9/4/13

Ο Πρέσβης της Κύπρου στο Παρίσι πραγματοποίησε πολιτιστική επίσκεψη στη Λυών


Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Πρεσβείας της Κύπρου στο Παρίσι και των επαφών με αξιωματούχους των περιφερειών, ο Πρέσβης κ. Μάριος Λυσιώτης επισκέφθηκε τη Λυών, στις 4-5 Απριλίου.

Κατά την παραμονή του στην πόλη, ο κ. Πρέσβης έδωσε διάλεξη στο Δημαρχείο του 7ου διαμερίσματος της πόλης, κατά την οποία παρουσίασε την ιστορία της Κύπρου, ανέπτυξε εκτενώς τις σχέσεις της χώρας μας με την ΕΕ και ανέλυσε τη σημερινή κατάσταση τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις του κοινού.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε σε αίθουσα του Δημαρχείου η έκθεση φωτογραφιών του ΓΤΠ με θέμα «Η Κύπρος του Πολιτισμού».

Οι δυο εκδηλώσεις οργανώθηκαν από το Δημαρχείο και τον Σύνδεσμο Pôle européen, σε συνεργασία με την Πρεσβεία.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Λυών, ο κ. Πρέσβης πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα της Ιντερπόλ όπου είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού κ. Ronald K. Noble και άλλα μέλη της Γραμματείας, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Στις συναντήσεις παρευρέθη και ο Εκπρόσωπος της Κύπρου στον Οργανισμό κ. Ανδρέας Ανδρέου.

Τέλος, ο κ. Λυσιώτης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Λυών κ. Philippe Grillot. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν μεταξύ Κύπρου και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και τη διοργάνωση ημερίδας των ΚΕΒΕ Κύπρου και Λυών κατά το τρέχον έτος.