4/10/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ






Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ). Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας κ. Χρίστος Μαληκκίδης και στελέχη της Εθνικής Φρουράς.


Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τρόποι για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου και ΚΟΑ, έτσι ώστε, οι στρατεύσιμοι αθλητές που υπηρετούν θητεία στην Εθνική Φρουρά, να συνεχίζουν απρόσκοπτα την ενασχόλησή τους με τα διάφορα αθλήματα, χωρίς να επηρεάζεται η πορεία τους.
Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε επίσης το φαινόμενο της φυγοστρατίας. Ο Υπουργός και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, συμφώνησαν από κοινού ότι, η ενίσχυση του θεσμού του αθλητισμού στην Εθνική Φρουρά, μπορεί να επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αυτού φαινομένου. Ο Υπουργός επισήμανε δε ότι η φυγοστρατία, πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά, από πολιτεία και κοινωνία, και ότι η διασφάλιση της αθλητικής σταδιοδρομίας των στρατευσίμων μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση του φαινομένου.
Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε όπως δρομολογηθεί η διοργάνωση διεθνών αθλητικών αγώνων στην Κύπρο από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού της Εθνικής Φρουράς (ΑΣΑΕΦ), σε συνεργασία με τον ΚΟΑ. Μια τέτοια διοργάνωση στην Κύπρο, ανέφερε ο Υπουργός, θα συμβάλει στην  προαγωγή του στρατιωτικού αθλητισμού και στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ στρατιωτικών – αθλητών των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών μελών του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM). Σημείωσε δε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα προβάλει τη χώρα μας διεθνώς και θα βοηθήσει στην προσπάθεια για παγκόσμια ειρήνη. Επί τούτου, δόθηκαν οδηγίες όπως το θέμα μελετηθεί άμεσα από την Τεχνική Επιτροπή Αθλητισμού της Εθνικής Φρουράς του ΑΣΑΕΦ, η οποία να υποβάλει πρόταση υλοποίησής του, στις αρχές του επόμενου έτους.
Επίσης εξετάστηκαν και άλλοι τομείς συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και ΚΟΑ, όπως η συμβολή του Οργανισμού στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης τόσο των οπλιτών όσο και των στελεχών της Εθνικής Φρουράς.