5/6/14

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου
κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ


Η Κυβέρνηση είναι η πρώτη που επιθυμεί τη συναίνεση και τη συνεννόηση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις.

Ωστόσο, θα πρέπει αυτή η συναίνεση και συνεννόηση να γίνεται στη βάση επιχειρημάτων και τεκμηριωμένου διαλόγου.

Η άρνηση είτε από το ΑΚΕΛ είτε από οποιονδήποτε άλλο αναφορικά με τον διορισμό του κ. Δημήτρη Γεωργιάδη ως επικεφαλής του Δημοσιονομικού Συμβουλίου θα πρέπει να τεκμηριώνεται και βάσει του Νόμου, τόσο σε ό,τι αφορά τα ακαδημαϊκά προσόντα όσο και τα άλλα προσόντα ικανοτήτων του διορισθέντος, και όχι στην ενδεχομένως οποιαδήποτε κριτική άσκησε ως δημοσιογράφος κατά της Κυβέρνησης ή πολιτικών δυνάμεων.

Αναφορικά με το θέμα διαφάνειας σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Γεωργιάδη που εγείρει το ΑΚΕΛ, θα γίνει ό,τι ακριβώς προνοεί η σχετική νομοθεσία για το πόθεν έσχες. Εάν τώρα το ΑΚΕΛ έχει συγκεκριμένες καταγγελίες να κάνει το καλούμε να το πράξει ως οφείλει, αλλιώς να σταματήσει να αφήνει υπονοούμενα που διαβάλλουν προσωπικότητες.

Για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία ξεκαθαρίζεται ποιοι και πότε δικαιούνται να ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους σε επιχειρηματική θέση, καθώς και για τις κατηγορίες περί πρόκλησης προς τον λαό, θέλουμε να υπενθυμίσουμε στο ΑΚΕΛ ότι δεν είναι η παρούσα Κυβέρνηση που εν μέσω κρίσης εκμίσθωνε ιδιωτικά αεροπλάνα, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζουμε την ανάγκη που προκύπτει.

Τέλος όσον αφορά τα περί ετσιθελισμού, αλαζονείας και δήθεν προσπάθειας άλωσης των πάντων από την Κυβέρνηση, χωρίς καμιά διάθεση αντιπαράθεσης θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι άλλοι έτρεχαν μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου των Προεδρικών Εκλογών, αλλά ακόμη και κατά την ημέρα παράδοσης της εξουσίας, να διορίζουν, να αλλάζουν πολεοδομικές ζώνες και να υπογράφουν διάφορα συμβόλαια που δέσμευαν το κράτος.
______________