9/4/13

Ο Υπουργός Υγείας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού 09/04/2013

Θέματα που αφορούν την προσαρμογή των δημόσιων νοσηλευτηρίων στις πρόνοιες που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο που συμφωνήθηκε με την Τρόικα, ήταν στο επίκεντρο της σημερινής επίσκεψης του Υπουργού Υγείας δρα Πέτρου Πετρίδη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τη διευθυντική ομάδα του νοσοκομείου και τους διευθυντές των κλινικών, ο δρ Πετρίδης σημείωσε ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια θα πρέπει να υιοθετήσουν άμεσα και χωρίς χρονοτριβή τα μέτρα που συμφωνήθηκαν.

Εξέφρασε δε την ικανοποίηση του για την κατανόηση που επιδείχθηκε από τη διεύθυνση και το προσωπικό του νοσοκομείου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η προσαρμογή θα γίνει χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα.

Ερωτηθείς για τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί σε ό,τι αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι θα διερευνηθεί η πιθανότητα καλύτερης οργάνωσης του ωραρίου των κλινικών και των γιατρών, ενώ παράλληλα θα ληφθούν μέτρα για την απάμβλυνση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών.

Σημείωσε, επίσης, ότι θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τερματιστεί οποιαδήποτε σπατάλη σε ό,τι αφορά τις παρακλινικές εξετάσεις.

Σε ό,τι αφορά το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, ο δρ Πετρίδης επισήμανε ότι έχουν βρεθεί οι λύσεις, οι οποίες αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή σε διάστημα δέκα ημερών από σήμερα.

Αναφορικά με τις λίστες αναμονής ξεκαθάρισε ότι έχουν δοθεί ρητές οδηγίες για κατάργηση των βιβλίων σε ό,τι αφορά τα ραντεβού των ασθενών. Πρέπει, τόνισε, να γίνεται χρήση και μόνο του συστήματος Μηχανογράφησης, το οποίο είναι ενωμένο με το Γραφείο του Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και με το Υπουργείο.

Ερωτηθείς κατά πόσον το Υπουργείο θα προχωρήσει στην αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, σημείωσε ότι αυτό αποτελεί μια από τις επιλογές του Υπουργείου. Ανέφερε, ωστόσο, ότι θα πρέπει πρώτα να υπολογιστούν με προσοχή το κόστος και η δυνατότητα του κράτους για αγορά των εν λόγω υπηρεσιών.