12/10/12

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στην εκδήλωση - αιμοδοσία του Αθλητικού Συλλόγου «Χαράλαμπος Πεττεμερίδης» στον Στρόβολο 12/10/2012

Είναι με πολύ μεγάλη χαρά που παρευρίσκομαι στη σημερινή εκδήλωση του Αθλητικού Συλλόγου «Χαράλαμπος Πεττεμερίδης» και με ιδιαίτερη ικανοποίηση που έθεσα υπό την αιγίδα μου την αιμοδοσία που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Στροβόλου, τη ΣΠΕ Στροβόλου, το Πανεπιστήμιο Frederic, την Κοινοτική Αστυνόμευση Στροβόλου και τη Συντονιστική Επιτροπή Αιμοδοσίας-Διαφώτισης Λευκωσίας.

Συγχαίρω θερμά τον Πρόεδρο κ. Μιχαλάκη Ιερείδη,
τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και τους πολλούς φίλους του συλλόγου που με τις κοινωνικές, εθνικές και πολιτιστικές παρεμβάσεις και την όλη δράση και προσφορά του έχει αναδειχθεί σε ένα ιδιαίτερα δραστήριο σωματείο. Άξιοι συγχαρητηρίων είναι και όλοι οι εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του σωματείου και έχουν καταστήσει τη σημερινή αιμοδοσία μια από τις πλέον μαζικές και επιτυχημένες.

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί τη βασική πηγή εξασφάλισης των αναγκαίων ποσοτήτων αίματος για αντιμετώπιση δύσκολων ή έκτακτων περιστατικών. Είναι γι’ αυτό τον λόγο που κάθε εθελοντής αιμοδότης αξίζει επαίνου, αναγνώρισης και εκτίμησης.
Τέτοιες πράξεις αλτρουϊσμού και κοινωνικής προσφοράς επιβεβαιώνουν την ευαισθησία και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η αιμοδοσία είναι ένας τομέας εξέχουσας σημασίας για την Κύπρο, η οποία επιτυγχάνει την κάλυψη των αναγκών σε αίμα αποκλειστικά μέσω της εθελοντικής προσφοράς και αυτό είναι αποτέλεσμα της αγαστής και αποτελεσματικής συνεργασίας των κρατικών και των εθελοντικών φορέων με πρωταγωνιστή τη Συντονιστική Επιτροπή Αιμοδοσίας και Διαφώτισης.


Η αιμοδοσία αποτελεί έναν άμεσο τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να δώσει ζωή στον συνάνθρωπο του και δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο
. Η σημερινή μου παρουσία καταδεικνύει ότι τόσο η Κυβέρνηση όσο και εγώ προσωπικά στηρίζουμε υλικά και ηθικά πρωτοβουλίες και τα προγράμματα που έχουν σχέση με την αιμοδοσία και την ασφάλεια αίματος.

Το σημερινό δώρο ζωής που δίδετε όλοι εσείς και οι χιλιάδες φιάλες αίματος που προσφέρει κάθε χρόνο
ο Αθλητικός Σύλλογος «Χαράλαμπος Πεττεμερίδης» στην Τράπεζα Αίματος, είναι πραγματικά πράξη συγκινητική και αξιέπαινη.

Θα ήθελα, κλείνοντας
, να ευχηθώ ο Αθλητικός Σύλλογος να συνεχίσει την τόσο αξιόλογη δραστηριότητα που αναπτύσσει από την ίδρυση του το 1988 και είθε το παράδειγμα του να ακολουθούμε όλοι γιατί η συλλογική προσπάθεια καθιστά την κοινωνική προσφορά δυνατότερη και αποτελεσματικότερη και προάγει τις ανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης και της αλληλοστήριξης.