12/7/12

Συνάντηση του Πρέσβη της Κύπρου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας 12/07/2012

Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ είχε χθες συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Η συνάντηση έγινε σε ένα ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα. Ο κ. Πρέσβης μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια προς τον Πρόεδρο Παπούλια για τη σταθερή, ουσιαστική και διαχρονική στήριξη της Ελλάδας προς την Κύπρο.

Ο Έλληνας Πρόεδρος συνεχάρη τον κ. Πρέσβη για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που θα έχει η Λευκωσία κατά το τρέχον εξάμηνο. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα να ενεργοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος.
Στη συνέχεια, ο κ. Πρέσβης ενημέρωσε τον Έλληνα Πρόεδρο για το πρόγραμμα και τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Ιωσήφ τόνισε ότι η ανάληψη της Προεδρίας είναι μια ιστορική ευκαιρία και πρόκληση για την Κύπρο να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας καλύτερης και πιο ανθρωποκεντρικής Ευρώπης, στη βάση της αρχής της αλληλεγγύης, προωθώντας την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη μέσω αποτελεσματικών πολιτικών.