18/12/12

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 18/12/2012


Το επιτελείο του κ. Αναστασιάδη συνεχίζει με ψευδολογίες να συντηρεί ένα ανύπαρκτο θέμα. Δεν υπάρχει καμία απόφαση και καμία πρόθεση από μέρους της Κυβέρνησης να φιλοξενήσει «5000 Σύρους στους οποίους θα παρέχει πλήρη διαμονή, διατροφή και άλλα», όπως ψευδώς δήλωνε το περασμένο Σάββατο ο κ. Αναστασιάδης.

Την προληπτική προετοιμασία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σχετικά με τη Συρία ο κ. Αναστασιάδης και οι επιτελείς του σκόπιμα τη μετέτρεψαν σε πρόσκληση για φιλοξενία πέντε χιλιάδων προσφύγων. Τέτοια πρόσκληση δεν υπήρξε και δεν πρόκειται να υπάρξει. Πρόκειται περί ανεύθυνης κινδυνολογίας και συμπεριφοράς που επενδύει στις φοβίες της κοινωνίας με στόχο την ψηφοθηρία.

Τι εισηγείται ο κ. Αναστασιάδης προ των εν εξελίξει καταστάσεων στη Συρία; Η Κύπρος να παραμείνει απαθής και να μην προετοιμαστεί προληπτικά, όταν ακόμα και ευρωπαϊκές χώρες που δεν γειτνιάζουν με τη Συρία προετοιμάζονται και λαμβάνουν μέτρα;

Αυτοί που εκθέτουν τη χώρα μας σε μεγάλους κινδύνους είναι ο κ. Αναστασιάδης και οι επιτελείς του, με την κατασκευή ειδήσεων στην οποία προβαίνουν. Την εκθέτουν στον κίνδυνο του ρατσισμού και του φασισμού. Την εκθέτουν στην ΕΕ, η οποία κάθετα απορρίπτει συμπεριφορές που επωάζουν το αβγό της ακροδεξιάς.