12/10/12

Δείπνο εργασίας της Επιτροπής ΄Αμυνας της Βουλής με την Υποεπιτροπή Ασφάλειας και ΄Αμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 12/10/2012

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας κ. Γιώργος Βαρνάβα και τα Μέλη, Βουλευτές κ.κ. Σωτήρης Σαμψών και Χρίστος Μέσης, είχαν χθες βράδυ δείπνο εργασίας με αντιπροσωπία της Υπεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας (SEDE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Υπεπιτροπής κ. Arnaud Danjean (Γαλλία - Πολιτική Ομάδα τoυ Ευρωπαϊκoύ Λαϊκoύ Κόμματoς).

Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν, μεταξύ άλλων, απόψεις σχετικά με τη διακοινοβουλευτική συνεργασία στον τομέα της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ) και για τα αποτελέσματα της σχετικής ιδρυτικής Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης, την οποία φιλοξένησε η Βουλή στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου. Συζήτησαν επίσης θέματα που αφορούν στην Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις προτεραιότητές της.

Οι Κύπριοι Βουλευτές έθεσαν, τέλος, το κυπριακό πρόβλημα, επικρίνοντας την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης, ενώ ανέδειξαν την καίρια θέση της Κύπρου και τον γεφυροποιό της ρόλο εν μέσω των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής.