5/6/14

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για λήψη αιτήσεων 6-ετών ομολόγων στη Λάρνακα

Σε συνέχεια ανακοίνωσης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), ημερομηνίας 30 Μαΐου 2014, υπενθυμίζεται ότι μέσα στα πλαίσια της διεκπεραίωσης της λήψης αιτήσεων εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών (Γραφείο Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους)
από ενδιαφερόμενους για απόκτηση 6-ετών Κυβερνητικών Ομολόγων που εκδίδονται σε φυσικά πρόσωπα, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου θα λαμβάνει αιτήσεις και εκτός Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 6 Ιουνίου, θα παραλαμβάνονται αιτήσεις στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας, που στεγάζεται στην οδό Γρηγορίου Αυξεντίου 12, Μέγαρο Σκούρου (4ος όροφος), μεταξύ των ωρών 10 π.μ. – 12 μ.

Σημαντική Διευκρίνιση

Το έγγραφο αυτό, ή απόσπασμά του, δεν αποτελεί προσφορά για πώληση ή έκδοση ή πρόταση για αγορά κυβερνητικών ομολόγων της Κυπριακής Δημοκρατίας (Εκδότης) ή κίνητρο επένδυσης σε οποιαδήποτε επικράτεια. Ούτε το έγγραφο αυτό ή απόσπασμά του, ούτε και το γεγονός της δημοσιοποίησής του, αποτελούν βάση για οποιαδήποτε απόφαση επένδυσης.

Οποιαδήποτε απόφαση για αγορά ομολόγων πρέπει να λαμβάνεται με βάση τους τελικούς όρους των ομολόγων καθώς και τις πληροφορίες για τον Εκδότη που ετοιμάζονται από ανεξάρτητους Οίκους. Ενδιαφερόμενοι επενδυτές προτρέπονται να διενεργούν οι ίδιοι ανεξάρτητη έρευνα για τη χρηματοοικονομική κατάσταση του Εκδότη και τα βασικά χαρακτηριστικά/κινδύνους των ομολόγων. Για τον σκοπό αυτό μπορούν να ζητούν τη συμβουλή ενός αδειούχου/εγκεκριμένου ειδικού (π.χ. Επιχείρηση Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών) σχετικά με το κατά πόσον η επένδυση αυτή είναι κατάλληλη για αυτούς, πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση σε σχέση με τα ομόλογα του Εκδότη.