12/7/12

Η Πρέσβης της Κύπρου στο Πεκίνο ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας 12/07/2012

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Διπλωματικής Αποστολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κίνα για προώθηση του προγράμματος της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Πεκίνο κα Ιωάννα Μαλλιώτη παραχώρησε στις 5 Ιουλίου κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρέσβη της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Πεκίνο κ. Markus Ederer.



Στην τοποθέτησή της προς τους δημοσιογράφους η κα Πρέσβης αναφέρθηκε στην μεγάλη πρόκληση και συνάμα ευκαιρία η οποία παρουσιάζεται με την ανάληψη της Προεδρίας, για ανάδειξη της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αξιόπιστου και συνεπούς κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Κυπριακή Δημοκρατία τόνισε, θα ασκήσει τα καθήκοντα της Προεδρίας ως έντιμος διαμεσολαβητής και θα επιδιώξει να συμβάλει στην περαιτέρω ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και οράματος.
Ακολούθως, η κα Πρέσβης ανέλυσε ενδελεχώς τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας και ενημέρωσε Κινέζους και ξένους δημοσιογράφους για τα μηνύματα αλληλεγγύης και συνοχής τα οποία επιδιώκει η Κύπρος να περάσει κατά την άσκηση των καθηκόντων της ως Προεδρεύουσα χώρα.
Από πλευράς του, ο Πρέσβης της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Πεκίνο αναφέρθηκε στις σχέσεις της ΕΕ με την Κίνα και ενημέρωσε τόσο για τον επικείμενο Στρατηγικό Διάλογο όσο και για την Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Κίνας, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Αναφερόμενος στην υφιστάμενη κρίση στην Ευρωζώνη, ο κ Ederer έστειλε το μήνυμα ότι η ΕΕ, αντλώντας παραδείγματα από το παρελθόν της, θα εξέλθει της κρίσης ενισχυμένη.
Της συνέντευξης Τύπου ακολούθησε δεξίωση των δημοσιογράφων.