5/6/14

Ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Κώστα Κληρίδη



Η Νομική Υπηρεσία με αφορμή τις συζητήσεις και αναφορές που γίνονται στα διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και για λόγους αποκατάστασης της αντικειμενικής πραγματικότητας γύρω από το θέμα των υπερωριών στα κρατικά νοσηλευτήρια, ανακοινώνει τα πιο κάτω:


Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τον διορισμό Ερευνώντος Λειτουργού για τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για διαπίστωση του ενδεχόμενου διάπραξης πειθαρχικών παραπτωμάτων από τον Διευθυντή και Βοηθό Διευθυντή συγκεκριμένης Κλινικής Κρατικού Νοσοκομείου ή και άλλους λειτουργούς που υπηρετούν σε αυτό το κρατικό Νοσοκομείο.

Από τα αρχικά στάδια της πειθαρχικής έρευνας και με βάση το υλικό που συγκεντρώθηκε, διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα για διεξαγωγή ποινικής έρευνας με ποινικούς ανακριτές μαζί με τους οποίους θα συμμετείχαν ανακριτές από το Γενικό Λογιστήριο και από το γραφείο του Γενικού Ελεγκτή.

Ο Ερευνών Λειτουργός διαβίβασε την εισήγηση αυτή στον τέως Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο οποίος απέστειλε επιστολή προς τον πρώην Υπουργό Υγείας κ. Σταύρο Μαλά, με εισήγηση όπως η όλη υπόθεση διερευνηθεί είτε από την Αστυνομία είτε με διορισμό Ποινικών Ανακριτών, συγκεκριμενοποιώντας και τους τομείς στους οποίους έπρεπε να γίνει η ποινική έρευνα, τους οποίους είχε υποδείξει και ο Ερευνών Λειτουργός.

Το Υπουργικό Συμβούλιο δεν αποφάσισε τον διορισμό των Ποινικών Ανακριτών για τη διεξαγωγή της ποινικής έρευνας, αλλά αποφάσισε την διακοπή της πειθαρχικής έρευνας και τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας και όρισε Αν. Ιατρικό Λειτουργό για τη διεξαγωγή της έρευνας αυτής. Παράλληλα το Υπουργείο Υγείας απέστειλε στον Ερευνώντα Λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας επιστολή τερματισμού του διορισμού του για την διεξαγωγή της πειθαρχικής έρευνας

__________________