29/10/10

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας Έλσης Χριστόφια στο Δείπνο των Μικρών Εθελοντών, χθες στον Κόρνο
29/10/2010





Με ιδιαίτερη χαρά είμαι απόψε μαζί σας σε αυτό το όμορφο δείπνο που διοργανώνουν οι Μικροί Εθελοντές. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για να ενισχύσουν το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού Κόρνου.

Θα ήθελα να καλωσορίσω στην Κύπρο τον κ. Ευτύχιο Μπλέτσα και να τον ευχαριστήσω για την παρουσία του στο τομέα της κοινωνικής προσφοράς και για την ετοιμότητά του να συμβάλει στην ευόδωση των στόχων των Μικρών Εθελοντών.

Η σημερινή εκδήλωση τιμά την εθελοντική προσφορά, την αγάπη, τη γενναιοδωρία και τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο μεταφέροντας το μήνυμα και τις αξίες της προσφοράς μέσα από τον εθελοντισμό.

Τα παιδιά που μετέχουν στους Μικρούς Εθελοντές μέσα από την ενασχόληση με διάφορες εθελοντικές δημιουργικές, κοινωνικές, παιδαγωγικές και ευχάριστες εργασίες μαθαίνουν να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της κοινωνίας μας και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Η αποψινή εκδήλωση είναι μια γιορτή με πρωταγωνιστές τα παιδιά. Με την παρουσία σας τιμάτε τον σκοπό της εκδήλωσης και στηρίζετε έμπρακτα την προσπάθειά τους. Η ανταμοιβή σας θα είναι ένα γλυκό παιδικό χαμόγελο χαράς και αισιοδοξίας.

Φίλες και φίλοι,

Η εθελοντική προσφορά είναι ο καθρέφτης της αγάπης μας για τον συνάνθρωπό μας. Κρύβει μέσα της την ανθρωπιά και την ανιδιοτελή προσφορά μας σε εκείνους που την έχουν ανάγκη.

Σήμερα, την κοινωνία μας επισκιάζουν τα καθημερινά προβλήματα που πηγάζουν από τον αγχωτικό ρυθμό ζωής και, σε κάποιο βαθμό, η έννοια του ανθρωπισμού και της συνεισφοράς δεν αποτελεί για πολλούς προτεραιότητα. Ωστόσο, σήμερα, τα παιδιά μας δίνουν το παράδειγμα πως όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε.

Συγχαίρω θερμά τους Μικρούς Εθελοντές για το έργο τους και την ανεκτίμητη συνεισφορά τους στην απάμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ευπαθείς ομάδες του τόπου μας. Τους συγχαίρω γιατί με τις κοινωφελείς εθελοντικές τους δραστηριότητες, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Συγχαίρω ακόμη τους γονείς και τους φίλους τους για τη στήριξη που τους προσφέρουν. Τους εύχομαι από καρδιάς να ευοδωθούν όλοι οι μελλοντικοί τους στόχοι. Έχουν άλλωστε αποδείξει ότι μπορεί να είναι μικροί στο μπόι, αλλά είναι μεγάλοι στην καρδιά.

Εύχομαι σε όλους μια όμορφη βραδιά.