμένων της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Περιόδου. Η διμερής αυτή συμφωνία συμβάλλει σημαντικά στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου και θα ανανεωθείς