12/10/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε δεξίωση με την ευκαιρία του 16ου Ετήσιου Συνεδρίου και Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιτρόπων για το Παιδί 11/10/2012

Την πλήρη στήριξή του στο ανθρωπιστικό έργο που επιτελούν οι Ευρωπαίοι Επίτροποι για το Παιδί εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε δεξίωση που παρατέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία του 16ου Ετήσιου Συνεδρίου και Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιτρόπων για το Παιδί (ENOC), ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι οι Επίτροποι για το Παιδί έχουν την πλήρη στήριξή του «για την ανθρωπιστική αποστολή που επιτελούν για το μέλλον της Ευρώπης», προσθέτοντας ότι «πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για το μέλλον και το μέλλον είναι τα παιδιά».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι, δυστυχώς, τα παιδιά, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να βιώσουν την ευτυχία, ενώ τόνισε ότι σε χώρες της Αφρικής «τα παιδιά υποφέρουν, ακόμη και πεθαίνουν λόγω της φτώχειας», σημειώνοντάς ότι η αλληλεγγύη του είναι δεδομένη.

Αναφερόμενος στο έργο της Επιτρόπου για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού κας Λήδας Κουρσουμπά, καθώς και στους Ευρωπαίους ομολόγους της, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι έχουν την πλήρη υποστήριξή του στο έργο τους, σημειώνοντας ότι ο ίδιος έχει διατελέσει στέλεχος της νεολαίας του κόμματός του και συνεπώς γνωρίζει τη σημασία που έχει η στήριξη προς τα παιδιά.

Τέλος, ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφερόμενος στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η δεξίωση, στη νέα αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου, είπε ότι αυτή είχε οικοδομηθεί για τις ανάγκες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αλλά και της μελλοντικής Προεδρίας της Δημοκρατίας.