13/12/13

Ο Πρόεδρος της Βουλής επέστρεψε από τη Νότιο Αφρική







Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου επέστρεψε σήμερα από τη Νότιο Αφρική όπου εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στις επίσημες τελετές για την κηδεία του πρώην Προέδρου της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.



Ο κ. Ομήρου παρέστη στην κρατική επιμνημόσυνη τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα, που έγινε στο στάδιο FNΒ στο Σοβέτο, την περασμένη Τρίτη. Στην τελετή παρέστησαν δεκάδες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, επικεφαλής διεθνών οργανισμών και εκατοντάδες άλλες πολιτικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, όπως και χιλιάδες πολίτες της Νοτίου Αφρικής και άλλων χωρών.

Προχθές Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Βουλής απέτισε φόρο τιμής στη σορό του Νέλσον Μαντέλα που εξετέθη σε λαϊκό προσκύνημα στο Προεδρικό Μέγαρο στην Πρετόρια και το οποίο διαρκεί μέχρι σήμερα, ενώ η κηδεία του εκλιπόντος ηγέτη θα τελεστεί σε οικογενειακό κύκλο στη γενέτειρά του αύριο.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Νότιο Αφρική, ο Πρόεδρος της Βουλής είχε συναντήσεις με την ηγεσία της ομογένειας της Νοτίου Αφρικής, τόσο στο Γιοχάνεσμπουργκ όσο και στην πρωτεύουσα Πρετόρια και τα περίχωρα και παρέστη σε συγκεντρώσεις όπου μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις του κυπριακού προβλήματος και για την κατάσταση της οικονομίας της Κύπρου, καθώς επίσης και για θέματα που απασχολούν την παροικία.

Ο κ. Ομήρου είχε επίσης συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετόριας κ. Δαμασκηνό, καθώς και με άλλους εκπροσώπους της εκεί Ορθόδοξης Εκκλησίας.
________________