13/12/13

Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου μετά τη βολή των S-300, στο Πεδίο Βολής Κρήτης






Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου, μετά το πέρας βολής του αντιπυραυλικού συστήματος S-300, στο Πεδίο Βολής της Κρήτης, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους:



«Είναι πραγματικά με αισθήματα περηφάνιας που παρακολούθησα σήμερα αυτή την εκπληκτική δοκιμαστική βολή, ενός εκπληκτικού οπλικού συστήματος.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτό το πυραυλικό σύστημα, αγοράστηκε αρχικά από την Κυπριακή Δημοκρατία και ύστερα από συμφωνία με την Ελλάδα, κατέληξε στην Κρήτη, όπου και εγκαταστάθηκε εδώ. Και πρόκειται, όπως έχετε δει, για ένα πολύ αξιόπιστο αντιαεροπορικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς, και με υψηλά ποσοστά ευστοχίας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, για την πρόσκλησή του να παρευρεθώ και να παρακολουθήσω αυτή την εντυπωσιακή βολή αυτού του συστήματος, το οποίο βάζει και τέλος σε κάποιες φημολογίες ότι ήταν σε αχρησία και αποτελεί πλέον- και το έχουμε δει σήμερα- ένα ισχυρό χαρτί στην επιτήρηση και προστασία του Εθνικού Εναερίου Χώρο Ελλάδας και Κύπρου.

Είμαι πεπεισμένος ότι, σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων, οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, αποτελούν, για τον Ελληνισμό, εγγύηση για τη διασφάλιση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας του, αλλά σίγουρα, όπως έχει πει και ο Υπουργός, εγγύηση σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας.

Τo μήνυμα σήμερα, είναι σαφές. Παρά την οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα και η Κύπρος, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, παρά τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει ο ελληνισμός, με ορθή στρατηγική, με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων και μέσων, μπορούμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας. Μπορούμε να εγγυηθούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Μπορούμε να εγγυηθούμε τα εθνικά συμφέροντα τα οποία θέλω να τονίσω ότι, δεν πρέπει και δεν θα απεμπολήσουμε ποτέ γιατί άπτονται της αξιοπρέπειας αλλά και της ίδιας της ύπαρξής μας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, συγχαρητήρια στον Υπουργό και τον ευχαριστώ για την πρόσκληση».