3/12/13

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη




Η φιλολογία για ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών καμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και αυτό είναι σε όλους γνωστό.



Μπροστά στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων οφείλουμε να διατηρούμε όλοι την ύψιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητά μας. Πρόκειται για μείζον θέμα δημόσιου συμφέροντος και με όσα ο τόπος έχει υποφέρει την τελευταία πενταετία, ο λαϊκισμός και οι εξωπραγματικές προσεγγίσεις μόνο ζημιά θα επιφέρουν.



Ο διάλογος για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων πρέπει να διατηρηθεί στο πλαίσιο που επιβάλλεται από τη δανειακή σύμβαση για ευνόητους λόγους, υπερασπιζόμενοι ταυτόχρονα τα κοινά αγαθά του πολίτη – καταναλωτή και σεβόμενοι την ίδια στιγμή τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Η Κυβέρνηση έχει τονίσει επανειλημμένα ότι ο κάθε ημικρατικός οργανισμός διακρίνεται για την ιδιαιτερότητα του και με βάση αυτή αναμένονται μελέτες από εξειδικευμένους Οίκους για το τι δέον γενέσθαι.

Η Κυβέρνηση πάντοτε πολιτευόμενη με αποκλειστικό γνώμονα και μόνον το δημόσιο συμφέρον θα συνεχίσει τον κοινωνικό διάλογο με τους ενδιαφερόμενους, για να οδηγηθούμε στις τελικές λύσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

____________