9/4/13

Ο βουλευτής κ. Γεώργιος Προκοπίου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο, στις Βρυξέλλες


Ο βουλευτής κ. Γεώργιος Προκοπίου αναχωρεί αύριο για τις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες της 9ης Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Απριλίου. Τον κ. Προκοπίου συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Λουκία Μούγη.




Κύριο θέμα συζήτησης κατά τη Σύνοδο της Ολομέλειας θα είναι η ουσιαστική εφαρμογή των προγραμμάτων της Ένωσης για τη Μεσόγειο με στόχο την ενίσχυση της κινητικότητας και τη στήριξη της κοινωνίας των πολιτών ώστε να ενδυναμωθούν περαιτέρω οι δημοκρατικοί θεσμοί και διαδικασίες στα κράτη των νοτίων ακτών της Μεσογείου.

Στα πλαίσια της Συνόδου θα συνεδριάσουν, εξάλλου, οι πέντε επιτροπές της Συνέλευσης: Η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων, Ασφάλειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Επιτροπή Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων, Κοινωνικών Υποθέσεων και Εκπαίδευσης, η Επιτροπή Προαγωγής της Ποιότητας Ζωής, των Ανθρώπινων Ανταλλαγών και του Πολιτισμού, η Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών στις Χώρες της Μεσογείου, καθώς και η Επιτροπή για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και το Νερό. Οι επιτροπές θα εγκρίνουν Σχέδια Συστάσεων τα οποία θα υποβληθούν για υιοθέτηση στην Ολομέλεια της Συνέλευσης.